Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tag med på en rejse gennem de første 1000 år af Danmarks historie fra o. år 400, hvor danerne første gang optræder i skriftlige kilder, til år 1400, hvor Danmark er blevet et etableret kongedømme. Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske runeindskrifter og store bygningsværker, men kigger også efter ydmyge stolpehuller og småting, der viser dagliglivet. Vi kommer til at høre nogle af de gamle myter og legender, og vi ser på, hvad der er den rigtige historie bag dem.Det er en overraskende fortælling, der giver et nyt blik på, hvad ’Danmark’ er, og hvor det kommer fra. Og når vi sætter alle århundrederne sammen, får vi historien om, hvordan Danmark blev til.
Sølv, blod og kongemagt er en detaljerig og underholdende fortælling om den periode af historien, vi kalder vikingetiden. Men det er også en ny og tankevækkende fremstilling af en fortid, som vi troede, vi kendte. Gennem tre af den tids markante personligheder – kong Harald Klak af Danmark, skjalden Egil Skalle-Grimssøn fra Island og dronning Emma fra Normandiet – foldes hele historien ud om de dramatiske århundreder fra år 800 til cirka 1050. Bag disse personer udpeger bogen tre faktorer, der drev den historiske udvikling i Nordeuropa i perioden. Denne treenighed er: SØLV, BLOD & KONGEMAGT. Eller mere prosaisk udtrykt: handel, slægter og centralisering. Tag med på togt gennem sølvrige handelsbyer, til kongers forhandlingsmøder og over bølgerne til bloddrivende slagmarker, når historiker Anders Lundt Hansen i veloplagt fortælleform giver en samlet forklaring på den skandinaviske ekspansion. Samtidig hæver forfatteren øksen over en af de bærende stolper i den danske identitet: vikingetiden. Bygget på et righoldigt materiale af de nyeste historiske og arkæologiske kilder viser bogen, hvordan forestillingen om vikingerne har stået i vejen for en forståelse af de begivenheder, der i så høj grad har formet Nordens og Europas historie.
For første gang nogensinde er historien om kong Harald (Blåtand) Gormsens ringborge fra 900-tallet samlet i én bog. Historiker Anders Lundt Hansen tager os på en rejse gennem den tidligste middelalders Danmark – fra Jylland over Fyn til Sjælland – og besøger undervejs de storslåede, men i sidste ende undergangsdømte fæstningsværker.Det er en historie om magt og ambitioner i et Danmark, hvor fyrster og stormænd kæmpede om magten, og hvor langskibe krydsede sund og bælter med krigeriske skjolde på rælingen. Til gengæld var selv de mægtigste krigere heldige, hvis de i eftertiden blev husket i nogle få, rosende ord på en runesten. Bogen bygger på den nyeste publicerede forskning om ringborgene og deres tid og medtager også de skånske bygningsværker, der ellers ofte bliver glemt, fordi Skåne ikke længere er en del af Danmark.Aggersborg: Den største ringborg ved Limfjorden med plads til 48 langhuse.Fyrkat: Borgen ved Hobro med det mest korrekt rekonstruerede langhus.Nonnebakken: Den nu forsvundne borg i Odense, hvor Holger Danske sad.Trelleborg: Den først opdagede af Haralds borge, som har lagt navn til borgtypen.Borgring: Den nyfundne ringborg syd for Køge.De svenske borge: Borgeby, Fodevig, Trelleborg i Skåne og dem, vi nok bare ikke har fundet endnu.
I den tidlige middelalder kæmpede en brødreflok om magten i Danmark. Brødrene var alle efterkommere af Ulf Jarl, der også var kendt som Ulven fra Skåne. Ulveslægten var stærk, og kongen havde fået mange børn. Hvem af dem ender med at arve kronen? Bliver det den stærke Erik? Knud, der drømmer om at erobre England? Svend, der vil på korstog til Jerusalem? Eller en af de mange andre? "Ulveslægten", der både præsenterer læseren for fortidens legender og for historisk fakta, henvender sig til historieinteresserede børn i alderen ni til tretten år.Anders Lundt Hansen (f. 1973) er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet, holder foredrag på Folkeuniversitetet og rundt omkring i landet, skriver for bl.a. Weekendavisen og medvirker i tv-udsendelser, senest serierne "Gåden om Danmarks første konge" og "Gåden om Odin" på DR2. Har tidligere udgivet "Sølv, blod og kongemagt – bag om vikingemyten" samt tegneserien "Runernes Verden" (s.m. Niels Roland og Lisbeth Imer) og børnebøgerne "Jellingmysteriet" og "Nordens hersker".
Hvornår begyndte Danmark? Da Gudme-fyrsterne rejste deres vældige haller på Fyn i 400-tallet? Da Ribe blev grundlagt som den første handelsby i Norden omkring år 700? Eller da Erik Klipping underskrev sin håndfæstning i 1282? Denne bog er en rejse gennem de første 1000 år af Danmarks historie fra omkring år 400, hvor danerne første gang optræder i skriftlige kilder, til år 1400, hvor Danmark er blevet et etableret kongedømme. Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske runeindskrifter og store bygningsværker, men finder også ydmyge stolpehuller og småting, der viser dagliglivet. Vi hører nogle af de gamle myter og legender og ser på, hvad der er den rigtige historie bag dem. ”Danmark: De første 1000 år” er baseret på den nyeste forskning, som konstant bringer os tættere på fortiden. Udgivelsen er en storskrift-udgave til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.
"Olav var sejlet til vendernes land for at finde allierede til den truende kamp mod kong Svend. Men på tilbagevejen til Norge var han nødt til at sejle igennem danernes farvand. Det benyttede kong Svend sig af, og han samlede sin flåde. Som hjælp fik han den svenske konge til også at sende skibe til slaget. Til de to kongers flåde kom også Erik fra de norske fjorde. Han var den mægtige jarl af Lade, og han var træt af at have Olav som konge over sig."Norden har haft mange forskellige herskere, og ofte har de tilkæmpet sig magten på blodig og spektakulær vis. Men er alle de vilde legender, vi hører i dag om nordens herskere virkelig rigtige? Anders Lundt Hansen forsøger at finde sandheden om de nordiske konger i de mange spændende myter, og det viser sig, at virkeligheden ofte overgår fantasien."Nordens herskere" er en selvstændig fortsættelse af "Jellingemysteriet". Begge bøger er skrevet til de 9-14-årige og er højst velegnede til undervisningsbrug i historietimerne i folkeskolen.
"Fjenderne holdt sig skjult, og da deres konge fik øje på Knud, øjnede han chancen for at afslutte hele krigen med et enkelt pileskud. Han lagde en pil på sin bue, sigtede på den unge mand, og lod den dødbringende spids flyve...""Jellingmysteriet" samler en lang række spændende legender om de begivenheder, der har fundet sted ved Jellinge i vikingetiden, og som har haft så afgørende betydning for, hvordan Danmark ser ud i dag. Men hvilke af historierne er sande, og hvilke er bare myter? "Jellingmysteriet" genfortæller de fantastiske beretninger for de 9-14-årige og kan også bruges i historieundervisning i skolen."...usædvanlig grundig og spændende – fuld af både interessante og velskrevne indfald... virkelig klog og interessant. Anbefales." – Dansk Bibliotek Center
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.