Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Det sker kun for naboen! Sådan siger vi, når ulykker rammer. Når man får et sygt barn, når et barn dør, når man får konstateret kræft, når trafikulykker ødelægger menneskeliv, kan vi ikke forstå, hvorfor det lige skulle ramme os. Det sker kun for naboen, siger vi chokerede og uforberedte og fortvivlede.Denne bog er ment som en hjælp til mennesker i nød, sørgende, døende, syge og pårørende."I løbet af sine mange år som hospitalspræst har Bente Chernitz fået en stor indsigt i danskernes forhold til døden. Hun har talt med folk om deres håb om liv efter døden, deres uforståenhed over for, hvor lige netop de eller deres kære skulle blive ramt af dødelig sygdom, og den angst og magtesløshed, der følger beskeden om, at døden er nært forestående.I "Det sker kun for naboen" fortæller Bente Chernitz om kristendommens syn på døden, og hvordan troen på en barmhjertig og tilgivende gud kan hjælpe os med at tage ordentligt afsked med livet og vores kære.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlBente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.
Tabet af en ægtefælle er ikke blot hårdt, fordi man mister en af sine nærmeste og højst elskede, men også fordi hele hverdagen forandres, når man mister sin livsledsager. Sogne- og hospitalspræst Bente Chemnitzs bog "Når ægtefællen dør" fortæller, hvordan man kan komme videre på en ordentlig måde, når ens ægtefælle er død. Bogen tager udgangspunkt i de mange sorgsamtaler, hun har haft med pårørende under sit arbejde som sogne- og hospitalspræst.Bente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.
"Ingen kan se døden i øjnene.Ingen kan være fuldstændig afklaret eller helt ligeglad med dødens realitet. Men fordi vi ikke kan se døden i øjnene, kan vi godt tale om den og tale lige ud om den – vi kan i hvert fald komme længere i den åbne samtale end udenoms-snakken gør det.I dødsannoncer er meget få døde. De er gået bort, de er ikke mere, de har fået fred eller er sovet ind, og om et gammelt menneske på over 90 år kan man læse, at det pludselig er revet væk, selvom det ikke kan komme helt bag på nogen, at mennesker dør, når de har nået så høj en alder."Sjælesørger og sognepræst Bente Chernitz fortæller om de mange tanker og overvejelser, der kommer, når man får at vide, at man selv eller en af ens nærmeste skal dø. Nogle tør næsten ikke se sandheden i øjnene, mens andre overvældes af angst, depression, håbet om et liv efter døden og en barmhjertig Gud. Bogen er gavnlig læsning for ethvert menneske, men særligt dem, der har svært ved at snakke om døden.Bente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.
Leas eksmand bliver dræbt i en bilulykke, og hun og deres fælles børn er helt knuste. Venskabet med eksmanden har betydet meget for Lea, selvom skilsmissen ligger langt tilbage, og hun er dybt berørt. Lea har et stort hjerte og er indstillet på at hjælpe både børn og børnebørn igennem krisen, men hendes tanker drages samtidig hen mod et andet offer for tragedien: Den billist, der ved et uheld kom til at køre hendes eksmand ned.Hun opsøger ham for at fortælle ham, at hun tilgiver ham og ønsker ham alt godt, men mødet kommer til at få store konsekvenser for dem begge. Selvom manden er ti år yngre end Lea, forelsker de sig i hinanden. Lea spørger nu sig selv, om deres forhold kan komme til at gøre smerten endnu dybere for hendes børn. Vil de nogensinde kunne acceptere deres fars drabsmand som en ny stedfar?Bente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.
"Det sker kun for naboen! Sådan siger vi, når ulykker rammer. Når man får et sygt barn, når et barn dør, når man får konstateret kræft, når trafikulykker ødelægger menneskeliv, kan vi ikke forstå, hvorfor det lige skulle ramme os. Det sker kun for naboen, siger vi chokerede og uforberedte og fortvivlede.Denne bog er ment som en hjælp til mennesker i nød, sørgende, døende, syge og pårørende."I løbet af sine mange år som hospitalspræst har Bente Chernitz fået en stor indsigt i danskernes forhold til døden. Hun har talt med folk om deres håb om liv efter døden, deres uforståenhed over for, hvor lige netop de eller deres kære skulle blive ramt af dødelig sygdom, og den angst og magtesløshed, der følger beskeden om, at døden er nært forestående.I "Det sker kun for naboen" fortæller Bente Chernitz om kristendommens syn på døden, og hvordan troen på en barmhjertig og tilgivende gud kan hjælpe os med at tage ordentligt afsked med livet og vores kære.Bente Chemnitz (1951-2006) var en dansk sognepræst og forfatter, der skrev en lang række bøger om menneskets forhold til døden. Hun var længe ansat som hospitalspræst på Rigshospitalet og efterfølgende Roskilde Amts Sygehus Køge. I mange år fulgte Bente Chernitz sjælesørgeruddannelsen hos psykiater Åse Stubbe Teglbjerg og åbnede sidenhen en klinik for sjælesorg, hvor hun rådgav folk om døden.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.