Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En hudløs ærlig Maria Hirse tager læseren med ind på kvindeafdelinger i landets fængsler, hvor der både er venner og fjender.Den tidligere Miss Danmark blev vækket og anholdt af to betjente en dag i september 2020. De sigtede hende for hærværk, forsøg på røveri og for at have opfordret til vold mod en ekskæreste.Maria Hirse erkendte sin skyld. Hun var klar til at tage sin straf, der endte med to års ubetinget fængsel. Men hun var på ingen måde klar til den virkelighed, der mødte hende bag tremmer.Det var en virkelighed, hvor volden og brutaliteten ulmede lige under overfladen, og hvor rotter, pis og tæsk var redskaber, når den interne hakkeorden skulle etableres. Når døren smækkede for natten, sad Maria Hirse alene med sine tanker og savnet til sine børn. En håbløs situation, der kun blev forværret af en fremadstormende kræftsygdom.Men livet bag tremmer bød også på omsorg og håb fra de mest overraskende steder. Nye venskaber opstod, og selv grå dage kunne være fyldt med smil og kram.Maria Hirse skriver om alt fra anholdelsen til løsladelsen i januar 2022. En brutal og ærlig skildring af livet som kvinde i danske fængsler, hvor det er svært at stole på nogen. Også sig selv.
Med velsmagende specialøl og unikke etiketter har det danske bryggeri Mikkeler fundet vej til ganer i hele verden.Danmark har en stolt og lang tradition for ølbrygning. Bogen om Mikkeller tilføjer et nyt og spændende kapitel i dansk ølbrygningshistorie. Det er en fortælling om et enestånde og autentisk brand, som har placeret Danmark i toppen af specialølproduktion i verden.Det hele begyndte hjemme i et køkken på Vesterbro i 2006, hvor skolelæreren Mikkel Borg Bjergsø sammen med en ven begyndte at eksperimentere med humle, malt og gær. I dag er Mikkeller et millionforetagende, der sælger til 50 forskellige lande verden over. I bogen udfoldes hele historien om Mikkellers rejse fra mikrobryggeri til verdenskendt brand.
"Der er mange heldige mennesker". Seriemorderen Dennis Raeder afslørede under politiafhøringen, at han var i fuld gang med planlægningen af nye drab, da han blev anholdt, sigtet og dømt for 10 mordSeriemordere begynder ofte med at par mere eller mindre tilfældige mord. De øver sig og afprøver, hvilke ritualer der giver dem den største nydelse. Herefter udvælger de nøje deres ofre, overvåger ofrene, eller opsøger særlige steder, hvor de kan finde fx prostituerede eller børn alene. Mordene følger en bestemt rutine, hver morder har sine helt egne metoder – og med tiden kan det være netop morderens vane med at opsøge ofre ved busstoppesteder, at gå efter kvinder med langt, lyst hår, gemme trofæer eller at partere og spise sine ofre, som fører til en afsløring.I denne bog følger vi i hælene på politiet i jagten på fire drevne seriemordere.Den impotente russer, der i Sovjettiden knivdræbte 53 børn og unge, den skotske pedel Peter Tobin, der kvalte sine ofre med deres egne strømper, Green River morderen, som udsøgte sig de mest sårbare kvinder blandt de prostituerede på tankstationerne på Pacific Highway, og myrdede 49 af dem, og endelig BTK-morderen, der sendte sadistiske digte til pressen, var fan af Ted Bundy og Jack the Ripper, og som blev afsløret af et digitalt fodaftryk.Bogen fra Alt om Historie er bog 4 i serien om Historiens værste seriemordere. Bogen handler om de ritualer, der ofte afslører de iskolde dræbere.Fortællingerne indeholder grusomme detaljer og er absolut ikke for børn.
PETER AALBÆK SKABER SIG er journalist Anders Ryehauges vildtvoksende fortælling om Peter Aalbæk Jensen, stifter af Zentropa, (selv)iscenesat og til tider brovtende provokatør med sans for mediernes med- og modspil, og i mange år Lars von Triers tætteste samarbejdspartner. Forfatteren er i et halvt år fulgt i hælene på sin hovedperson, og i en række nedslag tager han livtag med en institution i dansk film. PETER AALBÆK SKABER SIG er ikke mindst en historie om en mand i forandring - om alvorlig sygdom, om at blive ældre, om tro og om at se kritisk på sit eget og sin generations forbrug af penge, mennesker og natur.
En iskold aften stak Henriette Karlsen af fra sin mors lejlighed og løb på bare tæer gennem Amagers gader. Hun var 15 år og havde fået nok af de voksnes druk og vold — og af, at ingen troede på hende, når hun fortalte om sit liv. I flere måneder levede hun på Christiania, indtil hun blev anbragt på et kommunalt bosted og mistede den sidste gran af tillid til systemet, for her forvandlede tilværelsen sig hurtigt til en endeløs narkofest. Nu er hun 27 år gammel og tager ordet. Ama'r halshug er hendes rå og ærlige fortælling om at vokse op i et hjem og i et miljø, hvor børn ikke har en stemme , selv om de i årevis bliver svigtet af både forældre og myndigheder.Hun beskriver, hvordan hun allerede i sine tidlige barndomsår lærte at gebærde sig blandt uforudsigelige voksne på Amagers brune værtshuse, og hvordan den fysiske og psykiske vold hele tiden lå på lur derhjemme. Hun overlevede ved selv at blive en hård, voldelig og opmærksomhedskrævende pige, der forgæves forsøgte at råbe de sociale myndigheder op med sandheder og løgne.Ama'r halshug giver et sjældent indblik i en verden, som de færreste kender til, og er en ung kvindes modige opgør med sin families sociale arv — og med et velfærdssamfund, der svigter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.