Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Anders Sørensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Anders Sørensen
    314,94 kr.

    At trappe ud af psykofarmaka – eller psykiatrisk medicin – er ofte en sværere og mere krævende proces, end man forventer. Det gælder fx antidepressiv medicin, benzodiazepiner, antipsykotika og stemningsstabiliserende midler. Bogen er vigtig læsning for alle, der skal igennem et udtrapningsforløb, og for professionelle, der arbejder med mennesker, der er i udtrapning. Men dens nyskabende tilgang til psykofarmaka og psykisk lidelse gør også, at bogen kan læses bredere af enhver med interesse for psykisk lidelse, psykiatri og medicinfri behandling.   Anders Sørensen, psykolog, ph.d. i psykiatri og mangeårig forsker i udtrapning af psykofarmaka, åbner for ny dialog om psykofarmaka og psykisk lidelse og forklarer den nyeste forskning på en fængende måde. Han giver et forskningsbaseret indblik i, hvordan psykofarmaka virker (og ikke virker), hvad psykisk lidelse er (og ikke er), og hvad der sker i hjernen og kroppen, når man trapper ned. Han peger på, at mange udtrapninger går galt, fordi de foregår for hurtigt – og uden at man får de nødvendige redskaber til at klare sig uden medicin som strategi. Bogen giver konkret og brugbar vejledning i, hvordan man trapper langsomt og sikkert ud, og hvordan man undervejs i processen tackler faldgruber og abstinenser som angst, følelsesmæssige udsving og fysiske symptomer. Men en stor del af bogen handler også om et ofte overset aspekt af udtrapning, nemlig hvordan man håndterer vanskelige følelser, tankemylder og andre psykiske udfordringer i et efterfølgende medicinfrit liv. Her trækker forfatteren på redskaber fra metakognitiv terapi, emotionsreguleringsterapi og traumeorienterede tilgange, som han videreudvikler til udtrapningsprocessen.

  • af Anders Sørensen
    297,95 kr.

    Den første dansksprogede videnskabeligt baserede introduktion til turisme. Bidragene er leveret af førende eksperter fra dansk turismeforskning.Når vi rejser, danner vi et syn på andre mennesker og kulturer. De signalerer økonomisk frihed og råderum og indgår i vores selvforståelse og selvpræsentation. Nationalt og globalt er turisme en væsentlig samfundsmæssig og samfundsøkonomisk faktor, både i form af menneskelige aktiviteter, økonomisk omfang og beskæftigelse. Turisme er samtidig omdiskuteret verden over. Der er brug for viden om emnet, og der er et stigende behov for at kunne vurdere kvaliteten af denne viden.Bogen henvender sig både til ansatte i branchen, til uddannelsessøgende og til alment interesserede. De enkelte kapitler tilbyder indsigt og grundlag for videre fordybelse til den særligt interesserede, og antologien tilbyder i sin helhed en bredspektret gennemgang af et fascinerende emneområde, som påvirker os alle.

  • af Anders Sørensen
    108,95 - 168,95 kr.

    "Verden står i flammer og undergår voldsomme forandringer. Der er brug for at den revolutionære bevægelse træder ud af studerekammeret og bringer sig selv i offensiven."Ovenstående er et citat fra indledningen i Anders Sørensens At bygge en fremtid mens nutiden smuldrer.– Efter at forlag i årtier nu har spyttet den ene selvhjælpsbog ud efter den anden, alle skrevet af mere eller mindre kompetente guruer, kendisser og tidligere jægersoldater, synes jeg at det er på tide med en bog, der vil det diamentralt modsatte, siger Anders Sørensen, som er journalist og indtil for ganske nyligt var ansvarshavende redaktør for dagbladet Arbejderen.Spurgt hvad det "diamentralt modsatte" af en selvhjælpsbog er svarer forfatteren:– Det ved jeg ikke... Håndbog i kollektiv kamp?Og det er faktisk nok ikke helt ved siden af at betegne At bygge en fremtid mens nutiden smuldrer som en håndbog i kollektiv kamp; med kapitler som "Lidt om gadekamp" og "Om befriede områder" har bogen unægteligt et præg af håndbog. Men først og fremmest er bogen en debatbog – et bud på en nutidig revolutionær praksis.– Den revolutionære bevægelse er stort set ikke-eksisterende i Danmark i dag, på trods af at der mere end nogensinde før er brug for kollektiv kamp for et bæredygtigt og solidarisk alternativ til kapitalismen, siger Anders Sørensen, som ville have foretrukket hvis denne kamp kunne være blevet ført under mere gunstige forudsætninger.– Men den nyliberale offensiv fik et voldsomt rygstød efter DDR's indlemmelse i Vesttyskland og opløsningen af Sovjetunionen. Siden da er det lykkedes en ganske lille global elite stort set at undergrave kampen for alternativer. Nu står vi så her, i ellevte time – under truslen om en verdenskrig, klimakollaps og med et vestligt liberalt demokrati, der truer med at forvandle sig til et fascistisk mareridtscenarie. Vilkårene er meget langt fra optimale til at skabe de nødvendige forandringer, mener Anders Sørensen.På den anden side åbner de voldsomme forskydninger i verden også for nye muligheder for et revolutionært projekt, mener Anders Sørensen:– Vi så under coronapandemien hvor forholdsvist nemt alting kunne forandres fra den ene dag til den anden, det samme har forskydningerne i de internationale magtrelationer, og jeg tror faktisk at der er en unik mulighed for at skabe fundamentet for radikale forandringer netop nu.Læs hvordan Anders Sørensen mener et sådan fundament kan opbygges i At bygge en fremtid mens nutiden smuldrer.

  • af Anders Sørensen
    74,95 kr.

    Lulu Nielsen er en ung hippiepige i et slumkollektiv i København i 1967 og arbejder på et værtshus, hvor hun blandt andet knapper øl op for evighedsstudenten Tom. Lulu hylder tidens mantra: »love, peace and understanding«.I modsætning hertil står de to unge sabotører Jens Tue Petersen og Knud Vejlby, der tilbage under modstandskampen i 1944 var rede til at »dø, om så det gælder«.Lulu, der er hittebarn og vokset op på børnehjem, hvirvles ind i dilemmaet, da hun pludselig opdager, hvem hendes mor var, og hvordan moderens og sabotørernes skæbne satte gang i en lavine af voldsomme begivenheder, som rækker frem til Lulus egen tid. Hun trues på livet og må vælge ...Miljøerne og persontegningen står knivskarpt, mens et sindrigt mønster af spidsfindige intriger og moralske dilemmaer afdækkes og kaster nyt lys over begge perioder.Anders J. Sørensen har siden 1970 arbejdet i filmbranchen som animator, manuskriptforfatter og instruktør. Foruden at være involveret i en lang række danske og internationale film og TV-produktioner, har han personligt stået for en stribe historiske kortfilm, hvoraf f.eks. ´Eventyret om den vidunderlige kartoffel´ og ´Verdenshistorien´ er blevet klassikere.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.