Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Specialpædagogik – en grundbog henvender sig primært til studerende på det nye linjefag specialpædagogik på læreruddannelsen, men den vil også være nyttig som håndbog for lærere og andre, der allerede arbejder inden for det specialpædagogiske område. Den giver en saglig og læsevenlig indføring i specialpædagogikkens mange aspekter, såvel de teoretiske som de praktiske. Bidragyderne er dels førende teoretikere og forskere på området, dels praktikere med mange års erfaringer inden for det specialpædagogiske arbejde.Jørgen Christiansen er pæd.psych., aut.psykolog, lektor ved University College Sjælland.Brian Degn Mårtensson er afdelingsleder, foredragsholder samt redaktør på tidsskriftet Specialpædagogik.Torben Pedersen er viceskoleleder på Nordgårsskolen i Nykøbing Sj.Bogens bidragydere:Frans Ørsted Andersen Kirsten Baltzer Carsten Bendixen. Karen Bønløkke Braad Alex Bräuner Jørgen Christiansen Inger Lokjær Faurdal Helga Borgbjerg Hansen Mette Hind Anne Vibeke Fleischer Bent Hougaard Torben Kjeldsen. Karen-Lis Kristensen René Kristensen Ole Løw Anne Morin Line Lerche Mørck Brian Degn Mårtensson Torben Pedersen Arne Poulsen Christian Quvang Charlotte Ringsmose Valter Tarp Jan Tønnesvang Peter Weng
"Dem, der siger, at hjemme ER bedst for enhver pris, hører jeg ikke til. Jeg er altså ikke ’familie-fanatiker’. Men mange års arbejde med børn og voksne i behandlingssektoren, har medført en dyb tvivl, om det vi gør, når vi skiller familier ad, nu også er det rigtige. Det er under alle omstændigheder en meget dramatisk hændelse for et barn at blive revet op med rod fra ’sit eget hjem’.""Hjemme er bedst?" henvender sig til pædagoger, psykologer, socialrådgivere og andre faggrupper, der kan stå over for den store beslutning at fjerne et barn fra hjemmet. På baggrund af mange års erfaring på området beskriver psykolog Bent Hougaard både den forskning, der foreligger på området, og de dilemmaer, man som fagperson kan stå over for i en så følsom situation.Bogen udkom oprindeligt i 1989.Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelærer samt cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog. Han står bag en lang række bøger om børnepsykologi og hans begreb "curling-forælder" har været en vigtig del af debatten om børneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.
""Hvis man kan sætte børn i verden, kan man også opdrage dem" lyder det ofte. Men det er lettere sagt end gjort. Virkeligheden er ganske anderledes og stiller os ofte i situationer, hvor vi kommer i tvivl eller føler os afmægtige. Og så sker det, at vi bruger magt over for børn."Børneopdragelse kan foregå på mange forskellige måder, og det er ikke altid, at det, der er mest effektivt her og nu, er det bedste for barnet i det lange løb. Bent Hougaards bog fra 1993 er fuld af råd til forældre, der står med den næsten uoverkommelige opgave at opdrage børn i 2-7-årsalderen. Bogen fortæller om nogle af forældres store frustrationer og dilemmaer og byder på forslag til, hvordan de bedst kan løses.Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelærer samt cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog. Han står bag en lang række bøger om børnepsykologi og hans begreb "curling-forælder" har været en vigtig del af debatten om børneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.
"Jeg husker endnu, da jeg i mit meget ungdommelige og ikke planlagte faderskab – efter "går-det-galt-så-gifter-vi-os"-modellen – stod med en skrigende unge i hvad vi kaldte for "frugtvognen" og fik det overraskende råd af min mor: "La’ den lig’. Hvis du ta’r den op for tit, ta’r den magten fra dig!" Det var i de tider, da børn var intetkøn og kun ude på at slås med os om magten. Dengang troede folk, at selv babyer var ude på at afprøve vores grænser. Det tror vi da ikke længere om de helt små – kun om de 3-årige, så det går da fremad.""Curling-forældre og servicebørn" tager temperaturen på børneopdragelse i starten af det nye årtusind og gør op med en lang række indgroede myter om børn og børneopdragelse. Bent Hougaard fortæller om de dilemmaer og situationer, moderne forældre står i, når de ihærdigt forsøger at gøre deres bedste for børnene.Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelærer samt cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog. Han står bag en lang række bøger om børnepsykologi og hans begreb "curling-forælder" har været en vigtig del af debatten om børneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.
"Tænk før du taler" (2. revideret udgave) er systematisk opbygget, så læseren får et overblik over og indsigt i de mange psykologiske faktorer, der er involveret i enhver samtale. Derefter gennemgås forskellige teknikker med hovedvægt på den cirkulære spørgeteknik. Sidst i bogen gives konkrete eksempler på, hvordan de psykologiske faktorer og teknikkerne kan omsættes til praksis.Min påstand er, at et en af de sværeste teknikker for såvel pædagoger som lærere lærte man ikke på seminariet: Den svære samtale. Sproget er vores vigtigste redskab i samarbejdet med forældre, men det at snakke sammen er ikke altid så ligetil. Alligevel forventes det, at det er noget, vi bare kan, hvilket fører til, at mange kommer i uønskede konfliktsituationer med deres samarbejdspartnere – nemlig forældrene.Ved at arbejde målrettet ud fra de forslag og eksempler, som er beskrevet i bogen, kan man udvikle og styrke sin kommunikation og dermed undgå mange frustrationer og forebygge konflikter i forældresamarbejdet.Emner: forældre; samtale; samtaleteknik; kommunikation; lærere; pædagoger
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.