Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
MED MENNESKESMUGLERE i Agadez. På tomandshånd med Bashar al-Assad i en villa i Damaskus. I centrum af et sønderskudt Mosul, få timer efter byen blev revet ud af Islamisk Stats greb. Til bryllupsfest i det svært tilgængelige Nordkorea. I hælene på de amerikanere, der løftede Donald Trump ind i Det Hvide Hus. Med tapre drenge i Aleppos udbombede gader. På jagt efter den russiske folkestemning. Og midt i optøjer i Jerusalem. RASMUS TANTHOLDT rejser ind i verdenshistorien, mens den bliver til. Han opsøger krige og konflikter for at fortælle om de kvinder, mænd og børn, der står midt i dem. Den journalistiske ambition, både i hans mangeårige virke som udenrigskorrespondent for TV 2 og i hans bøger, er at gå til alt og alle med åbne øjne og give plads til forskelligartede stemmer, især dem, vi ikke hører så ofte.
Renée Toft Simonsen har levet et liv ud over det sædvanlige. Nu fortæller hun for første gang fuldstændig åbent om hele sin tilværelse. Om barndommens truende landskaber i Randers og Aarhus, om at gøre supermodelkarriere i 1980'ernes dekadente New York City, og om livet derefter, som psykolog, børnebogsforfatter og mor. En vild og rørende fortælling, om først sent i livet at finde ud af, hvem man egentlig er, om at være kvinde, og om at insistere på det ordentlige og poetiske i os alle. På trods. For inde bag alle anekdoterne om stjerner og stoffer, catwalks og karrierevalg, skilsmisser og sex, mænd og millioner, er den genkendelige kerne i Renée Toft Simonsens livshistorie altid at være fanget mellem angst og kærlighed. På den ene side, den grundlæggende usikkerhed, der er rodfæstet dybt i hende. På den anden side, et ønske om at leve fuldt ud. I bogen medvirker desuden en række af de personer, der er tættest på Renée Toft Simonsen, blandt andre ekskæresten John Taylor fra popgruppen Duran Duran, modelverdenens grand old lady, Eileen Ford, eksmanden og faderen til to af hendes børn, Kristian Sandvad, hendes forældre og søstre og ikke mindst ægtefællen gennem snart 15 år, Thomas Helmig.
"Simon Spies var en original, der med sit vældige liv fremtvinger spørgsmålet: var han for meget, eller er det os andre, der er for lidt? Han var sjov og generøs, brutal og kynisk, økonom og psykolog, og en knalddygtig forretningsmand, som gjorde Spies Rejser til en succes, mens han eksperimenterede med stoffer, sex og psyken. I denne bog oprulles Simon Spies’ liv, fra driftig baggårdsknægt til excentrisk rejsekonge. Det er en farverig historie om jagten på lykken, om kvinder, kapitalisme og krig, og om Danmark fra 1920’ernes fattigdom over 1960’ernes velfærdsstat til 1980’ernes nyborgerlighed. Via arkivmateriale og samtaler med et utal af kilder, der var tæt på, gives et nyt og nuanceret billede af en ener. Blandt bogens mange stemmer er Simon Spies’ enke, Janni Spies, som her for første gang deler ud af sine oplevelser med en mand, der af og til var for meget, men altid var mere end de fleste."
Siden 1960'erne har den 67-årige udenrigskorrespondent rejst det meste af verden rundt og dækket alt fra krige til royale bryllupper. Hun har en forbløffende evne til at være, hvor det sker, og til at se det originale og vedkommende i de mennesker, hun møder. Hun mestrer det elegante og åndfulde, det indsigtsfulde og reflekterende. Ikke mere, intet mindre. Som en irsk veninde engang har introduceret hende: "Det her er Ulla. Hun fortæller gode historier."I denne personlige bog fortæller Ulla Terkelsen, i samarbejde med journalist og forfatter Andreas Fugl Thøgersen, de allerbedste historier fra sit liv og årene som omrejsende reporter med hele kloden som arbejdsplads. Hun beretter blandt andet om ungdomsårenes skelsættende møde med kommunismen i Polen og om det løsslupne liv i Swinging London. Om længsler og leg i barndommens aarhusianske baggårde og om slagmarkernes rædsler i Kabul, Belfast, Kairo og omegn. Og om, hvordan man altid tager fejl, hvis man tror, man kan regne ud, hvordan det ender.
