Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Grundbogen til Religion C matcher gymnasiereformerne og rummer nye vinkler på faget og undervisningen – både fagligt og pædagogisk.Bogens grundidé er at aktivere eleverne mest muligt med øvelser, som styrker deres religionsfaglige kunnen og viden. Et indledende brillekursus præsenterer faget og herefter følger kapitler om verdensreligionerne, ateisme og fagets teorier. Bogen afrundes med en værktøjskasse til elevens arbejde med fagets materiale. Grundbogen til Religion C behandler: Kristendom, islam, jødedom, hinduisme og buddhismeReligioner i Kina og JapanAteisme og sekulariseringReligionsvidenskabelig teori og metodeReligionsfaglige begreberLigheder og forskelle mellem religionerne. I 2. udgaven er der foretaget enkelte rettelser i omtalen af den katolske kirke. Det drejer sig om siderne 61 og 62. 1. og 2. udgaven kan bruges parallelt, idet sidetallene ikke skrider.
Bogen indeholder et væld af unikke billeder og mange nyoversatte tekster til brug i det faglige arbejde.Buddhisme er øvelsesbaseret og opfordrer eleverne til selvstændigt at gå på opdagelse i buddhismens univers.Indledningsvis introduceres læseren til buddhismens historiske udvikling, udbredelse og centrale forestillinger.Herefter lægger bogen bl.a. op til fordybelse i billedernes betydning i den buddhistiske praksis.De forskellige kontekster, buddhismen indgår i, tydeliggøres via de tre selvstændige landekapitler:Buddhisme i ThailandBuddhisme i JapanTibetansk buddhismeKapitlet Buddhisme i Vesten sætter buddhismen ind i en dansk og vestlig kontekst. Kapitlet rummer afsnit om immigrantbuddhisme og konvertitbuddhisme.
De Hjemløse er en række førstehåndsberetninger fortalt af unge, der har oplevet hjemløshed. Med hudløs ærlighed beskriver de, hvordan det er at gå igennem ungdommen med hjemløsheden på ryggen. Vi er med på arbejdspladsen, uddannelsen og kommunen, i familiekonflikten, parforholdet, psykiatrien, misbruget og gælden. Men vi er også med i livet efter hjemløsheden, i kritikken af det samfund, som skulle have hjulpet, og i drømmene og forventningerne til fremtiden. Fortællingerne i De Hjemløse viser, at der er mange måder at være hjemløs på, når man er ung. De åbner øjnene for en siden af ungdommen, du måske ikke var bekendt med, ikke kendte omfanget af, eller hvis spor du ikke har bidt mærke i før. De Hjemløse er en del af De-serien, Ungdomsbureauets bogserie. Hver bog i serien tager fat i en ungdomstematik og giver ordet til underrepræsenterede og stigmatiserede unge. Formålet er at oplyse om, hvordan det er at være ung i den livssituation, som forfatterne beskriver, og skabe større repræsentation i den offentlige debat om de emner, der vedrører unge selv.
Bygningsingeniørernes materialer henvender sig til studerende på Diplomingeniøruddannelserne. Bogen indeholder uddrag af Materialebogen og desuden et helt selvstændigt afsnit om plastmaterialer. Beskriver materialernes opbygning, egenskaber, indbyrdes samspil og påvirkelighed af omgivelserne. Bygningsingeniørernes materialer - uddrag af Materialebogen: * Bjergarter * Keramik * Uorganiske bindemidler * Beton * Let- og porebeton * Murværk og mørtel * Træ og træbaserede materialer * Plast
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.