Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Humleby er en lille sammentømret landsby, der ligger og putter sig bag ved bakkerne. Beboerne har ikke synderlig interesse i, hvad der sker på den anden side af bakkerne, og de foretrækker også, at fremmede ikke blander sig i deres by. De har nok i sig selv. Derfor skaber det stor røre, da en fremmed mand køber Bakkegården, som ligger i udkanten af byen. Nysgerrigheden breder sig i det lille samfund. Hvem er bakkegårdsmanden, og hvad i alverden har fået ham til at slå sig ned i Humleby af alle steder, når han ingen kender der?Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Jakob Jensen tjener på Nis Olsens gård, og selvom gårdejeren betaler godt og aldrig er direkte grov, så er han skræmmende og ubehagelig at arbejde for for den attenårige Jakob. Tilmed har Jakob et godt øje til Nis Olsens datter, Ellen, der også lader til at have særligt mange ærinder ude i marken, når Jakob arbejder derude. Men når hendes far er der, tør de to unge knap nok at se på hinanden. Ellen er sin fars øjesten, og hun er ham meget hengiven, men hun frygter for følgerne, hvis han opdager, at hun er faldet for en staldkarl...Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Mads og Maren har bryllupsdag på samme dag, som de begge har fødselsdag, og derfor tillader Mads sig hvert år at gå fra arbejde allerede klokken fem, så de kan fejre dagen sammen. Det er ikke alle, der er lige forstående, men for Mads og Maren er det nu en højtidsdag. Da Mads kommer hjem fra arbejde, løber børnene ham i møde og fortæller, at der er kommet en pakke til dem på posthuset. Det er en enormt stor trækasse, og dens indhold kommer til at ændre familiens tilværelse..."Ad lønlige stier" indeholder novellerne:En højtidsdagNiels PostSøster MarthaEn hjælpende håndTålle LaustMikkelsens juleaftenAd lønlige stierAnton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
"Herrevælde" er et spændende tidsbillede på pietismens tid. Romanen fortæller om et jysk sogn domineret af herregården Torstrup. Efter den lokale godsejer er død, må hans familie forlade godset, og det bliver sat på auktion. De af de lokale, der har en smule på kistebunden, byder på godset, men det bliver en udefrakommende baronesse og en fremmed mand, der ender i bydekrig om det gamle gods. Auktionens udfald får enorme konsekvenser får det lille sogn, for vinderen har store planer med stedet.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
"Degnens datter" tager os tilbage til stændertiden, hvor vi møder den stolte bonde Troels, der kæmper for at vække bønderne til selvstændighed – en opgave, der ikke er så nem at gå til. Vi følger også degnens datter Anna, som har vakt junker Prebens kærlighed, men hendes bejler kan ikke gifte sig med hende på grund af hendes herkomst. Gennem det lille samfund og dets fremtrædende personer følger vi denne vigtige periode i danmarkshistorien, hvor bøndernes vilkår efter kamp både oppefra og nedefra endelig syntes at forbedre sig."Degnens datter" er fjerde og sidste del i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers historiske roman fortæller om den unge bonde Esben, der under stavnsbåndets sidste dage i slutningen af 1700-tallet kæmper en brav kamp mod herremandens tyranni og de forfærdelige lidelser, han må undergå i sin tid i militsen. Esbens største ønske er at være fri til at ægte sin elskede Else, som verden synes fast besluttet på at skille ham fra."Esben og Else" er første roman i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter – set fra bøndernes synsvinkel.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers historiske roman "Borgsmedens søn" fortæller om manden, der indførte reformationen i Horsens, og de begivenheder, der formede ham. Peder Clausen Borgsmed gik i skole i Århus med Morten Børup som rektor, sluttede et nært venskab med Hans Tausen under sine studieår i Rostock og måtte endvidere igennem et tragisk og dramatisk kærlighedsforhold, før han kunne nå at spille sin vigtige rolle i Horsens’ historie som den store reformator.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers historiske roman "Proprietæren på Skovgård" tager os med tilbage til 1820‘erne, hvor den store landbrugskrise ligger som en sort sky over hele Danmark. Vi følger Troels, som er en dygtig og sej fæstebonde, der med al sin styrke og ukuelighed kæmper for at klare sig gennem strabadserne. Over for ham står Bent, hans diametrale modsætning, der som proprietær på Skovgård regner med, at tilværelsen vil være lige så god mod ham, som den var mod hans far – men han bliver klogere…"Proprietæren på Skovgård" er tredje del i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter – set fra bøndernes synsvinkel.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
