Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Bogen Forandringsledelse - med koncepter som ledestjerne giver en forståelse for ledelseskoncepter, og hvordan de er med til at skabe dynamik og forandring i organisationer, samt hvad valget af en bestemt metode indebærer.Der findes en række forskellige og delvist overlappende ledelseskoncepter. Koncepterne påvirker en organisations politik, strategi- og læringsmuligheder forskelligt og trækker på forskellige symbolverdener. Bogen gennemgår faldgruber og barrierer ved forskellige ledelseskoncepter, og hvordan informations- og kommunikations-teknologiske værktøjer (IKT) kan bruges i forbindelse med dem.Forandringsledelse giver et grundlag for at aktører i virksomheder kan håndtere og deltage i formningsprocessen.Bogen er bygget op i tre dele:Del 1 giver en generel forståelse for ledelseskoncepter og for, hvordan de indgår i organisatoriske forandringsprocesser.Del 2 beskriver konkrete erfaringer med at implementere ledelseskoncepter gennem cases fra danske virksomheder.Del 3 er et opslagsværk, der giver læseren et overblik over centrale ledelseskoncepter.
Det nære sundhedsvæsen — perspektiver på samfundsudvikling og møder mellem mennesker kaster et analytisk, reflekterende lys over en voksende del af sundhedsvæsenet.Bogen falder i to dele. Den første del omhandler de historiske og samfundsmæssige rammer, som det nære sundhedsvæsen fungerer indenfor. Anden del sætter fokus på møder mellem professionelle og mennesker, som modtager hjælp og støtte i forskellige former i denne del af sundhedsvæsenet, herunder børn og unge, psykisk sårbare, kronisk syge og ældre.Bogen indeholder 22 kalejdoskopiske kapitler med nedslag på det nære sundhedsvæsen, og alle kapitler er skrevet af skandinaviske eksperter inden for de pågældende temaer.Bogen søger at favne det nære sundhedsvæsen bredt, hvor de enkelte kapitler samtidigt graver sig dybt ned i de forskellige temaer i forsøget på at løfte nye forståelser frem.Bogen henvender sig til et bredt spekter af professionelle såsom sygeplejersker, sundhedsplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, socialpædagoger, socialrådgivere samt til studerende og undervisere på bachelor- og diplomniveau i sundhedsfaglige og socialpædagogiske uddannelser og til andre med særlig interesse for sundhedsvæsenet.
Det moderne arbejdsliv er i konstant forandring, og derfor handler en stor del af arbejdslivsforskningen også om denne forandrings dynamikker. I denne antologi er vægten lagt på, hvad disse forandringer betyder for arbejdende mennesker: Hvordan påvirkes arbejdslivets indhold, former og kvalitet? Hvordan skabes, ledes og modvirkes disse forandringer? Bogens temaer handler om forandring af arbejdet set i et historisk perspektiv og arbejdet i forhold til spørgsmål om mening, faglighed, teknologi og krop samt kompetenceudvikling og læring. Samtidig præsenterer den et udblik til aktuelle udviklinger i arbejdslivet baseret på ny forskning.Forfatterne diskuterer temaer som udbredelsen af koncepter i arbejdet, de vanskelige overgange fra uddannelse til arbejdsliv, tendenserne til subjektivering af arbejdet og nye belastningsformer og til en øget prekarisering af arbejdet. Der præsenteres også et konkret reformforsøg om fleksibilisering af arbejdet i form af en 4-dages arbejdsuge og endelig berøres mere generelt spørgsmålet om demokrati og arbejde i dag.Arbejdslivet i kritisk perspektiv – problemstillinger og tendenser henvender sig bredt til mennesker med faglig, professionel eller blot almen interesse for udviklingen i arbejdslivet, men især til forskere, undervisere og studerende ved højere læreanstalter, universiteter, professionshøjskoler m.v.Alle forfatterne er tilknyttet Forskningsgruppen Arbejdsliv ved Institut for Mennesker og Teknologi, Roskilde Universitet.
Work in elderly care in Scandinavia is a principal occupation and a life career, and constitutes an important part of professionalized care work.This sector has over the last decade become a test piece for New Public Management (NPM): It is the area where NPM inspired rationales and methodologies to the greatest extent have been attempted applied.This book explores the challenges and future possibilities in the elderly care from a working life perspective. Eight researchers from the three Scandinavian countries present new studies of the daily work in elderly care, the change of tasks and services, and the reconstruction of a semi-profession.The specific translation of NPM into the Scandinavian context is described in the book, and it is examined how this affects:Meaning and identity of work in elderly care, and possibilities to reconstruct meaning under standardized working conditions.New ideals of line management of elderly care and ambiguities between bureaucracy and professionalism.Subjectivity and emotions as a decisive element of the work in elderly care.The creation of new professionalism in pockets of the sector.The shifts in valuation of experience based knowledge and care orientation.The book draws attention to new trends in the sector that may give the way for transgressing the logic of NPM, and thus points to possibilities to enrich working life.
This book explores the challenges and future possibilities in the elderly care from a working life perspective. Eight researchers from the three Scandinavian countries present new studies of the daily work in elderly care, the change of tasks and services, and the reconstruction of a semi-profession.
Tidsnød, fortravlethed og følelsen af, at tiden ikke slår til, er en moderne epidemi. Ikke kun i arbejdslivet, men også i vores hverdagsliv. Vi taler om at vinde tid, låne tid, skaffe tid, ja endog at stjæle tid. Mange længes efter et tidsmiljø, hvor der er plads til nærvær, koncentration og fordybelse, men samtidig arbejder stadig flere i noget, der nærmer sig grænseløst arbejde, hvor de i princippet er tilgængelige for arbejde i det meste af deres vågne tid, og arbejdsrytmen og indsatsen er situationsbestemt. Der er tale om ny arbejdsmoral, som betyder, at vi forholder os til arbejdetpå nye måder. Arbejdet flyder sammen med livet i sin helhed. Bogen undersøger tid og acceleration i det moderne samfund og beskriver, hvordan arbejdslivet påvirkes heraf. Den udforsker, hvordan det grænseløse arbejde gør os fattige på tid. Og så giver bogen bud på, hvordan vi skaber arbejdslivskvalitet gennem formning af arbejdspladsens tidsmiljø. Bogen baserer sig på et forskningsprojekt, som i samarbejde med seks virksomheder har indsamlet erfaringer med og teoretisk viden om ‘Tiden i det grænseløse arbejde’. Derudover er der gennemført eksperimenter med muligheder for at skabe sunde rytmer i arbejdslivet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.