Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Vejledning & profession serien

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • - kommunikation i professionel praksis
    af Per Jensen & Inger Ulleberg
    338,95 kr.

    'Mellem ordene' skriver sig ind i et praksisfelt, der omhandler alle relationsprofessioner. Den professionalitet, som skal udvikles i den sammenhæng, handler i høj grad om at kunne kommunikere med andre, at kunne udvikle positive relationer og møde brugere, kolleger og foresatte på respektfyldte og nyttige måder. Bogen behandler centrale spørgsmål som: Hvordan kan vi forstå kommunikation mellem mennesker? Kan viden om kommunikation bidrage til at forbedre professionel praksis? Kan sådan viden og færdigheder bidrage til at ændre fastlåste situationer og åbne for nye muligheder? 'Mellem ordene' handler om mødet mellem professionsudøveren og den anden. Et møde, som sker i relationer og gennem ord og, nok så meget: Det, som sker mellem ordene: Bogen henvender sig i første række til de professionsuddannelser, hvor kommunikation og relationer er i forgrunden, nemlig lærer, pædagoger, socialrådgivere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sygeplejersker, jordemødre, sundhedsplejersker med flere. 'Mellem ordene' er aktuel for alle, der arbejder med at forstå og forholde sig til mødet og kommunikationen mellem mennesker.

  • - om etiske perspektiver i arbejdet med mennesker
    af Svein Aage Christoffersen
    228,95 kr.

    Kontrol og standardisering bliver ofte lanceret som tiltag for at øge kvaliteten i den offentlige forvaltning. Forfatterne til 'Professionsetik. Om etiske perspektiver i arbejdet med mennesker' er kritiske over for denne udvikling og peger på, at de etiske og moralske udfordringer, som møder enhver, der arbejder med mennesker, også kræver et professionelt skøn og en faglig vurderingsevne. Forfatterne diskuterer, hvad professionsetik er, og viser sammenhængen mellem moralsk ansvarlighed og udvikling af professionel dømmekraft. De peger på respekten for det enkelte menneskes integritet og på nødvendigheden af at kunne anerkende forskellige former for levevis i en pluralistisk kultur. Bogen henvender sig til praktikere og studerende på professionshøjskolerne.

  • af Terje Ogden
    228,95 kr.

    Evidensbaseret praksis handler om forskningsbaserede tiltag i forhold til et bredt spektrum inden for børne- og ungdomsområdet. Det er et aktuelt begreb for skole og undervisning og har vundet indpas i fagområder som psykologi, pædagogik og socialt arbejde. Samtidig knytter der sig stor usikkerhed til, hvad evidensbaseret praksis står for. Terje Ogden giver i bogen en bred indføring i evidensbaseret praksis og drøfter, hvilke muligheder en sådan praksis indebærer. Centralt i evidensdebatten står spørgsmålet om, hvad praksis skal indeholde, og hvor tæt forholdet mellem forskning og praksis bør være. Et andet vigtigt tema i bogen er implementering, dvs. hvordan forskningsviden skal anvendes, for at tiltaget virker i praksis. Bogens målgruppe er undervisere og studerende på professionshøjskoler og universiteter samt professionspraktikere inden for især pædagogiske og sociale fag.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.