"Prangerens penge" tager os tilbage til 1800-tallet, da Oksevejen for alvor blev benyttet til studedrift ikke blot af studehandlerne selv, men også af herremænd, bønder, kræmmere, og andet godt- og mindre godtfolk. A.J. Gejlager maler det ene mesterlige portræt efter det andet af de farverige karakterer, og tilsammen danner de et unikt tidsbillede af tre slægtsled op igennem 1800-tallets Danmark.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Mariane har altid været stolt af sin søn og ønsket det bedste for ham, men der er grænser for, hvad den fattige mor har kunnet give ham med på livets vej. Selvom hun ikke har kunnet give ham den gård, som han altid har ønsket sig, så har hun formået at give ham gåpåmod og styrke til at kæmpe sig ud af livet som daglejer, så han selv kan skaffe sig det, hun ikke kunne give.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
"DanmarkMit Fædrelands Billede tegner jeg bedstsom et Skib under Sejl for en strygende Blæst.– Jylland er Masten med vindspændte Sejl,Øresundskysten dets Agterspejl,Gilbjerghoved er Fartøjets Hæk,Sjælland og Fyn er dets gyngende Dækmed Rælingen skaaret i Tunger og Næb.Lolland og Ærø er Skibsbundens Planker,Langeland Sværdet, og Falster dets Anker,Fanø dets Bov,Læsø og Anholt er Takkel og Tov,Roret er Møen,og Klippeøeni Østersøener langt til Agters en Jolle paa Slæb."A.J. Gejlagers store kærlighed til sit fædreland, dets natur og dets folk skinner igennem i hvert eneste digt af "Hjemlige toner".Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers roman fortæller historien om den jyske bondepige Dorret, hvis første mand, Povl, forsvinder under Napoleonskrigene. Efter nogle år forlover Dorret sig med Bertel Nielsen, men mindet om Povl hjemsøger hende. "For Dorrets skyld" handler om en bondepiges kærlighed til to forskellige mænd, men den er samtidig en spændende historisk roman om Danmarks rolle i Napoleonskrigene.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Sagnet går, at der i Holme Sø ligger en skjult skat fra Svenskekrigene. Hele historien kender kun degnens datter, og det bliver hendes ulykke. Hun falder i kløerne på en ondsindet skytte, der er klar til hvad som helt for at få fingre i skatten.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen."En god, folkelig bog, som vil være mange mennesker til glæde. En handlingstung og gennemdansk bog, der gør sin diger ære." – Vejle Amts Folkeblad
Der er godt gang i produktionen på gården Lykkenseje, og det er alt sammen takket være Thomas‘ far og hans fremsynethed. Da alle de andre grinede af ham, fortsatte han med afprøve de moderne landbrugsmetoder, og nu høster hans søn, hvad faren såede. A.J. Gejlager er kendt for sine realistiske historiske skildringer, og hans roman "Lykkenseje" giver et spændende indblik i landbrugsproduktionen i Danmark omkring år 1900.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers historiske roman tager os med tilbage til provisorietiden i slutningen af 1800-tallet, hvor der på Christiansborg blev gennemført uhørte politiske reformer, der kunne mærkes helt ude på landet. "Hvirvelvinde" fortæller om Højre-regeringen under J.B.S. Estrups historiske tiltag, og hvilke konsekvenser det havde for byboere såvel som bønder.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlagers historiske roman "Api og hans æt" tager os med tilbage til middelalderens barske virkelighed, hvor munkenes ekstreme fromhed blev sat op mod livets hårde virkelighed. Bogen fortæller om striden mellem de to brødre Erik og Abel, hvis historie udspilles med klosterlivet, købstaden og landevejen som bagtæppe. Kærlighed, kristendom, broderskab og menneskets ubarmhjertige livsvilkår i den danske middelalder bliver vævet sammen i en fantastisk fortælling fra en af Danmarks største forfattere.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Fribonden Esben er i modsætning til sine standsfæller et oplyst menneske, der er opsat på at forbedre sine egne forhold, og i årene efter stavnsbåndets ophævelse kæmper han en hård kamp for at forjage sløvheden og slavementaliteten hos bønderne, så de kan tage ansvar for deres eget liv. Romanen er ikke bare en spændende historie om en fars kamp for at skabe en bedre fremtid for sine børn; den er også et værdifuldt billede på en brydningstid i dansk historie set fra bøndernes synspunkt."Fæstebondens børn" er anden del i A.J. Gejlagers serie om stavnsbåndets ophævelse og den tid, der fulgte efter.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
