Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Slut med mellemmåltider! En spændende inspiration og motivations bog, til at få tips og tricks til at blive stærkere med gode træningsprogrammer, hvor du her også nok skal blive mæt, med en 14-dages kostplan, og alle de mange lækre og sunde opskrifter. Bare roligt, det hele er lettere end du tror. Anne Hjernøe troede, hun kunne gå og tabe sig over 20 kilo i fred og ro. Men efter deltagelse i et tv-program fik hun så meget opmærksomhed fra andre personer, der ønskede at få at vide, hvordan hun havde gjort, og om hun ville dele sine gode råd. Dette blev den væsentlige årsag til, at Anne valgte at skrive denne fantastiske bog. Der er så mange mennesker, som går og rundt og ikke føler sig tilpas med sin krop. Mennesker som ønsker at finde det lille trick i hverdagen, der kan få dem til at smide de overskydende kilo, uden det skal blive for hårdt, og uden det skal påvirke deres daglige vaner. Men findes dette trick virkelig, eller det bare hårdt arbejde? Ja til begge dele. I bogen kommer du helt tæt på Anne Hjernøe, og hvad der viste sig at være tricket for hende og det, der accelereret hendes vægttabsforløb. Du får et indblik i hvad der skete og hvordan det gik. En historie, der bl.a. indeholder en forståelse af, at mellemmåltider er en af de store syndere. Anne har tabt sig over 20 kilo på et år, men hendes primære fokus har ikke blot været at få kiloene ned på vægten. Hun ønskede en krop, der er så sund og stærk, at den kan holde skavankerne fra døren og holde i mange år fremover. Selvom undskyldninger som travlhed, småskavanker, overgangsalder og bare generel manglende motivation spænder ben i det daglige, motiverer hun dig til selv at tage skridtet og viser, at det måske slet ikke behøver at være så svært.
Den nye bog er en opfølgning på sin tidligere bestseller ‘Stærk, let og mæt’. En ny bog spækket med endnu flere kalorielette opskrifter samt tips og tricks til at tabe sig - men også holde vægten. Ligevægt handler om at man indtager den rette og sunde mad, så kroppen kan blive stærkere og lettere. Ligevægt handler også om at få smidt de ekstra kilo på kroppen, men også at stille nogen krav til sig selv, så man føler sig sund og tilfreds med sit krop. Man bliver belært med en masse gode råd og hendes erfaringer, for hvordan man bagefter fastholder vægttabet. Man får et indblik i, hvordan Anne har formået at undgå, at de 20 kilo hun før har tabt sig, sniger sig tilbage på kroppen igen. Hun deler desuden også læsernes erfaringer. Igennem det seneste år, har Anne modtaget et hav af positive reaktioner fra sin tidligere bestseller fra især de mennesker, hvor de har lykkedes med at knække koden til vægttab. Hun har desuden modtaget andre reaktioner fra de mennesker som enten tøver, ikke har motivationen eller dem som er bange for at skuffe sig selv. De mange henvendelser er baggrunden for den nye bog, hvor hun går i dybden med den livsstilsændring, som er så udslagsgivende for at komme i mål med et sundere, stærkere og slankere liv. Man får ikke kun et indblik i hvornår og hvad man skal spise, men også omkring kredsløbs/pulstræning som kan mærkes på både vægten, styrken i kroppen og konditionen. Bogens 63 nye velsmagende opskrifter er kalorieberegnet og hver især indeholder 500 kalorier. Man kan derfor bytte rundt på måltiderne, som man har lyst til. Alle måltiderne er fulde af smag og energi, så du ikke længere behøver at gå sulten i seng. Det har aldrig været lettere at spise sig mæt og stærk, når man har læst de mange gode råd fra Anne Hjernøe.
Bogen fortæller om alt det grundlæggende, man har brug for at vide, når man vil i gang med at fremstille kryddersnaps. Den rummer opskrifter på en lang række af de klassiske kryddersnapse, baseret på planter, man selv kan indsamle i naturen, ligesom man også får mange gode bud på spændende nye kryddersnapse med krydderurter, bær og frugter.
