Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Snøvsen er et lille væsen, der kun har én tå at hoppe på. Alle er gået fra snøvsen, men en morgen finder Eigil den lige i udkanten af skoven, og snart går de på eventyr sammen. Snøvsen og Eigil befrier katten i sækken, møder bøhmanden og bliver forfulgt af krabber, hajer og sørøvere. Snøvsen bliver sparket op i luften, solgt som en gulerod og bortført af to skumle fyre. Men alt ender heldigvis godt, og sammen får Eigil og snøvsen mange venner. I Alle historierne om snøvsen er de fire bøger om det lille væsen samlet i en bog: Snøvsen og Eigil og katten i sække, Snøvsen på sommerferie, Snøvsen og Snøvsine, Snøvsen hopper hjemmefra.
Bogen handler om den næsten ukendte, muligvis afdøde lyriker Svante Svendsen, som bad Benny Andersen om at sætte musik til sine viser. E-bogen er udgivet uden noder til viserne. Mellem Svantes viser giver Benny Andersen et humoristisk og nuanceret portræt af den ulykkelige skjald, der foretrak at præsentere sig således:Svante Svendsen, født Svensson, blev væk fra mine skånske forældre på en Malmöfærge august 1935 og har siden måttet klare mig selv ved andres hjælp.Benny Andersens udgav oprindeligt Svantes viser i 1972 på forlaget Borgen.
Genudgivelse i hardback.Benny Andersen har igennem hele sit forfatterskab gang på gang taget danskerne på kornet, ikke mindst i sine tre novellesamlinger, Puderne, Tykke-Olsen m.fl. og Overskulderen, som hermed genudgives samlet.I disse sørgmuntre fortællinger og monologer er det de såkaldt almindelige mennesker der kommer til orde. Det er historier om livets undgængere - de sagtmodige og selvudslettende, som lader omgivelserne styre deres liv, og som er udenfor, selv om de tilsyneladende er midt i det hele.
En samtalebog mellem to af Danmarks mest folkekære musikere Benny Andersen (f.1929) og Povl Dissing (f.1938). Sammen fortæller de om deres lange liv og om den musik, der løber som en livsnerve igennem dem begge. "Vi har sunget, vi har grædt, vi har grint" er en hjertevarm fortælling om to mænd, der om nogen kan siges at have præget den danske sangskat. Bogen er redigeret af journalist og mag.art Thomas Thurah. idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlThomas Thurah (f.1963) er en dansk forfatter, journalist, underviser og foredragsholder. Thomas Thurah er uddannet mag.art i litteraturhistorie og filosofi.
Benny Andersen debuterede i 1960 med digtsamlingen "Den musikalske ål", som gav det moderne menneskes oplevelse af utilpashed form og erfaring.
Digtsamlingen handler om menneskets, eller den konfrontationmodernistiske digters, møde med virkeligheden og dens bestandele uden en metafysisk sammenhæng mellem disse.
Desperate digte om tilværelsens krav til stillingtagen og rationel adfærd, formuleret med humor, ironi og ømhed.
Tilskyndet af sin forargelse over selv kyndige journalisters og tv-reporteres gentagne bevidstløse snak om ”det muslimske tørklæde” - som om tørklæder først var opfundet i 1700tallet, og som om der ikke var i titusindvis af utilslørede muslimske kvinder i verden - satte Benny Andersen sig ned og skrev denne bog, med hvilken han ønsker at nuancere og korrigere en række af de usandheder, der florerer om islam og integration. Særligt de evindelige generaliseringer, hhv. ”kristne” og ”muslimer” tager han fat i. Hvad menes der fx egentlig med muslimer? Er det shia- eller sunnimuslimer, alawitter, salafister eller sufier? Og ligesådan med ”kristne”, menes der lutheranere, katolikker, indre mission, jehovas vidner, metodister, de sidste dages hellige, pinsekirken eller baptister? Disse og en række andre emner bliver behandlet gennem interviews med nogle af de mennesker, der har et førstehåndskendskab til integration af islam i Danmark kombineret med digte og erindringer skrevet af Benny Andersen selv.
Snøvsen er et lille væsen, der kun har én tå at hoppe på. Alle er gået fra snøvsen, men en morgen finder Eigil den lige i udkanten af skoven, og snart går de på eventyr sammen.
Momolydbog skuespiller Julie Carlsen læser disse sørgmuntre fortællinger og monologer, hvor det er de såkaldt almindelige mennesker,der kommer til orde.Det er historier om livets undgængere – de sagtmodige og selvudslettende,som lader omgivelserne styre deres liv,og som er udenfor - selv om de tilsyneladende er midt i det hele.
Benny Andersen er med sit varme humør, dybe livsvisdom og sproglige skarpsyn en af de mest læste og folkekære danske forfattere. Han har i sine digte, noveller og børnebøger skrevet om alle livets stadier; vi er vokset op med Eigil, der lover aldrig at gå fra Snøvsen, vi kan alle synge med på "Svantes lykkelige dag" og han har lært os, at "vi er til for at forstå hinanden". I Livet er ikke det værste man har finder du en samling af hans allerbedste tekster, der viser alle aspekter af Benny Andersens store forfatterskab: det sjove, det underfundige, det politiske, det virtuose, det overraskende, det rørende og det præcise.Livet er ikke det værste man har er de allermest kendte og de næsten ukendte tekster af en forfatter, som har rørt de fleste danskeres liv.
