Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger i Vild Historie serien i rækkefølge

Filter
Filter
Sorter efterSorter Serie rækkefølge
  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    For mindre end 50 år siden var der stadig ægte arbejderslum i København. I ‘Den Sorte Firkant' på Indre Nørrebro levede folk tæt stuvet sammen i elendige lejligheder. En aften i november 1975 mistede ni mennesker livet, fordi de ikke kunne slippe ud, da ilden fik fat i en ejendom på Nørrebro. Branden kom til at forandre Nørrebro og København. Katastrofen satte gang i den sanering, der kom til at forandre bybilledet fuldstændig i årene, der fulgte. Hør den dramatiske historie om branden og få samtidig et levende tidsbillede af de oliekriseramte 1970’ere, hvor katastrofen fandt sted.Vild Historie-værterne Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard har historiker Rasmus Dahlberg i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I dag kan bølgerne gå højt i debatten mellem kødspisere og vegetarer. Det kunne den også for 100 år siden. I 1908 kæmpede "Bøffen" i en stort anlagt duel mod "Bananen". I 1931 blev duellen genoptaget som et cykelløb, hvor lægen Mikkel Hindhede ville bevise, at vegetarer var lige så sunde og stærke som kødspisere. Han lod sin laboratoriekarl Frederik Madsen dyste mod en slagtermester i et cykelløb med 50.000 begejstrede tilskuere. Laboratoriekarlen Madsen blev i øvrigt udsat for lidt af hvert. Gennem 20 år blev Madsen sat på forskellige diæter i videnskabens tjeneste. I to år levede han stort set kun af brød og margarine, og på et andet tidspunkt tog han et år med kun kartofler og margarine.Vild Historie-værterne Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard har historiker Dorthe Chakravaty i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Søndag 4. marts 1928 mødtes et par hundrede arbejdsløse og hjemløse i den lille jyske by Kjellerup. De var desperate over de usle forhold på herbergerne. Desperate over manglen på arbejde, mad og tag over hovedet. De havde sat sig for at gå hele vejen til København for at kræve retfærdighed. Mange syntes, det var en sympatisk idé, andre trak på smilebåndet, men kendsgerningen er, at optoget voksede og voksede i antal på vej mod hovedstaden. Og selvom nervøse københavnske politikere officielt fik opløst marchen i Vejle, indfandt der sig alligevel 15.000 mennesker foran Christiansborg 20. marts 1928. København var i nogle nervepirrende timer en regulær krudttønde. Angsten for uroligheder fik militæret på banen, og der blev sat soldater med maskingeværer på de københavnske tage.‘Vild Historie'-værterne Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard har historiker Michael Valeur i studiet. Han har skrevet en skønlitterær roman om den store hjemløsemarch.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Den danske Schindler reddede tusindvis af menneskeliv. I mange år var han helt glemt.Bernhard Sindberg var egentlig bare en simpel sømand fra Aarhus. Danskeren befandt sig tilfældigt som opsynsmand på FLSmidths cementfabrik i den kinesiske by Nanjing, da japanerne i 1937 stormede byen og indledte en ren massakre. Sindberg handlede hurtigt og åbnede fabrikkens porte, så forfulgte kinesere kunne gemme sig der. 20.000 civile kinesere slog sig ned på området, udenfor japanernes rækkevidde.Bernhard Sindberg er en af de største humanitære skikkelser i det 20. århundredes Danmarkshistorie. Men hvorfor kender så få historien om ham? "Vild Historie"-værterne Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard har forfatter Peter Harmsen, som har skrevet en bog om ’Den danske Schindler’, i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    'Til kamp mod utugt og usædelighed'. Sådan lød missionen for politiets IV Inspektorat, der blev oprettet i 1902. I mange årtier fandt og beslaglagde betjentene alt fra frække tekster og postkort til kondomer med billeder af Stauning i spidsen – og endda en onanimaskine. "Vild Historie"-værterne Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard har museumsleder Frederik Strand i studiet. Han har været i Politimuseets arkiv og skrevet en bog med afsæt i de anstødelige genstande, som politiet har beslaglagt i årenes løb. Turen går blandt andet til Nørrebro i jagten på ’Den kolde jomfru’.