Den kendte TV-kok Anne Hjernøe er kommet på banen med en spændende bog om sund kost. Det hele startede efter at Anne havde tabt sig 20 kg og var i bedre form end hun havde været i årevis. Hun mener at man sagtens kan tabe sig og holde vægten uden at sulte eller dyrke intensiv motion. Bogen er til dig som er træt af de ekstra kilo som bare sniger sig på gennem årene. Til dig som har prøvet forskellige slankekure uden resultat, og til dig som bare gerne vil spise sundt og varieret. Massere af mennesker har allerede tabt sig efter at have fulgt Annes råd. Mad er det vigtigste for din vægt og Anne Hjernøe elsker at spise. På grund af hendes arbejde er hun altid omgivet af mad, men hun var godt klar over at hun indtog mere end hvad hun havde brug for. Annes bog beskriver hvordan man kan tabe sig og holde vægten ved at droppe mellemmåltider og i stedet indtage tre lækre måltider som er rigtigt sammensat dagligt. Anne mener at det skal være sjovt at spise. Der er ikke noget i vejen med at spise en dessert og nyde den, men man skal sørge for at kompensere i løbet af ugen. Annes opskrifter sørger for at dine måltider opnår en fin balance af alt hvad din krop har brug for. Hun beskriver sin bog som at være en gradvis livsændring frem for en kur. Det er ikke bare et fakta-ark men en hel proces. I bogen er der inkluderet en en kostplan med daglige 1400-1600 kalorier som du kan følge for at holde formen.
Den populære kogebogsforfatter og tv-vært Anne Hjernøe har gennem tiden udgivet en lang række kogebøger. Men dette er første gang, hun giver sit bud på en sund og varieret kost til hele familien i en bog med retter til alle dagens måltider.Den vigtige morgenmad, hvor vi skal skydes i gang med en masse energi, så vi kan holde os friske resten af dagen. Frokosten, der for mange består af en madpakke, men som sagtens kan være mere spændende end en hurtig klapsammen.Mellemmåltiderne til den lille sult, så man ikke risikerer at gå i fælden med lavt blodsukker. Og ikke mindst det gode aftensmåltid, hvor Anne, som altid, har hentet inspiration fra det gode danske køkken såvel som fra den store, spændende madverden, vi er omgivet af.Hverdag er en stor kogebog, der indeholder over 200 gode retter og er gennemillustreret med skønne fotos. En bog, der bør stå på køkkenhylden hos enhver moderne familie anno 2017.Bogen indeholder:Over 200 gode opskrifter på morgenmad, frokost- og middagsretter samt mellemmåltiderMorgenmad med og uden protein og gluten, alt efter præferenceSunde frokost- og middagsretter med kød, fjerkræ, fisk og masser af grøntMættende grønne retter til vegetariske dageLette opskrifter, der er til at finde ud af, lavet med gode råvarer der er til at skaffeOpskrifter, der passer til en travl hverdag, men også til forkælelseForslag til at udnytte de gode rester og undgå madspild.Om forfatterenAnne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv.Anne er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært har lavet AnneMad og sammen med journalist Anders Agger bl.a. har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller, danske øer og det gamle Danmark.Anne er desuden og ikke mindst forfatter til en lang række kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere, Annes julekalender, Annes spisekammer og senest Sunde salater, Sunde grønne retter og Grill & Grønt, alle Politikens Forlag.