I "Den gamle provstegård" tager A.J. Gejlager os med tilbage til 1700-tallets Danmark, hvor bøndernes vilkår endnu var forfærdeligt dårlige. Men i dette østjyske sogn slipper der dog et par solstråler ind i fæstebøndernes liv. Provstegården bebos nemlig af en fremskridtsvenlig præst, der sammen med sin familie kæmper en brav kamp for at skabe bedre vilkår for bønderne i sognet.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Fru Gylling går forfærdeligt højt op i sit porcelæn, sit udseende, sit hjem og sin familie. Alt skal være så fint, at resten af (små-)borgerskabet bliver dybt imponeret. Men forfængeligheden har sin pris, også for fru Gylling. Sladren går om den pyntesyge kone, og lige så høfligt folk hilser på hende, lige så grufuldt taler de om hende, så snart hun vender ryggen til.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
I "Skovrideren fortæller" møder vi blandt andre præsten i Urlev, der må se påskedonationerne fra sognebørnene svinde ind fra det ene år til det andet, mens svenskerne hærger landet og dets kirker. Vi hører skovrider Birk fortælle julehistorier for børnene, og vi tager med Knut til fjeldet, hvor han sætter livet på spil for at sprænge sig vej gennem klippen.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
I "Kildevældet" tager A.J. Gejlager os med tilbage til provisorietiden mellem 1875 og 1894, hvor Danmark regeres mod rigsdagens flertal. Men i den landsby, hvor handlingen udspiller sig, nægter de radikale venstremænd at betale den ekstra skat, der opkræves for at udbygge Københavns fæstningsanlæg. Bøndernes modstand skaber uro hele vejen til Christiansborg, der svarer igen med hård hånd.Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Gennem artikler, billeder, digte og uddrag fra Aarhus Stifts Årbøger males der et portræt af forfatter A.J. Gejlager og hans elskede fødeby, Stensballe. Bogen er udgivet kort efter A.J. Gejlagers død og er således både en hyldest til en stor folkekær forfatter og til den egn, der spillede en særlig rolle i hans værker.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
"Dengang var der ikke tale om krig; men da Frederik 7. døde, begyndte der at gå onde rygter, og en skønne dag måtte vi af sted til Danevirke. Med en mindre afdeling kom jeg yderst på højre fløj i nærheden af Husum, hvor vi havde kvarter.Den 5. februar stod jeg på vagt. Det var bleven aften, og vi ventede på afløsning. Men den kom ikke. Det var langt over tiden, og vi var noget urolige. Endelig kom der nogle artillerister, som væltede en del materiel i vandet og bød os gå til vort kvarter. Dette var allerede rømmet af kammeraterne." – Mathias Ovesen, StensballeBogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.A.J. Gejlager har indsamlet beretninger fra menige soldater, der kæmpede for Danmark i 1864. Det er almene soldater, der fortæller for lægmand, og A.J. Gejlager har intetsteds forsøgt at polere eller pynte på fortællingerne. Bogen giver et helt særligt indblik i de menige soldaters oplevelser af et vigtigt og blodigt kapitel af danmarkshistorien.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
A.J. Gejlager fortæller om Vær Sogn og særligt om sin egen hjemby Stensballe, hvor han arbejdede som skolelærer i 34 år. Egne minder, sagn, lokalhistorie og forskellige borgeres erindringer er med til at tegne et spændende billede af livet lige nord for Horsens Fjord i 1800-tallet.Anton Jacobsen Gejlager (1878-1955) blev født i Seest ved Kolding og flyttede sidenhen til landsbyen Stensballe ved Horsens, hvor han ernærede sig som skolelærer. Det var landsbymiljøet og de smukke bakker ved Horsens fjord, der inspirerede A.J. Gejlager til at blive forfatter, og mange af hans historiske romaner handler om landbrugsreformer, industriens fremkomst og andelsbevægelsens opståen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.