Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I begyndelsen af 1870’erne var Louis Pio – Socialdemokratiets grundlægger – en så alvorlig torn i øjet på de danske myndigheder, at han blev arresteret og smidt i fængsel.Da Pio – på dødens rand – blev løsladt i 1875, begyndte han straks at planlægge socialistiske eksperimenter i Amerika. Bestukket af politiet tog Louis Pio flugten til Amerika to år senere og kastede sig ind i kampen for et mere retfærdigt samfund på den anden side af Atlanten. I tæt ved et årti var Pio en del af den amerikanske arbejderbevægelse og oplevede som arbejderleder, forfatter og journalist nogle af verdens største arbejderslag – og arbejderbevægelsens racemæssige spændinger – på tætteste hold.”Pio – Flugten til Amerika” er fortællingen om en ildsjæl og fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for både samtiden og eftertiden.Anders Bo Rasmussen (født 1978) er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet og forfatter til de anmelderroste bøger ”I krig for Lincoln” og ”Civil War Settlers” (vinder af DAHS Book Award). Han har i en årrække været redaktør på tidsskriftet ”American Studies in Scandinavia”, og hans bidrag til danske og internationale medier inkluderer The Washingtong Post, NDR, TV 2 og flere andre.
PIO – FLUGTEN TIL AMERIKA er fortællingen om en ildsjæl og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden. Det er en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion, og samtidig historien om et af de helt store spørgsmål inden for de seneste 100 års historieskrivning: Why is there no socialism in the United States? Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
PIO FLUGTEN TIL AMERIKA er fortællingen om en ildsjæl og en fantast, hvis kamp for retfærdighed fik en enorm betydning for samtiden og eftertiden. Det er en beretning om personlig og samfundsmæssig udvikling, om lighed og ulighed, inklusion og eksklusion, og samtidig historien om et af de helt store spørgsmål inden for de seneste 100 års historieskrivning: Why is there no socialism in the United States?
Jan Pytlick er kollektivets mand. En træner, der i 15 år har været synonym med Danmarks kvindelige håndboldlandshold, og en træner, der tror på sammenhold og plads til individet. En overbevisning, der har givet store oplevelser og til tider store skrammer. For bag håndboldpigernes søde og medieegnede smil gemmer der sig intense fortællinger om griskhed, benhård rivalisering og gambling med helbredet.Jan Pytlick fortæller her hele historien. Om opturene og nedturene. Om vejen til guldet og den guldglimtende berømmelse. Om fysisk nedbrud med stress. Om ledelse, mandskabspleje, motivation og mediehåndtering. Om GOG’s vej til både storhed og ydmygende fald med konkursen i 2010. Og ikke mindst fortæller Jan Pytlick om de menneskelige plusser og minusser, som et liv i forreste række i en af landets mest populære idrætsgrene fører med sig.Jan Pytlick – Fighter for fællesskabet er historien om en mand, der kaster sig ud på dybt vand igen og igen. Impulsivt og med store drømme. Men med benene solidt plantet i en dansk håndboldtradition, som han er en helt central del af. Eller måske rettere var en helt central del af. For den 28. december 2014 opsagde Dansk Håndbold Forbund samarbejdet med den rutinerede træner og chokerede samtidig den danske håndbold- og medieverden.
Der findes ikke nogen formel på Amerika. Ingen enkel måde at definere landet eller dets indbyggere. Men skal man alligevel gøre forsøget, må det være at sige, at USA er kontrasternes land. Stedet med ubegribelig rigdom, skønhed og glamour. Stedet, hvor drømme kan blive til virkelighed, og hvor træerne næsten vokser helt ind i himmelen. Men samtidig også stedet, hvor millioner lever under fattigdomsgrænsen, og hvor grundlaget for din eksistens kan styrte i grus, hvis du mister dit arbejde. Det er landet der på godt og ondt sætter den internationale dagsorden, både politisk, økonomisk og kulturelt. Og landet, hvis præsident kaldes verdens mægtigste mand.Formålet med denne bog er ikke at tegne et komplet portræt af Amerika. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre. Men ved at præsentere en række ’glimt’ fra de forskellige dele aflandet, set fra forskellige samfundsperspektiver, kan bogen her forhåbentlig give et indblik i en række dele af Amerika, der måske ikke er de mest gængse turistattraktioner, men som i lige så høj grad er en del af Amerika, som de traditionelle feriemål som New York, Californien og Florida er det.For at fortælle historien om disse steder og menneskene, der bor der, har Anders Agner Pedersen sammensat et hold af Danmarks førende USAskribenter. Alle kender de Amerika og amerikanerne. Alle har de haft det amerikanske samfund tæt inde på livet. Alle har de set både for- og bagsiden af den amerikanske guldmedalje. Og alle har fået deres egne glimt af Amerika. Glimt, de i fællesskab deler ud af her i bogen.
Anders Bo Rasmussen følger i "I krig for Lincoln" fire danskere i Den Amerikanske Borgerkrig. Fritz Rasmussen, Claus Clausen, Christian Christensen og Ferdinand Winsløw har det tilfælles, at de alle fire udvandrede fra Danmark på jagt efter en bedre fremtid. Af snoede veje og små bakker endte de som soldater i en krig og trods deres forskellige fortid ender de med en fælles fremtid. "I krig for Lincoln" er kommet til ved hjælp af dagbøger, breve og andre historiske kilder. Anders Bo Rasmussen har igennem personerne selv fulgt deres liv og hverdag, og i denne bog får vi også muligheden for at gøre det samme."Det er lykkedes Anders Bo Rasmussen at finde et virkelig interessant kildemateriale, herunder breve og erindringer, der bringer os tæt ind på livet af danskerne, og det hører til bogens store kvaliteter, at vi får præsenteret skæbner, der er eventyrlige og tankevækkende (...) Der er tale om fornemt historisk arbejde, der også indeholder perspektiverende kapitler om den amerikanske borgerkrig."- 5 stjerner, Berlingske
En ung kvinde presses til at træffe en desperat beslutning midt under Anden Verdenskrig, og det får afgørende betydning for eftertiden. Nogle broer bliver brændt, men kærligheden og livet finder nye veje. Et par generationer senere mister tre søskende kontakten med hinanden på grund af ulykkelige omstændigheder og uheldige personlige valg. Da fortiden uventet banker på, bliver der imidlertid vendt op og ned på alting, og den eneste vej frem er tilbage – ad brændte broer ... Kunne du tænke dig at læse et uddrag af romanen helt gratis? Kopier dette link og indsæt det i browserens søgefelt: https://drive.google.com/file/d/0B-LBBaZ6zCUoZUppVjBPU3NlbE0/view?usp=sharing. Her finder du bogens forord, en komplet kapiteloversigt og hele det første kapitel. God læsning!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.