Kom godt igennem overgangsalderen med denne nye bog af Anne Hjernøe.”Har du ikke nogen gode råd til, hvordan jeg kommer bedst muligt gennem overgangsalderen?” Det spørgsmål møder 53-årige Anne Hjernøe altid, når hun holder foredrag eller kurser. Med sine tre Stærk, let og mæt-bøger er hun blevet bannerfører for sin egen generation af kvinder, der ønsker at leve sundere uden at gå glip af livets glæder. Nu opfylder hun deres brændende ønske om en bog målrettet til kvinder i overgangsalderen.”I bogen kan du læse, at alt det, du mærker, føler og oplever i forbindelse med overgangsalderen, sandsynligvis er helt normalt, og få forklaringen på, at det sker. Men der er også grænser for, hvad du skal finde dig i, og der er masser af hjælpat hente, både til selvhjælp og fra dygtige eksperter, hvis blot du rækker ud efter den,” fortæller Anne Hjernøe. ”Overgangsalderen skal ikke være et helvede af svede- og hedeture, søvnløshed, blødningsforstyrrelser, koncentrationsbesvær, ondt i leddene og smerter ved sex. Det er ganske enkelt ikke det, du skal bruge din tid på, hvis du kan undgå det. Det er nemlig meget lettere at fokusere på alle de gode ting, som denne alder også kommer med, hvis du har fået din nattesøvn, og der er styr på alle de andre symptomer, som overgangsalderen kan medføre.”I arbejdet med bogen har Anne talt med et væld af kvinder om deres erfaringer med overgangsalderen, som arter sig særdeles forskelligt fra kvinde til kvinde. Desuden har hun interviewet fremtrædende og erfarne eksperter på området for at få den nyeste viden og rydde op i alle de myter, der omgærder overgangsalderen:• Christine Felding, speciallæge i gynækologi og obstetrik• Ylva Hellsten, professor ved Institut for idræt og ernæring ved Københavns Universitet• Birgitte Rahbek Kornum, professor og søvnforsker ved Institut for Neuroscience på Københavns UniversitetSidst i bogen præsenterer Anne Hjernøe 56 kalorielette opskrifter rige på protein, som rummer al den næring og velsmag, som kvinder i overgangsalderen har godt af – og fortjener.Det indeholder bogen:• Ny viden om alt det, der sker i kroppen, når hormonerne klinger af.• Masser af gode råd til at håndtere alt fra blødningsforstyrrelser og hedeture til søvnløshed og koncentrationsbesvær.• Alt det gode, der også følger med overgangsalderen.• Den bedste træning og bevægelse til kvinder midt i livet.• Guide til hormoner og kosttilskud.• 56 velsmagende opskrifter med kun 500 kalorier – og ekstra af alt det, som kvindekroppe i forvandling har brug for.
Få ny inspiration til sommerens – og resten af årets – salater med en sund og grøn smags- og farveeksplosion på middagsbordet.Der er sket meget på salatfronten, siden Anne Hjernøe for otte år siden udgav sin store bestseller Sunde salater. Salater er stadig noget af det mest lette, lækre og sunde, man kan spise, og derfor fylder de i dag mere end nogensinde i den danske kost. Vi er alle sammen blevet mere bevidste om, hvor vigtigt det er at spise mere grønt og samtidig skære ned på kødet, og vi er blevet bedre til at udnytte grøntsagerne og få mest mulig smag ud af dem.I denne bog giver Anne sine læsere ny inspiration til 111 nye, skønne salater, der kan bruges som hele måltider, som tilbehør eller som en ud af flere salater med godt brød og dip til, når man er nogle stykker om bordet. Det er 111 sunde salater, der gør én let og mæt. Anne kalder selv salaterne en opdateret version 2.0. Dels er der kommet mange nye råvarer og smagssammensætninger til, og dels afspejler salaterne, at vi alle skal tænke meget mere grønt ift. miljø, klima og dyrevelfærd. Bogen har derfor også fokus på planteproteiner, så mange af salaterne dels er mere mættende og dels er en god kilde til protein som alternativ til kød. Der er dog også stadig salatopskrifter med kylling, kød og fisk, for kun få af os lever 100 procent vegetarisk – men der er mindre i end tidligere. Anne viser desuden, hvordan man også bruger nogle af de nye produkter, der er kommet frem, som Ingrid-ærter, seitan og plantestykker. Salaterne er en eksplosion af smag og farver og spændende råvarekombinationer. Bogen indeholder samtidig opskrifter på skønne dip og dressinger, masser af sprød topping samt det gode brød til salaterne, herunder også supervelsmagende glutenfri alternativer.
