Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvem er den danske magtelite i dag? Og hvordan har magteliten forandret sig de seneste fem år? Det giver denne bog svaret på med en ny unik kortlægning af over 5.500 bestyrelser, råd og udvalg med mere end 56.000 poster og næsten 40.000 personer.Bogen er en opfølger og udbygning af den banebrydende analyse i Magteliten, og med den nye kortlægning tegnes et billede af stabiliteten i magteliten som gruppe. Det er stadig en eksklusiv gruppe af topfolk fra de samme organisationer, der har hovedrollerne i magtspillene i Danmark. Og de ligner sig selv: Midaldrende, hvide mænd med djøf-uddannelser fra ’gode’ familier, bosat på den rigtige side af Lyngbyvejen. Bogen afslører dog, at der også er forandringer at spore.Personer forgår, Magten består- Udviklingen i magteliten over fem år giver et indblik i, hvilke former for magt, der tæller i det danske samfund – og hvad der skal til for ikke blot at få magten, men også fastholde den.Christoph Houman Ellersgaard (f. 1981) og Anton Grau Larsen (f. 1983) er adjunkter ved Department of Organization, CBS. Sarah Steinitz (f. 1989) er konsulent i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. De er medlemmer af Foreningen for Elite- og Magtstudier og har sammen tidligere skrevet Magtens Atlas (2016). Ellersgaard og Larsen er desuden medforfattere til Magteliten (2015) og Tæm Eliten (2017).Personer forgår, Magten består - Udviklingen i magteliten over fem år udgives i Hans Reitzels serie Forskertanker.
Magt, magtkoncentration og fordeling af magtressourcer – det er vigtige ting at diskutere i et demokrati. Med et klart blik for, hvordan magten er organiseret i Danmark, kan vi bedre diskutere, hvilke interesser og aktører, der sidder på afgørende beslutninger i samfundet; i hvor høj grad de afspejler befolkningens interesser, og om magtfordelingen og koncentrationen af magt burde se ud på en anden måde. I Foreningen for Elite- og Magtstudier har vi kortlagt den organiserede magt i Danmark. Og i dette atlas viser vi, hvordan organisationer, virksomheder, foreninger, statslige råd, udvalg – ja, hele samfundet er bundet sammen af netværk. Formålet med bogen er at skabe et overblik over, hvordan vores samfund hænger sammen gennem netværksforbindelser. Og tillade læseren at gå på opdagelse i det danske magtnetværk: Hvem har en central placering? Hvem står helt ude i kanten uden forbindelser? Og hvilke alliancer former sig i magtnetværket? Med kortlægningen ønsker vi at give et overblik over magtens veje i Danmark, så vi som borgere har bedre mulighed for at sikre, at vores stemmer bliver hørt.
Der findes en magtelite i Danmark. Denne bog fortæller, hvem den består af, og hvem det dermed er, der styrer Danmark.De 423 mest magtfulde danskere træffer de tungeste beslutninger i politik, erhvervsliv, fagforeninger og kulturliv. Til sammen danner de et lukket netværk i toppen af det danske samfund.Sociologerne Christoph Houman Ellersgaard og Anton Grau Larsen har brugt fire år på at kortlægge mere end tusind bestyrelser, fonde, udvalg, vl-grupper og andre steder, hvor magtfulde mennesker mødes, og de kan nu sætte navn og ansigt på en inderkreds af erhvervsdirektører, fagforeningsbosser, toppolitikere og universitetsfolk m.fl., som kender hinanden på kryds og tværs og ved fælles hjælp sætter kursen for alle os andre. Denne bog er en fascinerende rejse ind i magtens inderste cirkler, og den afliver myten om, at vi lever i et egalitært samfund, hvor den brede befolkning bestemmer det meste. Læs også, hvorfor Jørgen Mads Clausen, Bente Sorgenfrey og Dronning Margrethe er med i inderkredsen, mens folk som Lars Larsen, Asger Aamund, Dennis Kristensen og Pia Kjærsgaard er ude i kulden. Om forfatterne: Anton Grau Larsen (f. 1983) og Christoph Ellersgaard (f.1981) er begge sociologer og ph.d. ved Københavns Universitet. De har tidligere udgivet en række videnskabelige artikler om danske topdirektører og arbejdet medudvikling af videnskabelige metoder.Markus Bernsen (f. 1980) er journalist på Weekendavisen, hvor han skriver om videnskab og samfund. BA i filosofi fra Syddansk Universitet og uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Hong Kong University.
CBS og magten giver et unikt indblik i, hvordan en af landets toneangivende uddannelsesinstitutioner har været forbundet til magtens netværk gennem sin historie. Copenhagen Business School – tidligere Handelshøjskolen i København – har gennem et århundrede sat sit præg på den danske samfundsudvikling. Ikke blot ved at uddanne generationer af unge til erhvervslivet, men også i kraft af skolens placering i politiske og økonomiske magtnetværk.CBS og magten udgives i anledning af CBS’ 100-års jubilæum. Den bygger på et omfattende kilde- og datamateriale. Gennem en detaljeret empirisk kortlægning af de netværk, som skolens rektorer, professorer og bestyrelser har deltaget i fra skolens grundlæggelse i 1917 og frem til i dag, undersøger bogen forandringer og bevægelser i skolens forbindelser til de øverste politiske og økonomiske magtcirkler.Bogens forfattere er alle tilknyttet Department of Business and Politics ved CBS.
PhD Dissertation 2015 from Department of Sociology - Faculty of Social Sciences - University of Copenhagen
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.