Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Få hele historien om Johnny Madsen, den lune vestjyske spillemand, der har fornøjet og forfærdet danskerne gennem 50 år.Som ung legede Johnny Madsen med tanken om at blive præst. Men han fandt sin prædikestol til halballerne og på dunkle spillesteder, og der har han lige siden begejstret sit trofaste publikum med poetisk nerve og genuin vestjysk rock’n’roll. Musikeren og sangskriveren fra Thyborøn er en stolt særling i dansk rock, der har slingret ad sine helt egne veje.I denne opdaterede lydbogs-version af Anders Houmøller Thomsens bestseller-biografi fortæller Johnny Madsen bramfrit om sin kringlede og lange vej til toppen af dansk rock, hvor triumfen i slutningen af 1980’erne udviklede sig til en regulær Madsen-mania. Samtidig træder den engagerede Madsen i karakter i et heftigt opgør med det danske ”eventyrsamfund” og velfærds-diktatur, mens han hylder den ægte folkelighed, kunsten og næstekærligheden.
Det hele begyndte på et lille loftsrum, øverst oppe på Kabbelejevej i Brønshøj, hvor Bjarne Reuter isolerede sig som barn. Loftet var hans frirum væk fra den lille lejlighed; en stille oase, midt i en kværnende og krævende verden, for en sensitiv dreng, der tog alting ind og helst ville være sig selv.På loftet fandt han litterære klassikere, som hans far havde gemt langt væk. Så Bjarne Reuter begyndte at læse. Og skrive. I al hemmelighed. Først fædrelandssange. Senere fiktive historier, der alle blev nedfældet i de tonsvis af kladdehæfter, som han huggede på skolen. Reuter har skrevet lige siden og selv skabt verdenslitteratur.I En som Bjarne Reuter fortæller forfatteren for første gang – uden fiktionens slør – om sin magiske barndom, om et brat og traumatisk uskyldstab, der ændrede alt, og om sin families mange hemmeligheder. Gennem hele sit liv har Bjarne Reuter forsøgt at komme tættere på sin gådefulde far og få svar påde ubesvarede spørgsmål. Blandt andet i sine bøger, som han selv kalder for en evig eftersøgning efter barndommens tabte Atlantis.
Som 33-årig afgav skuespilleren Allan Olsen et løfte til sig selv og sin familie. Han lovede, at han aldrig ville drikke mere, og den beslutning blev afgørende for resten af hans liv. Allan Olsens misbrug var så voldsomt, at hver en flaske talte, og allerede i sin tidlige ungdom kunne han have været død af druk. Han har nu holdt sit løfte i 25 år. I han nye bog JEG TOG EN ANDEN VEJ, fortæller han historien om den barndom og ungdom, der sendte ham lige lukt ind i en mørk og faretruende deroute. Ærligt og med åbent hjerte fortæller han om kriminalitet og resocialisering og om karrieren som skuespiller, der må holde igen ved festlige lejligheder. I dag har han valgt at bruge sine erfaringer til at hjælpe alt fra kriminelle til kendisser med at vende ryggen til forskellige former for misbrug.
Einar Enemark er en gådefuld kultfigur i dansk hiphop. Han var frontmand i MC Einar, som i slut-firserne gjorde dansksproget rap cool og ambitiøs. Men bag den skudsikre og solbebrillede facade gemte sig en usikker og stammende fyr, der gradvis kom i krigerisk konflikt med sit smart rappende alterego. Da MC Einar lukkede og slukkede forsvandt Einar Enemark i dobbelt forstand ud i mørket: Langt væk fra offentlighedens søgelys. Langt ind i alkoholismens tåger og i en tiltagende depression. På en Roskilde Festival tog han LSD og brød totalt sammen. Han røg på den lukkede med en psykose. Einar Enemark har siden kæmpet for at komme ovenpå igen. I selvbiografien Manden der var MC Einar tager han et både bittert og kærligt opgør med sig selv, familien, musikbranchen og tidsånden før og nu. Og rapperen, der i perioder har hutlet sig igennem som flaskesamler, har hevet sig selv så meget op, at han er musik-aktuel med en jazzet spoken word-udgivelse, hvor Einar for første gang selv har taget den fulde kunstneriske styring.
