Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I 2018 fylder Tivoli 175 år. I alle de år har Tivoli forført os, givet os de vildeste rutschebaneture, taget os med op i ballongyngerne og serveret de sødeste vafler for os.Det var i Tivoli, vi oplevede Pjerrot første gang, så en pige danse på tåspidserne hen over Pantomimeteatrets skrå gulv og selv prøvede at køre i en lille veteranbil.Men hvordan er det at være en af chaufførerne i Rutschebanen eller sælge vafler i en bod, der er over 100 år gammel? At hjælpe børn med at fiske ænder eller planlægge, hvor mange tulipaner, der skal stå i fuldt flor til maj næste år? Tivoli – en have i byen går bag facaden og fortæller om de folk, der arbejder i Tivoli. Ildsjælene, der får lysene til at blinke, maskinerne til at køre, og som ikke kunne drømme om at arbejde noget andet sted. Den gamle forlystelsespark må helst ikke forandre sig, men gør det alligevel hele tiden. Det er derfor, vi aldrig bliver færdig med Tivoli.Bogen er med fotografier af Anne Prytz Schaldemose og med tekst af Lars Hedebo Olsen.
Et portræt af naturvidenskabens verdensberømte centrum i Danmark.'Unity of Knowledge' henvender sig til unge mennesker, drenge og piger, konfirmander, studenter, universitetsstuderende; Unge mennesker der er vant til billedsprog og forstår en skildring af forskning og videnskab, der ikke er båret af tekst. Bogen er til nysgerrige kvinder og mænd i alle aldre. Turister, der vil have en anden slags Danmarkshistorie med hjem, dem som er interesserede i udvikling og evolution, og dem der er uden forhåndskendskab til Niels Bohr.Med farvebilleder fra i dag, sort/hvid billeder fra Niels Bohr-arkivet, citater og collager, skildrer bogen den nysgerrighed og åbenhed for det ukendte, som hersker på Niels Bohr Institutet. Det er i samarbejde, at folk fra hele verden mødes her og videreudvikler naturvidenskabens store succeser som man har gjort siden grundlæggelsen af institutet i 1920’erne.Billeder og billedforløb viser institutet indefra, de mennesker der arbejder der, og hvordan der ser ud på et sted, hvortil de færreste har adgang. Et sted hvorudfra gadgets, viden og teknologisk udvikling, som vi alle dagligt er i berøring med, kommer fra.Bogen handler om kvantefysik, is og klima, sorte huller og mirakler, en hverdag af idéer, nysgerrighed, åbenhed og samarbejde på tværs af landegrænser. Princippet om vidensdeling, idéen om at nå længere og opnå bedre resultater i samarbejde.Bogen er blevet til i samarbejde mellem Niels Bohr Institutet, billedhugger Rikke Raben, fotograf Anne Prytz Schaldemose og forfatter Peter Høeg. Rikke Raben har i et årti haft sin daglige gang på Institutet og har inviteret Anne Prytz Schaldemose med indenfor. Anne Prytz Schaldemose har taget de nye farevefotografier. Rikke Raben har udvalgt s/h foto fra Niels Bohr Arkivet, og hun har med sin baggrund i skulpturportrætter overordnet fusioneret s/h og farve foto o.a. i de kombinationer og forløb, som tilsammen udgør det visuelle portræt af Niels Bohr Institutet i bogen.
Poetisk bog om at vokse op og vokse til. Om venskaber, familier og om stor og høj livsglæde, selvom livet også rummer alvor. I små rimende tekster formår forfatteren Anne Prytz Schaldemose at forene den danske rimende digttradition med et moderne pigeunivers, gennemillustreret i farver af Lea Letén. Fra 5-9 år.Pressen skriver:»Det er en nydelig bog, og de enkle vers kan måske inspirere de unge læsere til at lege med sproget.«- Birte Strandby, Bogvægten»’Nunu og veninder’ er en poetisk og anderledes billedbog på vers om pigen Nunus hverdag i stort og småt henover et år. […] Fraværet af en typisk fortløbende historie giver fortællingen noget tidløst over sig, og Anne Prytz Schaldemose rammer smukt ned i følelsen af, at tiden står stille, når man er barn.«- Line Hoffgaard, Litteratursiden
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.