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    "Vi trodser dig, Blanke Hans!". Sådan fortæller myten, at beboerne i Rungholt i Sønderjylland råbte fra de store diger, når Vesterhavet stormede og brusede. Rungholt var en blomstrende handelsby op gennem den tidlige middelalder, men natten til den 16. januar 1362 gik det galt. Rigtigt galt. I en vinterstorm blev store isflager revet løs, de bragede ind mod digerne, der til sidst gav efter – og det kolde havvand oversvømmede hele byen; alt og alle gik under den nat i dét, der blev kaldt den første store manddrukning. Med historiker Kaare Johannessen i studiet fortæller Tommy Heisz og Simon Kratholm Ankjærgaard historien om ‘Danmarks Atlantis' – om Rungholt, der druknede i bølgerne. Det er historien om en af de største katastrofer gennem tiderne – men også om myter om gudsbespottelse og hovmod, der stod for fald.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Gry Jexen er historiker og står bag Instagram-profilen "Kvinde Kend Din Historie". Hun er gæst i dette afsnit af "Vild Historie", hvor værterne Tommy og Simon retter spotlyset mod tre kvinder, som vi bør tale meget mere om. En var forfatter og journalist og kendt langt ud over Danmarks grænser. En anden var som progressiv lærer med til at bane vejen for den moderne folkeskole. Og den tredje flyttede med sine elektroniske eksperimenter grænserne for, hvordan musik kan lyde.I dag er der ikke mange, der taler om Karin Michäelis, Inger Merete Nordentoft og Else Marie Pade. Men det må vi lave om på!Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I Nazityskland blev homoseksuelle forfulgt og sendt i koncentrationslejre. Deres seksualitet blev set som en sygdom, og der blev lavet medicinske forsøg i håb om at kurere dem. En dansk læge spillede en hovedrolle i dette dystre kapitel af verdenshistorien. I fuld SS-uniform stod Dr. Værnet i spidsen for de forsøg, der fandt sted i kz-lejren Buchenwald. Vi har journalist og forfatter Hans Davidsen-Nielsen i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Danske Emilie Sannom var den vildeste vovehals i stumfilmens tidsalder. De kaldte hende ’Kvinden, der ikke kunne gyse’. Hun sprang fra høje bygninger og lod sig køre over af lange tog, og hun klatrede rundt uden på flyvemaskiner langt oppe i luften. Emilie kunne tilsyneladende det hele – lige indtil den dag i Grenå i 1931, hvor hun styrtede i døden for øjnene af tusinder af tilskuere. I dette afsnit af "Vild Historie" taler Tommy og Simon med Anne Schwartz, som har gravet Emilie Sannoms utrolige præstationer frem som led i Det Danske Filminstituts store stumfilmsprojekt.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Polarvinteren viste absolut ingen nåde og mandskabet døde omkring Jens Munk. Men den danske søfarer nægtede at give op. Historien om Jens Munk og hans jagt på Nordvestpassagen i 1619 er en af danmarkshistoriens vildeste overlevelsesberetninger. Han var sendt ud af den navnkundige Christian d. 4., der på dette tidspunkt regerede over noget af en stormagt på kontinentet. Vi fortæller historien sammen med Thorbjørn Thaarup fra Søfartsmuseet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Søndag 24. juli 1960 lyder en serie plask i Gedser Havn, og med ét er havnen på den anden ende. Fem mennesker befinder sig i havnebassinet – de er tjekkoslovakker, og de er sprunget fra borde for at hoppe af til Vesten. En båd er blevet sat i vandet fra den østtyske færge, de er sprunget fra, og fra dansk side nærmer en anden båd sig. Det er et kapløb mod tiden. Fortællingen om familien Rocek er en vild historie om afhoppere og om forholdet mellem Øst og Vest under Den Kolde Krig.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Den lille italienske sukkerbager Dorando Pietri lå nummer ét, da han i 1908 løb ind på det olympiske stadion i London. Han var tæt på guldet på maratondistancen. Men så faldt han om. Aviserne skrev, at italieneren var død, men det viste sig nu at være lidt af en overdrivelse. Historien om Dorandos vilde præstation blev ved med at vokse og står som én af mange legendariske fortællinger, der omgiver den magiske distance på 42,195 km. I dette afsnit af "Vild Historie" ser Tommy og Simon nærmere på maratonløbets historie, og deres gæst i studiet, forfatter og journalist Tonny Vorm, disker op med mange flere vilde anekdoter.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Christian Jacobsen Drakenberg var måske verdens ældste mand. Han hævdede selv at have levet i 145 år. Men kan det nu også passe? Den århusianske sømand var nemlig god til at fortælle historier. I dette afsnit af "Vild Historie" har Tommy og Simon besøg af forfatter Morten Leth Jacobsen, som i årevis har fulgt sporene efter den mytiske skikkelse, der i 1700-tallets Aarhus gik rundt og fortalte vilde historier om sit lange liv. Han var i krig mod svenskerne flere gange, og han blev taget til fange af korsarer og holdt som slave på Cypern i 15 år – hvis man altså skal tage historierne om Drakenberg for gode varer.