Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
En grundbog til faget ”Psykisk sygdom og sygepleje”. Bogen indeholder forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. psykiske sygdomme, sygeplejefaglige teorier og metoder, relationer og socialpædagogik.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre psykiatrisk sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde, både i social- og hospitalspsykiatrien. Nogle af kapitlerne beskriver konkrete tilgange til samarbejdet med borgere og patienter med psykiske sygdomme, herunder fx recovery, miljøterapi og forskellige andre terapiformer. Andre kapitler beskriver den konkrete sygepleje relateret til specifikke sygdomsdiagnoser.Bogen udmærker sig især ved at tage udgangspunkt i mennesket med psykisk lidelse. Brugere og pårørende opfattes som eksperter gennem erfaring, og medarbejderne som eksperter gennem uddannelse. De pårørende opfattes som resurser i den psykosociale rehabilitering, og social- og sundhedsassistenten som professionel relationsmedarbejder i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
En grundbog til faget ”Mødet med borgeren og patienten”. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent. Bogens indhold giver dig viden om og redskaber til at møde borgere, patienter eller pårørende med empati og kvalitet.Bogens emner er bl.a.: Professionelle relationer og samarbejde med borgere, patienter, brugere og pårørende Livshistorie, livsformer og livsfaser Kultur, sundhed og sygdom Etik og etiske dilemmaer Kommunikation, konflikter og anvendelse af magt Mestring og sundhedspædagogik
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen beskriver forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.Bogen indeholder også en eNøgle, som giver adgang til en digital udgave af bogen (iBog). I iBogen er der supplerende materiale i form af fx lydfiler, film, opgaver og mulighed for at tage noter.
Lægfolksteologi er en indføring i teologien skrevet til lægfolk. Bogen er en grundig introduktion til og en præsentation af fagområdet teologi – skrevet til lægmand. I bogen bliver de bibelske fag, kirkehistorien, de systematisk teologiske fag samt de praktiske fag taget under kærlig behandling. Forfatterne til bogens kapitler er eksperter inden for hver deres område og fører læseren sikkert og inspirerende rundt i teologiens verden. Bogen udgives i anledning af Teologi for lægfolks 50-års jubilæum. Pressen skriver: ★★★★ - Kristeligt Dagblad
En grundbog til faget Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at arbejde med mange forskellige indsatser i relation til sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering, så du kan understøtte sammenhæng i borgerens eller patientens hverdagsliv.Bogen indeholder emner som: Funktionsevne, aktivitet og deltagelse Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering Livskvalitet og mestring Ergonomi Hjælpemidler og velfærdsteknologi.Denne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.
En grundbog til faget Psykisk sygdom og sygepleje. Bogen er skrevet til dig, der skal være social- og sundhedsassistent.Faget skal give dig forudsætninger for at være i oplæring det specialiserede voksenområde.Derfor indeholder bogen emner som: Det specialiserede voksenområde Psykiatrisk sygepleje og socialpædagogiske metoder At være kontaktperson Recovery og recoveryorienteret rehabilitering Psykoedukation Fysisk aktivitet og sansestimulering Forebyggelse og begrænsning af tvang Sygdomslære vedr. de mest almindelige psykiske sygdomme og udviklingshandicap.Denne bog er en trykt bog, men bogen findes også som iBog.
En bog specifikt til oplæringsperioderne.Bogen er skrevet til elever, der er i gang med uddannelsen til social- og sundhedassistent.Som elev indgår man i både arbejds- og læringsfællesskaber i oplæringsperioderne, og det er vigtigt, at både elev og vejleder hele tiden er bevidste om, hvad der ligger i oplæringsmålene, og hvordan man kan arbejde med dem. Denne bog kan hjælpe både elever og vejledere til at forstå og arbejde med målene.Bogen indeholder en grundig beskrivelse af de 20 oplæringsmål, som indgår i den praktiske del af uddannelsen. Alle målene er uddybet, og der er forslag til en lang række opgaver, som eleven kan løse for at nå målene.Bogen hjælper også til at skabe større sammenhæng mellem skole- og oplæringsperioder, bl.a. ved at der i opgaverne er henvisninger til relevante kapitler i grundbøgerne. Desuden bygger en del af bogens opgaver på redskaber og modeller, som både findes i grundbøgerne og som opslag bagerst i bogenI bogen er også beskrevet, hvordan man kan arbejde med mål på forskellige niveauer og hele tiden dygtiggøre sig både fra oplæringsperiode til oplæringsperiode og i resten af arbejdslivet som social- og sundhedsassistent.
En grundbog til faget ”Psykisk sygdom og sygepleje”. Bogen omhandler forskellige faglige temaer med udgangspunkt i bl.a. psykiske sygdomme, sygeplejefaglige teorier og metoder, relationer og socialpædagogik.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne udføre psykiatrisk sygepleje i et tværprofessionelt samarbejde, både i social- og hospitalspsykiatrien. Nogle af kapitlerne beskriver konkrete tilgange til samarbejdet med borgere og patienter med psykiske sygdomme, herunder fx recovery, miljøterapi og forskellige andre terapiformer. Andre kapitler beskriver den konkrete sygepleje relateret til specifikke sygdomsdiagnoser.Bogen udmærker sig især ved at tage udgangspunkt i mennesket med psykisk lidelse. Brugere og pårørende opfattes som eksperter gennem erfaring, og medarbejderne som eksperter gennem uddannelse. De pårørende opfattes som resurser i den psykosociale rehabilitering, og social- og sundhedsassistenten som professionel relationsmedarbejder i både hospitalspsykiatri og socialpsykiatri.
En grundbog til faget ”Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering”. Bogen behandler forskellige faglige begreber som fx funktionsevne, mestring, livskvalitet, borger- og patientinvolvering, sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.Bogen er skrevet til dig, som skal være social- og sundhedsassistent.Bogen giver dig forudsætninger for at kunne arbejde tværprofessionelt med sundhedsfremmende, forebyggende og rehabiliterende opgaver hos borgere og patienter i såvel primær som sekundær sektor. Bogens teoretiske grundlag er teorien om menneskelig aktivitet samt begreberne aktivitet og deltagelse, som er hentet fra WHO’s internationale klassifikation, ICF. Bogens teori relaterer sig til praksis bl.a. ved at inddrage cases og eksempler. Desuden er der i bogen beskrevet forskellige redskaber og modeller, der kan anvendes i praksis.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.