Livet byder ofte på stress og uforudsete bump på vejen, men vi kan lære at tackle begge dele og blive bedre til at lytte til de signaler, hovedet og kroppen sender til os.Føler du dig indimellem stresset, træt, urolig og overvældet – eller er du ligefrem allerede blevet syg af stress? Trænger du til mere energi, glæde, overskud, balance og ro i dit liv? Til at få fyldt depoterne op og blive bedre til at mærke dig selv og det, du har lyst til og brug for? Så er der hjælp at hente lige her.Stå Stærkt er en bog om at blive bedre til at tackle mentalt pres og udfordringer. Anne Hjernøe har skrevet den til alle, der lige som hende selv i perioder oplever hver dagsstress, tegn på udbrændthed eller på anden måde at blive slået ud af kurs, og som gerne vil styrke sig selv og opnå balance i livet.For ligesom det efterhånden er en selvfølge, at vi skal have fokus på kroppen, vores spise og motions vaner, når vi taler om sundhed og om at holde kroppen ved lige, så den kan holde hele livet – så er det vigtigt, at vi passer på vores mentale sundhed.I bogen giver fire eksperter inden for hvert deres felt konkrete råd og værktøjer til at finde årsagen til mistrivsel, navigere i en travl hverdag og passe bedst muligt på sig selv: stresslæge Trine Rønnow, læge og functional medicine practitioner Pia Norup, yogainstruktør Susanne Lidang og Dorte Varning Poulsen, der forsker i sammenhængen mellem natur og mental sundhed.Desuden fortæller Anne Hjernøe om nogle af de udfordringer, hun selv har stået i og står over for i sit liv. Hun beretter om, hvad der virker for hende, når hun skal passe på sig selv, og hvordan hun får en til tider alt for travl hverdag til at fungere. Samtidig får læseren 50 opskrifter på nem mad,der er sund for krop og sind.
Små, hyggelige hjemmelavede ting at spise er med til at sætte prikken over i’et i dagene frem mod og gennem julen.I dette uddrag fra bogen Annes julekalender får du 24 megajulede opskrifter fra journalist, kok og tv-vært Anne Hjernøe – en opskrift til hver dag i december indtil juleaften. Det er hendes bedste opskrifter på alt fra glögg, appelsinmarmelade, småkager og konfekt til julesnaps, rødkål, hjemmelavede sild, syltede rødbeder og meget mere.En superhyggelig samling opskrifter, som man kan bruge i årevis.
Bliv sund med salaterMangler du ny inspiration til dine salater? Og vil du gerne holde igen med kalorierne? Så er der masser af hjælp at hente i den nye kogebog fra kokken og tv-værten Anne Hjernøe.Salater og sundhed er to sider af samme sag for Anne Hjernøe, og det afspejler sig i de 150 opskrifter, hvor hun samtidig har sat velsmagen i højsædet. Klassiske og nye salat ingredienser er her blevet sat sammen på kryds og tværs til de lækreste kolde og varme salater. De er både med og uden kød, så de enten kan virke mættende som et genialt, helt og sundt måltid fuldt af vitaminer og proteiner, som det lækre, vitaminrige tilbehør eller som del af et større måltid med flere små retter, der også kunne være salater.Anne Hjernøe har alle dage rejst meget, og lige så mange danske og nordisk inspirerede salater, der er i bogen - lige så mange vil have et sydlandsk, asiatisk eller latinamerikansk tilsnit i ingredienser og smag.Med Annes salater i køkkenet er der masser af muligheder for at prøve noget nyt og forkæle sine smagsløg - samtidig med at man holder den sunde linje, og uden at det bliver kompliceret.Om forfatteren:Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok. Hun er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært bl.a. har lavet AnneMad og senest sammen med journalist Anders Agger har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller og danske øer i en række tema-lørdage. Anne er desuden og ikke mindst forfatter til diverse kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere og Annes julekalender, alle Politikens Forlag.