‘Ja, det’ bår dæjli’,’ som kartoffelavler Oluf Sand uimponeret ville bemærke. Han var en af de fantastiske figurer i ‘The Julekalender’, der sørgede for at tømme gaderne for mennesker landet rundt, da serien første gang blev vist på TV 2 i 1991.‘The Julekalender’ blev skabt i et vildt og kreativt samarbejde mellem trioen De Nattergale og tv-pioner, instruktør og producer Hans-Erik Saks, der her fortæller historien om, hvordan den tidløse og rablende morsomme julekalender blev til. Serien var faktisk rystende tæt på aldrig at blive til noget, og at det overhovedet lykkedes tangerer i sig selv et julemirakel. Senere fik ‘The Julekalender’ royal anerkendelse, kom på museum og blev en del af dansk kulturhistorie. Den blev endda en nordisk eksportsucces, så nordmændene nærmest har taget ejerskab på løjerne. Jo, jo – det skal æt’ komme an å’ det da.
Hvad betyder dans for dig? Det er vidunderligt. Jeg føler mig draget af den følelse, der kommer over mig, når jeg ikke kan holde mig tilbage fra at danse. Det sker stadig for mig her på mit hjemsted, resortet Cormier Plage i Haiti, når de spiller såkaldte kompasange, haitiansk dansemusik. Så tager jeg lige et par trin i baren. Det er bartenderne vilde med.Danskerne har spurgt Jørgen Leth om alt. Igen. De har spurgt om alt fra kokainhandel i Haiti til katte cafeer i Danmark, fra de største succeser til de ord, der visner, før de kommer ud. Og Jørgen Leth har svaret. Nogle gange kortfattet, andre gange overraskende, men altid ærligt. Det er blevet til et sjovt og rørende portræt af en mand, som selv plejer at stille spørgsmålene.
Hvad synes du om at hedde Jørgen?Det er et godt navn. Jeg kan godt lide det. Og navnlig den måde, det udtales på i Haiti. Monsieur Jorgen. Med Jorgen udtalt i to tydelige stavelser.Præmissen i Spørge Jørgen er simpel. Danskerne kan stille et hvilket som helst spørgsmål til Jørgen Leth, der lover ”at svare på alt”.Hvornår har du sidst grædt? Hvordan forholder du dig til at blive ældre? Hvordan bliver man en zombie? Har du nogensinde været i Ishøj?Spørgsmålene er mange – alt fra de eksistentielle, de alvorlige, de personlige til de grinagtige – og Jørgen Leth holder, hvad han lover, og svarer på alle spørgsmål med vanlig ærlighed, sprogligt overskud og humor. Jørgen Leth giver ikke blot gode råd og gør os klogere på, hvad han mener om alverdens emner. Han svarer også meget rørende og åbent på spørgsmål om dybt personlige emner, så man kommer helt tæt ind på livet af ham som person. For danskerne vil i høj grad gerne have mere at vide om Jørgen – og om Haiti. Og det får de. Spørge Jørgen bliver derfor både en stærk reportage fra et modsætningsfyldt haitiansk samfund og et levende portræt af mennesket og kunstneren Jørgen Leth.
De er urimelige, selvoptagede og arrogante. Men aldrig kedelige. Rockens og poppens personligheder har i de seneste 60 år fastholdt verdens opmærksomhed med opsigtsvækkende og uforglemmelige udtalelser. Anders Houmøller Thomsen og Henrik Jeppsson samler her 666 af de sjoveste, mest ekstreme og mest tankevækkende citater fra den populære musiks historie.Robbie Williams (har stirret på noget i lang tid):“Bono, det billede er fantastisk!”Bono (tålmodigt pegende):“Robbie, det er vinduet.”– Robbie Williams til fest i Dublin hos Bono fra U2. Robbie Williams havde taget svampe. Anekdote i biografien “Feel”, 2004.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.