"Dorph - historier fra den anden side" handler om al den larm, Jes Dorph-Petersen har lavet i snart 55 år. I årtier har han været danskernes foretrukne nyhedsvært, og han har fortalt os historier om alt fra royale bryllupper til krige, terror og folketingsvalg."Dorph -historier fra den anden side" handler dog især om livet bag skærmen, og det ellers private privatliv. Om at være afhængig af opmærksomheden, hans "på-gen" er dominerende, siger han, og om at være en glad gadedreng, der elsker fodbold og fester, byture og ballade, det underholdende og folkelige. Men også om al den modstand et menneskeliv kan rumme. Det er en fortælling om fædre, mødre og sønner, om kærlighed og skilsmisse, om ensomhed, misbrug, lavt selvværd og om den depression, der ramte ham en aften i 2011, og blev et vendepunkt i hans liv.Om forfatteren:Andreas Fugl Thøgersen, f. 1972, er uddannet journalist. Har desuden en mastergrad i amerikansk politik og journalistik fra Columbia University. Han har bl.a. skrevet en række biografier bl.a. bestsellerne Vi kan sove i flyvemaskinen (Politikens Forlag, 2011) om udenrigskorrespondent Ulla Terkelsen, som han skrev i samarbejde med Terkelsen, og Simon Spies - Solkongens liv og tid (Politikens Forlag, 2012).
Siden 2003 har Rasmus Tantholdt som korrespondent for TV 2 kompromisløst flyttet sig selv hen i begivenhedernes centrum – han er rejst ind, når alle andre er rejst ud. Undervejs har han sendt historier hjem om Boko Haram, Al-Qaeda, Taleban og Islamisk Stat, om landkrige og luftkrige, om soldaterliv og flygtningelejre, om revolutioner og terrorisme, og om oversvømmelser, udbrud af ebola og orkaner. I denne bog fortæller han om alt det, han har oplevet. Især beretter han om krigene i Irak og Afghanistan og om Det Arabiske Forår – og om de kvinder, mænd og børn, der i kølvandet på de konflikter er efterladt i et kaos. Det er hans fokus: Det menneskelige. At krigen altid er konkret for den enkelte. Også for ham selv, for det her er oveni historien om en mand, der har måttet stille sig selv et svært spørgsmål: Hvor mange gange kan man stå midt i en katastrofe uden at gribe ind?
STILLEDAL er historien om Jimmy Jørgensens liv. En ligefrem beretning om en mor, der var 17 år, da hun fik ham, og i 26 år var fabriksarbejder på Tuborg ‘uden en eneste sygedag’, og en far, der var engelsk sømand og for længst sejlet med baconbåden hjem, da lille Jimmy en sommerdag i 1964 kom til verden. Om en barndom tilbragt i rottebefængte lejligheder i det indre København og på gadehjørner i Vanløse. Om drengeår med borede knallerter, knæk, slåskampe, lightergas og politi. Om farverige og kærlige onkler, tanter og bedsteforældre med hang til grisefester på Mallorca. Og om de afgørende øjeblikke, vendepunkterne, der gjorde, at han ikke sank til bunds, men fandt ud af at klare sig – mødet med musikken og med kvinderne! Det er kernen i Jimmy Jørgensens livsfortælling: Hvordan han har lært at synge sin egen sang. På trods.
FRITS HELMUTH er historien om en af de største karakterskuespillere, Danmark har haft. En begavet kunstner, der leverede uforglemmelige præstationer på landets teatre og brillerede i et utal af filmroller – fra Styrmand Karlsen over Karl Aage i Dansen med Regitze til lektor Blomme i Det forsømte forår.Men det er også historien om en følsom mand, der livet igennem kæmpede med at løsrive sig fra sin berømte far, Osvald Helmuth, og med at holde styr på sine mange roller uden for rampelyset: som ægtemand, fader, søn og ven. Om et sammensat og til tider ensomt menneske, der især i sine sidste år druknede sine indre dæmoner i alkohol.Biografien er blevet til i et tæt samarbejde med Mikael og Pusle Helmuth, der åbenhjertigt beretter om den far, de både elskede og havde det vanskeligt med på grund af deres tumultariske opvækst. Desuden har skuespillerne Ghita Nørby, Peter Schrøder og Thure Lindhardt samt instruktøren Kaspar Rostrup bidraget til bogen.