To af landets mest populære madskribenter fandt ud af, at deres mad passer godt sammen, og de har i denne smukke bog slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende mad med varme krydderier. Ditte Ingemann og Anne Hjernøe har en fælles passion for sund mad med vægt på det grønne – og det må gerne smage af noget. I deres køkken er det ikke de nordiske smage, der dominerer. De er mere betaget af det arabiske/nordafrikanske/mellemøstlige køkken, som formår at bruge masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Dette er en bog med hverdags- og gæstemad med masser af skøn smag. Det er krydret uden at være stærkt og mildt uden at være kedeligt. Retterne er bare nænsomt krydret med sikker hånd, så der ikke er tvivl om, at her er alle grundsmagene på spil, så ens smagsløg bliver glade, og maden mætter bedst muligt. Retterne er også inspireret af Mellemøsten, men Anne og Ditte har lavet dem på deres måde, hvor de har mikset råvarer fra både nord og syd, og hvor de fx laver mange flere sprøde ting, end man ville gøre andre steder, så maden fremstår moderne, aromatisk og sanselig og ikke mindst mere grøn. Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne. Alle de smukke billeder i bogen er taget af den engelske fotograf, David Loftus, bl.a. kendt fra alle Jamie Olivers kogebøger, on location i solfyldte Marokko, blandt velduftende appelsiner og glinsende granatæbler, hvilket gør bogen værd at eje alene for billedsidens skyld. Ditte Ingemann er passioneret madelsker og har et kærlighedsforhold til ikke bare gode råvarer og smag, men også til kreativitet og æstetik i forhold til mad. Udover at lave og spise mad er ernæring et område, som også optager hende meget, da hun er uddannet bachelor i ernæring og sundhed med speciale i human ernæring. Ditte står bag madbloggen The Food Club, som omhandler hendes store interesse, passion og appetit for mad. Hun arbejder som selvstændig madskribent, madstylist, fotograf og opskriftsudvikler. Udover at skrive kogebøger er hun fast madskribent for Politiken og udvikler opskrifter for bl.a. Aarstiderne. Ditte stod senest bag succeserne Vegetar (2016) og Salatsnedker (2017). Anne Hjernøe er journalist og autodidakt kok med eget firma, AnneMad Aps, der beskæftiger sig med tv-produktion, produktudvikling, foredragsvirksomhed mv. Anne er kendt fra tv, hvor hun som tv-vært har lavet AnneMad og sammen med journalist Anders Agger bl.a. har besøgt danske slotte og herregårde, danske badehoteller, danske øer og det gamle Danmark og snart er aktuel med temalørdage fra England om Brexit. Anne er desuden og ikke mindst forfatter til en lang række kogebøger, herunder Annes syltebog, Politikens bog om tapas, Det gode køkken – sund mad mod kræft, AnneMad, AnneMad med mere, Annes julekalender, Annes spisekammer, Sunde salater, Sunde grønne retter, Grill & Grønt og senest Hverdag, alle Politikens Forlag.