En samling udenlandske børnerim – ialt 268 – oversat af Benny Andersen. Læs op af den for børnene – hverken du eller børnene kommer til at kede sig. Bogen er tænkt som et sidestykke til Nikke Nikke Nambo og andre danske børnerim og remser, hvor Benny Andersen har samlet en lang række af de mere ukendte danske rim og remser, fundet i arkiverne på Dansk Folkemindesamling.
Ethvert liv er fuld af tildragelser – små og store imellem hinanden. I denne bog fortæller Benny Andersen om pudsige og rørende, sjove og tankevækkende tildragelser i sit liv, fra barndommen til de allerseneste år. Vi hører bl.a. om hans livs længste (musikalske) forspil, om oplevelser på dansegulvet, på rejser og restauranter, om en forelsket ildflue, en musikalsk sommerfugl og om den hvide due, som kort efter Benny Andersens kone Cynthias død besøgte deres hus i Barbados.
Børn elsker rim og remser. De fryder sig over skægge vrøvlevers, de kappes i slagkraftige drillerim og navnerim, de finder atter sammen i sanglege og afgør, hvem der skal stå, ved fantasifulde fælleremser. Digteren Benny Andersen har i Nikke Nikke Nambo gravet en stor samling af børnenes egne morsomme og originale frembringelser gennem tiderne frem til fornøjelse for nye generationer – og til genkendelsens glæde for mange forældre. Med Harry Vedøes originale illustrationer.
Livet er kedeligt, synes David. Han bor på den kedeligste vej i den kedeligste by i det kedeligste land på den kedeligste planet i det kedeligste af alle universer. Aldrig sker der noget spændende. Ikke før han møder Josephine. Overalt hvor hun er, sker der dramatiske og spændende ting. Det er ikke underligt, at David føler sig tiltrukket af hende. Der er bare det pinlige ved det, at hun kun er ti år, et par år yngre end David. De to års aldersforskel betyder meget i den fase af livet, så det skaber store problemer. Især Davids bedste ven, Steffen, er stærkt imod at David følges med en mindreårig. Lige indtil … men læs selv! En bog om kærlighed, venskab og jalousi. En historie om skøre folk og dyr, om genfærd og krybdyr og katastrofer – kort sagt: om livet, når det næsten er for meget!
Ethvert liv er fuld af tildragelser – små og store imellem hinanden. I denne bog fortæller Benny Andersen om pudsige og rørende, sjove og tankevækkende tildragelser i sit liv, fra barndommen til de allerseneste år. Vi hører bl.a. om hans livs længste (musikalske) forspil, om oplevelser på dansegulvet, på rejser og restauranter, om en forelsket ildflue, en musikalsk sommerfugl og om den hvide due, som kort efter Benny Andersens kone Cynthias død besøgte deres hus i Barbados.
Tema: Sportsmetaforer, ordbilleder fra sportens verden, som vi først og fremmest bruger, fordi metaforer fremmer forståelsen.IndholdBenny Andersen: “Klaverbokser” (s. 11)John P.A. Jensen: “Det’ fedt, mand” (s. 13)Ken Farø: “Banen rundt i modersmål og fremmedsprog” (s. 15-24)Kristian Tvilling: “Sportsmetaforer i kirken” (s. 25-30)Christian Kock: “Den demokratiske banehalvdel” (s. 31-40)David Jacobsen Turner: “Transcendentale tæsk” (s. 41-48)Bent Jørgensen: “Læn Dem ikke ud” (s. 49-58)Brian Nygaard Oswald: “Om golf-dansk og marsboere” (s. 59-65)Bent Pedersbæk Hansen: “Farlige metaforer” (s. 67-73)Knud Lindholm Lau: “Og metaforen kort” (s. 75-96)Gerda Thastum Leffers: “Den sproglige gennemslagskraft. Tale til Per Arnoldi” (s. 97-100)Per Arnoldi: “Takketale” (s. 101-103)
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Andre sider i 1987 på forlaget Borgen. Udvalget er redigeret af litterat og litteraturformidler Thorkild Borup Jensen (1937-2013).
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Tiden og storken i 1985 på forlaget Borgen.
Benny Andersen udgav oprindeligt Denne kommen og gåen i 1993 på forlaget Borgen. Bogen indeholder både digte og prosa.
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Spredte digte i 2005 på forlaget Borgen.
Benny Andersen udgav oprindeligt Chagall og skorpiondans i 1991 på forlaget Borgen. Bogen indeholder både digte og prosastykker.
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Personlige papirer i 1974 på forlaget Borgen.
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Under begge øjne i 1978 på forlaget Borgen.
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Det sidste øh i 1969 på forlaget Borgen.
Benny Andersen udgav oprindeligt digtsamlingen Her i reservatet i 1971 på forlaget Borgen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.