Fra Haiti til Aarhus, fra Pyrenæerne til København, i to år har journalist Andreas Fugl Thøgersen fulgt i hælene på dokumentaristen og digteren Jørgen Leth og noteret, hvad han så og hørte. Undervejs gav hovedpersonen generøs adgang til sine arkiver, ligesom hans nærmeste har bidraget – familie, venner, franske kunstnere, filmfolk, musikere og Tour de France-medarbejdere. Et par gange spændte virkeligheden desuden ben for det hele. Det er blevet til en bog om sex og depressioner, om fædre, mødre og børn, om langsomhed og humor, og om at få et nyt publikum i en sen alder. Og lidt om døden, om kroppens forfald og ikke mindst om den længsel, som aldrig får rynker. Blandt andet. Et usædvanligt menneske fortalt i 80 scener.
"""Dorph - historier fra den anden side"" handler om al den larm, Jes Dorph-Petersen har lavet i snart 55 år. I årtier har han været danskernes foretrukne nyhedsvært, og han har fortalt os historier om alt fra royale bryllupper til krige, terror og folketingsvalg. ""Dorph -historier fra den anden side"" handler dog især om livet bag skærmen, og det ellers private privatliv. Om at være afhængig af opmærksomheden, hans ""på-gen"" er dominerende, siger han, og om at være en glad gadedreng, der elsker fodbold og fester, byture og ballade, det underholdende og folkelige. Men også om al den modstand et menneskeliv kan rumme. Det er en fortælling om fædre, mødre og sønner, om kærlighed og skilsmisse, om ensomhed, misbrug, lavt selvværd og om den depression, der ramte ham en aften i 2011, og blev et vendepunkt i hans liv."
Modstandskampens børn fortæller den dramatiske historie om en samling danske familier i krig, flettet sammen af stemmer fra to generationer. Bogen handler om ni tapre unge mænd og kvinder, der traf et valg, da nazisterne besatte Danmark i 1940: De gik til kamp, og betalte prisen. Otte af dem blev taget af tyskerne og deporteret til tugthuse eller koncentrationslejre i Tyskland. En nåede at flygte til Sverige.Bogen handler også om deres børn, om generationen efter, om ni mænd og kvinder, der voksede op i krigens skygge og betalte en anden pris. Børn, hvis forældre nok var helte, men som også var traumatiserede af krigen, både af selve modstandskampen og af det tyske fangenskab. En af konsekvenserne var, at selvom familierne på overfladen var velfungerende og normale, så lå disharmonien og traumerne og lurede lige nedenunder. Der var tabuer, som blev mødt med rungende tavshed eller pludselige uforklarlige raseriudbrud.Modstandskampens børn tager afsæt i forældrenes breve, dagbøger og erindringer fra besættelsen, og i interviews med og tekster fra deres døtre og sønner. Resultatet er en fortælling om krig og fred, om mod og svigt, om traumer, der går i arv, og om de følger krigen fik for frihedskæmperne selv og ikke mindst for deres børn, som voksede op med de ulykkelige konsekvenser af et valg, de ikke havde haft indflydelse på. Det er samtidig en beretning om forståelse og tilgivelse, og om at komme overens med, hvem man er, og hvor man kommer fra.De ni voksne børn, der medvirker i bogen, er: Steen Klitgård Povlsen, Jytte Windel Kahr, Annette Holtze, Lise Baastrup, Ester Christiansen, Kjeld Malthe-Bruun, Mariann de Lorenzi, Tonny Bartram og Ulla Lunn.
AMERIKA UNDER HUDEN er en fortælling om et fantastisk, fascinerende og sommetider brutalt land, hvis kultur og identitet på godt og ondt er farvet af spørgsmålet om race og etnicitet. En beretning om en nation bygget på et ideal om frihed og et folk, som gennem historien ofte har indgydt resten af verden håb. Men også et roadtrip ind i et samfund, der ikke har sluppet sin racistiske fortid, og som oveni kæmper med at forholde sig til de brud, en stor spansktalende og asiatisk indvandring fører med sig. På sine rejser rundt i Amerika har journalist Andreas Fugl Thøgersen afsøgt dette dilemma og fået en række centrale stemmer til at sætte ord på, hvad det vil sige at være amerikaner i dag, og til at forklare, hvorfor hudfarve stadig er nøglen til forståelsen af verdens endnu mægtigste land. Andreas Fugl Thøgersen, født 1972 i København. Uddannet journalist. Har desuden en mastergrad (M.A.) i amerikansk politik og journalistik fra Columbia University, The Graduate School of Journalism, i New York City. Har tidligere skrevet om Amerika i bogen ”Amerikanske tilstande – en rejse gennem drømmeland”. Medforfatter til flere bøger, blandt andre ”Man skal gøre en forskel – tanker fra Basra og omegn” om Kaj Vittrup, og ”Vi kan sove i flyvemaskinen” om Ulla Terkelsen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.