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Da Sam Woodings Jazz Orchestra kom til København i 1925, blev det betragtet som den rene vildskab - ja nærmest djævelskab. Publikum var vilde med jazzensemblet og de swingende rytmer, hvorimod de toneangivende aviser forholdt sig mere skeptisk. I dette afsnit af "Vild Historie" har Tommy og Simon jazzekspert og jazzmusiker Kresten Osgood i studiet til en swingende og forrygende omgang jazzhistorie.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Diva-Svend, Sofa-Kurt og Rotte-Per havde flere ting til fælles. De huserede i 1960’erne i det sydfynske øhav, de var regulære smuglerkonger og de var hurtigere end politiet kunne følge med. Cigaretter og vodka blev i hurtige speedbåde fragtet fra Østtyskland og Polen til sydfynske strande og havne. Det var et liv i overhalingsbanen med masser af beskidte penge mellem hænderne. Vi ruller smuglerfortællingen ud med Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Et mystisk dødsfald og en umådelig magtfuld mand, der kunne få mesterskaber til at regne ned over Dynamo Berlin. Det er blot et par af de vilde ingredienser i fortællingen om østtysk fodbold under Den Kolde Krig. Vi har Lykke Friis i studiet og sammen med hende hopper vi over Berlinmuren og ind i en verden af agenter, afhoppere og absurde episoder, som man næsten ikke kan forestille sig skete i virkeligheden.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I 1805 formerede rotter sig så stærkt på Lyø, at de underminerede markerne og ødelagde kornet. En rottemand mødte op og beroligede de desperate øboere med, at han kunne klare problemet – ved at stævne dyrene! Dagens to gæster er begge historikere. Poul Duedahl har i en af sine bøger skrevet om rotteprocessen på Lyø, og Lene Vinther Andersen er ekspert i gammel dansk folketro. Sammen kaster vi lys over, hvad der dengang fik folk til at gribe til metoder såsom at stævne dyr.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    "Tre vintre går ud i ét uden somre imellem." Ny forskning har vist, at Fimbulvinteren, som omtales i den nordiske mytologi, sandsynligvis bygger på en virkelig hændelse. Vores gæst er Jeanette Varberg, arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet. Vi taler om år 536, hvor ALT simpelt hen gik galt. Det hele begyndte med en vulkan på Island.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    En tingest, som mindede mest om en forvokset discokugle, blev i 1962 sendt i kredsløb om jorden. Telstar skrev historie, da den sendte tv-billeder på tværs af Atlanten. Folk var i ekstase over den magiske begivenhed, og bands indspillede hyldestsange til Telstar-satellitten. Vi har besøg af historiker Sissel Bjerrum Fossat, som fortæller historien om dengang hele verden kom ind i danskernes stuer.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Alle ombord omkom, da Tvind-skibet Activ gik ned 1. februar 1983. Det var et forventeligt forlis, en ulykke, der bare ventede på at ske, for Activ skulle aldrig have været sejlet over Nordsøen i voldsom storm og høje bølger. I dette afsnit af "Vild Historie" har Tommy og Simon Jes Fabricius Møller i studiet og sammen med ham fortæller de historien om det dramatiske forlis, erfaringspædagogikkens grænser og Tvind-imperiets omtumlede og mytiske liv.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I 1596 holdt København en fest, der overgår alt, hvad Distortion og Roskilde Festival kan byde på i dag. Byens springvand sprang med vin, nyslåede mønter blev kastet i grams, og helstegte okser sydede på de store torve. Anledningen var, at Christian 4. skulle krones. Den unge konge var en mand med store armbevægelser – eller en storslået taber, som Anders Olling beskriver ham. Han er chefredaktør på Politiken Historie, en del af makkerparret bag podcasten Kongerækken, og så er han gæst i studiet hos Tommy og Simon i dette afsnit af "Vild Historie".Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Gino Bartali er en legende i Italien. Ikke nok med at han som en af historiens bedste cykelryttere vandt både Tour de France og Giro d’ Italia – under 2. verdenskrig cyklede han nogle langt vigtigere etaper, som sandsynligvis reddede mange jøders liv. Bartali blev cyklende kurer for modstandsbevægelsen i Italien. I dette afsnit af "Vild Historie" har Tommy og Simon besøg af journalist Anders Ryehauge, der har skrevet om Bartalis utrolige bedrifter.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Begejstringen og nysgerrigheden var enorm, da de københavnske gadelygter blev tændt med gas i 1857. Københavnerne gik fra lygte til lygte og råbte hurra, hver gang gasflammen blussede op. Sammen med historiker Sarah von Essen tager Tommy og Simon i dette afsnit af "Vild Historie" tilbage til et København med et enormt vokseværk. Et København, der flød ud over voldene og som gennemgik den ene teknologiske revolution efter den anden. Med gassen kom et helt andet forlystelses- og natteliv. Gassen vendte op og ned på kulturen og på både udsyn og indblik – men betød også svage nerver og dundrende hovedpine.