Ordet var det første ligesom i denne bogs titel. Det er en god ting at mestre sproget for at fuldkommengøre måltidets glade og nydelsesrige forløb. Ordets og bordets glæder er tæt forbundne og virtuost lykkes det for os at konversere vores bordfælle uden at tale med mad i munden; vi skal vise velvilje og næstekærlighed som i alle forhold. … Ligeså, når samtalekøkkenet danner rammen. Fantasien får vinger, sanserne udfordres, og vi hører, smager og ser, ombølges af dufte, næsten før det store udtræk af krydderurter og kaloriebevidste tryllerier har taget over. Vi får lyst at prise måltidet og hele dets set up. Samtalen løber frit og forventningerne med. … Nu er blot at sige velkommen til bords med de 12 velskrivende forfattere, der her har prøvet at delagtiggøre hinanden og læserne i en masse om omsorg for smag, glæden ved at forske, sætte ord på lækkerierne og sætte dem til livs.IndholdMartin Marchman Andersen: Smag og behag kan (ikke) diskuteres (s. 15-23)Grethe F. Rostbøll: Man tager et Sølvfad (s. 25-32)Anne Hjernøe: Køkkensamtaler og snak om mad (s. 33-45)Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen: Omsorg for smag (s. 47-58)Ulla Høst: Hornfisk (s. 59-68)Niels Birger Wamberg: Bord, dæk dig! (s. 69-104)Anders Kjærsig: Til bords med Gustav Wied (s. 105-112)Johs. Nørregaard Frandsen: Rødgrød i Grøfterne: H.C. Andersen og det poetiske bord (s. 113-126)Elisabet Sinding: Emma Gad – jeg gider også! (s. 127-133)Irina Bjørnø: Familiens hemmeligheder (s. 135-143)Caroline Nyvang: Politikerens kogebog (s. 145-151)Hanne Holm og Mogens Lykketoft: Klimavenlig menu på skype (s. 153-174)
Annes søde syltebog giver en masse grundopskrifter på syltning af de mest almindelige danske frugter og bær både de traditionelle samt nye inspirerende og lækre sammensætninger. Her er dejlige opskrifter på marmelade, syltetøj og gelé, saft, sirup og meget mere. Bogen indeholder også afsnit om konservering, hygiejne, opbevaring og redskaber til syltning.Anne Hjernøe, tv-vært på bl.a. udsendelserne Frilandshaven og AnneMad på DR2, giver i denne udgave lækre opskrifter på rosenblomstsirup, mangosyltetøj med lime og citrongræs og hyldeblomstsky mm. Syltning er en fantastisk måde at forlænge årstiderne på. Sommerens bær og frugter på glas, giver fornemmelse af solen og varmen helt hen i vinterhalvåret. Jordbærmarmeladen, et iskoldt glas hindbærsaft eller en varm hyldebærtoddy, bringer minder med sig om de varme sommerdage, hvor man plukkede de modne bær. Og så er det en rar fornemmelse at vide, hvad marmeladen og saften indeholder. Velbekomme!
”Hvad hedder du?” spurgte drengen.”Jeg hedder Mille,” svarede Mille.”Kan man hedde det?” spurgte han.”Ja,” sagde Mille.”Okay,” sagde drengen, ”jeg hedder Mikkel.””Det ved jeg da godt,” svarede Mille, ”for vi går i samme klasse, og i øvrigt skal vi bage pizza sammen i dag.” “Milles nye ven”er den første bog i en ny serie om pigen Mille. Bogen er velegnet til højtlæsning for mindre børn eller til selvlæsning børn i alderen 6-9 år. Der indgår små, børnevenlige madopskrifter som en del af fortællingen. Bogen skrevet af tv-kok og forfatter Anne Hjernøe og ordene er farverigt og finurligt illustreret af Zarah Juul.
De fleste af os elsker med smagen af mad, der er blevet grillet. Anne Hjernøe har grillet så længe, hun kan huske og viser her i sin nye bog, at der faktisk ikke er nogen grænser for, hvad man kan grille. Grillmad hører så meget sommeren til. Denne bog indeholder alle Annes favoritter fra grillen på terrassen, og opskrifterne er lige gode, om man har en kulgrill eller en gasgrill. En mør steak med grillstriber er en klassiker fra grillen, men Anne har også masser af forslag til alt fra ribs, gode pølser, pulled pork og porchetta til grillede spid med kylling eller store rejer, sliders (små hjemmelavede burgers), lammekoteletter, hele fisk, røgede blåmuslinger og jomfruhummere med citrusaioli. Noget, der også smager godt fra grillen er ... stegt flæsk med persillesovs - i Annes version lavet om til lækkert grillet flæsk med en kold persillecreme til de nye kartofler. Mmmm. Og så viser Anne ikke mindst, hvordan man lige så godt kan smide grøntsagerne på grillristen, når man nu alligevel har gang i grillen. Resultatet er utroligt velsmagende og det perfekte tilbehør.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.