Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Medicinske sygdomme – Sygdomslære og sygepleje, 13. udgave, er gennemgående revideret og opdateret. En lang række læger og sygeplejersker har bidraget med deres specialviden i bogen. Nye forfattere er kommet til, og bogen er udvidet med et kapitel om sygepleje til patienter med stofbrug samt sygepleje til hæmatologiske patienter.Bogen indledes med fire generelle kapitler: Intern medicin, Sundhed og levetid, Mestring af kronisk sygdom og Den akutte medicinske patient.Herefter følger 16 kapitler, der beskriver de forskellige hovedgrupper inden for medicinske sygdomme. Hvert kapitel indledes med sygdomslæren med hovedvægt på de hyppigste sygdomme. Efterfølgende beskrives sygeplejen til en af de største patientgrupper inden for området.Bogen er rigt illustreret, og der inddrages flere patientcases, der giver et levende indblik i den situation, patienten befinder sig i.Redaktører på bogen er overlæge Terje Erdal Knudsen og sygeplejerske, MLP Tove Birkebæk Thomsen.Bogen henvender sig primært til sygeplejestuderende og færdiguddannede sygeplejersker, men den kan i lige så høj grad give andre sundhedsprofessionelle et solidt fundament og grundlæggende viden om de forskellige medicinske sygdomme.
KOL – sygdom, behandling og organisation giver en omfattende gennemgang af alle aspekter omkring KOL-patienter fra tidlig opsporing og diagnose til forebyggelse, behandling og sundhedsvæsenets organisation. Vinklen er tværfaglig og alle kapitler er skrevet af specialister på deres felt. Bogen er en grundbog og et opslagsværk for den, der vil tilegne sig viden om KOL-patienter eller den, der er specialist på sit felt, men har brug for at opdatere sin viden om selve sygdommen eller om arbejdet med KOL-patienter.
I Sundhedsinformatik i sundhedsvæsnet foretages en rækkenedslag på, hvordan arbejdet med ny, avanceret teknologi kan tages i brug medhenblik på de markante forandringer, som det danske sundhedsvæsen gennemgår idisse år. Sundhedssektoren mærker effekterne af større demografiske,strukturelle og teknologiske bevægelser. Sundhedsinformatik skal ses som enintegreret del af professionsfagligheden og skal derfor understøtte desundhedsprofessionelles viden om, hvordan de skal agere i relation til deresprofession, når udgangspunktet er deling af data internt såvel som eksternt isundhedsvæsnet. Bogen bygger på forskellige typer af viden: erfarings‑,udviklings‑ og forskningsbaseret viden, indenfor den natur- human- ogsamfundsfaglige videnstradition. Formålet med inddragelse af disse forskelligevidenstraditioner er at give et nuanceret billede af nogle af de mange tiltag,der er på området, samt at skabe et grundlag for kritisk refleksion hos læserenift. anvendelsen af sundhedsinformatik i sundhedsvæsnet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.