Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Anne Løkke

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Lotte Holm, Nina Beyer, Kjeld Hermansen, mfl.
    575,95 kr.

    Menneskets ernæring er en tværfaglig lærebog, der beskriver sammenhængen mellem de fysiologiske og biologiske processer, som er nødvendige for opretholdelse af liv.Ernæring er imidlertid meget mere end blot opretholdelse af liv, og bogen omfatter derfor også kapitler om bearbejdning af fødevarer, love og regler og de sociale, kulturelle og historiske forudsætninger for, hvad vi spiser, samt hvad der ligger til grund for de råd og anbefalinger om ernæring, der gives.Gennem livet har mennesker forskellige behov, og der er kapitler om ernæring i forbindelse med graviditet, børn og gamle og om de specielle behov, der opstår i forbindelse med sygdom, hvor ikke mindst de store livsstilssygdomme spiller en afgørende rolle.Bogens kapitler er skrevet af en række førende fagpersoner og forskere inden for deres respektive felt og inddrager nyeste nationale og internationale forskning.Menneskets ernæring, 4. udgave er gennemgribende revideret, opdateret i forhold til nyeste anbefalinger og forskning samt suppleret med en række nye kapitler om bl.a. kost og hjernens præstationsevne samt populære slankediæter og kostformer.Bogen er en grundbog inden for ernæring og sundhed og har en bredde og et omfang, som gør den velegnet ved en række mellemlange og videregående uddannelser, hvor faget ernæring indgår. Den kan desuden anvendes af fagprofessionelle, der ønsker opdateret viden på området.

  • af Anne Løkke
    120,95 kr.

    En historisk gennemgang af udviklingen i spædbørnsdødelighed i Danmark fra 1800-1920. Med blandt andet nationale statistikker og udviklingsdata, formidlet af historiker ved Københavns Universitet, Anna Løkke.Anne Løkke er professor og forsker på Københavns Universitet. Hun er lektor i historie, hvor hun har specialiseret sig i social-, kultur- og sundhedshistorie i Danmark.

  • af Anne Løkke
    64,94 kr.

    I slutningen af 1800-tallet begyndte bekymringen om arbejderbørnenes vilkår og fremtid at brede sig blandt både lærere, politifolk, præster og almindelige borgere. Hvad skulle der blive af disse børn, der arbejdede alt for hårdt på sundhedsfarlige fabrikker og fik al for dårlig mad at spise? Ville de alle ende som kriminelle eller prostituerede på grund af skrantende sundhed og manglende skolegang? Samtidig begyndte man at stille spørgsmål ved, om det var rimeligt, og om det hjalp noget at sætte børn i fængsel sammen med voksne kriminelle.Ud af disse bekymringer voksede Børneloven i 1905. Professor i historie Anne Løkke fortæller om,, hvordan Børneloven blev til, hvorfor den blev udformet, som den gjorde, og hvordan den kom børnene til gode. Hun ser samtidig på de negative konsekvenser af loven, som på mange måder gjorde børnenes liv værre med sin misforståede godhed.Anne Løkke er professor og forsker på Københavns Universitet. Hun er lektor i historie, hvor hun har specialiseret sig i social-, kultur- og sundhedshistorie i Danmark.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.