Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
”- Det ser sort ud, gentog gamle Ane og spejdede ud i mørket. For morgenposten var endnu ikke nået frem, og det var endda onsdag, og så skulle hun jo have Hillerød Posten.- Jeg tror, jeg vil klage til postmesteren, tænkte hun, men nej, det hjælper nok ikke. Det er al denne her modernisering og automatisering og postmodernisme, tænkte hun. Og gamle Ane sukkede. Der var ikke meget at glæde sig over. Og nu var der endda kan få dage til jul, men det tegnede til at blive en trist jul for hende og Mons.””Jul i Salpetermosen” handler om gamle Ane, der bor alene i sit hus i Hillerød sammen med katten Mons. Selvom Ane er lidt ensom helt derude i Salpetermosen, kommer hun alligevel ud for nok skøre ting til, at det er blevet til hele otte julehistorier, der alle sprudler af humor, lune og mærkværdigheder.Asger Berg (f. 1949) er en dansk lektor, forfatter og sangskriver. Han blev uddannet cand.mag i engelsk og dansk ved Københavns Universitet i 1978 og arbejdede efterfølgende som gymnasie- og HF-lærer frem til 2011. Som forfatter står han både bag en række satiriske påfund, herunder satirebladet "Corsaren" som han redigerede samt faglitterære artikler om litteratur og lokalhistorie. Gennem tiden har han produceret adskillige satiriske viser, der er ikke sjældent er bragt i lokale dagblade.
Morderens datter fortæller den sørgelige og autentiske historie om Anne Lisbeth, hvis far blev henrettet for mord, og hvis mor overlod hende til fremmede, da hun var få måneder gammel. Fortællingen om det uægte barn og hendes ulykkelige omstændigheder er ikke som sådan speciel. Faktisk er det lille uønskede barns historie repræsentativ for rigtig mange børn blandt fattige familier i Danmark i midten af 1800-tallet, og netop derfor er den interessant. Bogen bygger i høj grad på hendes far, Ole Pedersens selvbiografi, som også giver et spændende indblik i hans egen historie.Asger Berg (f. 1949) er en dansk lektor, forfatter og sangskriver. Han blev uddannet cand.mag i engelsk og dansk ved Københavns Universitet i 1978 og arbejdede efterfølgende som gymnasie- og HF-lærer frem til 2011. Som forfatter står han både bag en række satiriske påfund, herunder satirebladet "Corsaren" som han redigerede samt faglitterære artikler om litteratur og lokalhistorie. Gennem tiden har han produceret adskillige satiriske viser, der er ikke sjældent er bragt i lokale dagblade.
"Corsarens bedste i ti år" er en en samling af de vittigste og mest markante sider fra satiremagasinet Corsaren fra perioden 1974-1984. Bogen rummer satiriske artikler over samtidens politiske og kulturelle leben. Ingen begivenheder eller personligheder er for små til Corsarens spalter. Alt fra christianitterne, jordskredsvalgets statsminister Poul Hartling og tidens nye eksperimentelle universitet RUC står for skud når der deles satiriske ørefigner ud.Asger Berg (f. 1949) er en dansk lektor, forfatter og sangskriver. Han blev uddannet cand.mag i engelsk og dansk ved Københavns Universitet i 1978 og arbejdede efterfølgende som gymnasie- og HF-lærer frem til 2011. Som forfatter står han både bag en række satiriske påfund, herunder satirebladet "Corsaren" som han redigerede samt faglitterære artikler om litteratur og lokalhistorie. Gennem tiden har han produceret adskillige satiriske viser, der er ikke sjældent er bragt i lokale dagblade.
Små humoristiske essays om hverdagsliv og dagligdagens mennesker omkring årtusindskiftet. Et udvalg af forfatterens avisklummer – fra dag til dag.Uddrag af bogenÆBLEFLÆSKSolsorten får de fleste, men jeg sankede dog en posefuld af de nedfaldne under det gamle filippatræ. Med én hensigt: æbleflæsk.Siden sidste sæson er vi ganske vist blevet vegetarer, min hustru og jeg. Mest min hustru. Men som bekendt er der syv slags vegetarer: nogle må spise fisk, andre spiser æg eller smør, og atter andre drikker komælk. Og jeg mener at høre til den ottende kategori, som gerne må spise én portion æbleflæsk om året.Jeg skrællede og snittede og fjernede kernehuse og stillede alt klart til min hustru. Det var hendes maddag.Så blev det spisetid, og ind på bordet kom de kogte kartofler, det grove rugbrød og – æblemos. Ak, lille solsort, du kunne gerne have beholdt det hele!For æbleflæsk uden flæsk er dog en skrækkelig blanding!Forfatterbiografi:Asger Berg, født 1949. Cand.mag., tidligere gymnasielærer. Har skrevet artikler, avisklummer, sange og revyviser i eget navn eller under mærket ”Mimersvæld” eller ”Lars Kanit.”
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.