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I 1800-tallet begyndte opfindere og ingeniører verden over for alvor at erobre verden under havet. De første ubåde så dagens lys – og flere af dem så faktisk ikke meget mere end det, før de under testsejladser sank til bunds. I dette afsnit af "Vild Historie" fortæller Tommy og Simon de vilde historier om ubådenes tilblivelse og de skelsættende begivenheder – for eksempel da sydstatsubåden Hunley som den første gennemførte et angreb på nordstatsskibet Housatonic. Eller da den preussiske kavaleriofficer Bauer under den første slesvigske krig forsøgte at sejle ud af Kiel Havn for at jage danske krigsskibe – kun for at gå ned midt i havnebassinet. Marinehistoriker Søren Nørby er gæst i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Tag med Vild Historie og historiker Kaare Johannessen tilbage til middelalderen og til dengang, den mytiske og mystiske enhjørning virkelig fandtes. Undervejs møder vi også sømunken – en vandudgave af de munke, der levede på land – som i 1550 skyllede i land og endte i voldgraven hos Kong Christian d. 3., der bare gerne ville tale med den, men kun fik tunge suk tilbage.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Igennem næsten tre årtier drev en mystisk pengeskabstyv gæk med politiet. Gang på gang slog han til mod pengeskabe i offentlige kontorer – ofte før weekenden og helligdage. Hans fremgangsmåde var både sofistikeret og helt speciel, og offentligheden og pressen fulgte hans gerninger med lige dele nysgerrighed og fascination. Myten om ham voksede og voksede for hvert pengeskabsindbrud; hvem var denne mystiske forbryder – denne boretyv, denne gentlemantyv? Var det rigtigt, at han levede et både interessant og udsvævende liv med kaviar og champagne – betalt af hans spektakulære indbrud mod det offentlige system? Vild Historie indleder jagten på gentlemantyven – og som gæst og efterforskningsleder har vi Frederik Strand, Politimuseets leder, i studiet.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Som teenager kommer en tysk indvandrer i 1700-tallet til Rusland. Katarina er en kvinde af en særlig støbning. Hun vil have magten, og den får hun også – da hun altså lige har fået kuppet sin egen mand. I dette afsnit har vi besøg af historiker Emma Rønberg Paaske, som kan fortælle en helt utrolig historie om en kvinde, der reformerede Rusland og levede et vildt liv fyldt med intriger, drama og en hel del elskere.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    Året er 1907. En dansk filmmand har fået en fiks ide. Han køber to løver hos en cirkuskonge i Tyskland og tager dem med ud på en ø i Roskilde Fjord. Løverne skal skydes, det hele skal filmes – og så skal folk nok strømme til biograferne. I dette afsnit har vi besøg af Jacob Wendt, forfatter og journalist. Vi fortæller historien om ’Løvejagten’ – ikke en film, der vinder priser for det stærkeste plot, men til gengæld giver den et indblik i en tid, hvor dansk film var banebrydende og satte helt nye standarder.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    64,94 kr.

    Året er 1941. En dansk telegrafist befinder sig ombord på et fragtskib, som skydes ned af en japansk ubåd. De næste 36 døgn gennemlever Sigfred K. Bruun et sandt mareridt. I en redningsbåd ude midt på Stillehavet kæmper han og de andre overlevende besætningsmedlemmer for livet. I dette afsnit af Vild Historie kaster vi lys på en helt utrolig overlevelsesberetning, som med tiden er gået i glemmebogen. Sigfreds historie er et eksempel på de lidelser, danske krigssejlere måtte gennemgå under 2. verdenskrig.Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Tommy Heisz & Simon Ankjærgaard
    46,95 kr.

    I 1960 blev dansk fodbold ramt af en uhyggelig tragedie, da et fly med otte talentfulde landsholdsspillere styrtede i Øresund. Alle spillerne – hvoraf flere skulle have repræsenteret Danmark ved OL i Rom – omkom ved ulykken. Havde det ikke været for en taske, der stod i vejen, ville Erik Dyreborg have været det niende offer. Vores gæst er Hans Mortensen, journalist og forfatter, som har skrevet en bog om sommeren 1960. Verden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten "Vild Historie" folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet "Genforeningen 1920" (2019) og "Augustoprøret 1943" (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet "Dødens årsag" (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.