Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Politi- og domstolsreformen af 1. januar 2007 har medført betydelige ændringer på civilprocessens område. F.eks. er der indført: ændring af domstolenes saglige kompetence, så de fleste sager nu behandles ved byret i første instans, nye regler om kollegial domstolsbehandling i byret og Sø- og Handelsretten, ændring af sagsbehandlingen, især sagernes forberedelse i første instans nye regler om medvirken af sagkyndige dommere. en særlig småsagsproces fra 1. janaur 2008 Foruden politi- og domstolsreformens nye regler er der siden 5. udgaven udkom i år 2000, gennemført adskillige ændringer i de civilprocessuelle regler, som denne udgave også tager højde for. Det gælder blandt andet nye regler om offentlighed i retsplejen og om sagsomkostninger, retshjælp og fri proces. Bogen henvender sig især til fagjurister, men kan også anvendes som lærebog ved universiteterne. Forfatterne er professor og dr.jur. Bernhard Gomard, der er ansat ved Institut for Finansiering på Copenhagen Business School og landsdommer Michael Kistrup, der også i en årrække har fungeret som ekstern lektor i proces ved Københavns Universitet.
"Obligationsret. 4. del" om fordringer med flere kreditorer og flere debitorer udgør sidste del af fremstillingen af Obligationsret. Denne 2. udgave er ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur, siden 1. udgaven udkom for mere end 20 år siden.Bogen giver et overblik over obligationsretten, og gør rede for retskilderne på området. Specielt fokuserer bogen på regler af generel karakter i lovgivning og retspraksis, som har betydning mellem erhvervsdrivende eller i kunderelationer. Samtidig lægger bogen vægt på at illustrere samspillet mellem forskellige regler.Juridisk metode fører ikke altid til ét bestemt resultat. De frihedsgrader, som tolerancerne i juridisk metode giver, er udnyttet i fremstillingen af Obligationsret både ved udvælgelsen af domme, hvis opfattelse følges, og ved kritik eller fravigelse af retsopfattelsen i domme, som vel er illustrerende, men ikke er fundet optimal, i hvert fald ikke for nutidens og den nære fremtids behov.Bogen gør det klart, hvilke mål lovgiver har haft for øje, og med hvilke midler lovgiver har søgt at realisere disse mål, som led i beskrivelsen af en regel at gøre rede for reglens funktion i en markedsøkonomi under offentlig kvalitetskontrol og at overveje, hvilke ændringer, der burde komme på tale.Materialet er ført ajour frem til 1. november 2016. Indholdsoversigt: ForordAFSNIT 4.Kapitel. 24. Fordringer med flere kreditorer og flere debitorerForkortelserLitteraturfortegnelseLovregisterDomsregisterSagregister
Denne 5. udgave af 1. del af Obligationsret er søgt ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur.Teksten er ikke gennemskrevet på ny, men der er foretaget adskillige tekstmæssige ændringer, bl.a. som følge af ajourføringen af fremstillingen samt elimeringen af fodnoterne.Der er ikke taget hensyn til materiale fremkommet efter den 1. juni 2016.
"Obligationsret. 4. del" om fordringer med flere kreditorer og flere debitorer udgør sidste del af fremstillingen af Obligationsret. Denne 2. udgave er ført ajour med ny lovgivning, retspraksis og litteratur, siden 1. udgaven udkom for mere end 20 år siden.Bogen giver et overblik over obligationsretten, og gør rede for retskilderne på området. Specielt fokuserer bogen på regler af generel karakter i lovgivning og retspraksis, som har betydning mellem erhvervsdrivende eller i kunderelationer. Samtidig lægger bogen vægt på at illustrere samspillet mellem forskellige regler.Juridisk metode fører ikke altid til ét bestemt resultat. De frihedsgrader, som tolerancerne i juridisk metode giver, er udnyttet i fremstillingen af Obligationsret både ved udvælgelsen af domme, hvis opfattelse følges, og ved kritik eller fravigelse af retsopfattelsen i domme, som vel er illustrerende, men ikke er fundet optimal, i hvert fald ikke for nutidens og den nære fremtids behov.Bogen gør det klart, hvilke mål lovgiver har haft for øje, og med hvilke midler lovgiver har søgt at realisere disse mål, som led i beskrivelsen af en regel at gøre rede for reglens funktion i en markedsøkonomi under offentlig kvalitetskontrol og at overveje, hvilke ændringer, der burde komme på tale.Materialet er ført ajour frem til 1. november 2016
Kapitalselskaber og erhvervsdrivende fonde er 8. udgave af oprindeligt Aktieselskaber & anpartsselskaber, som er pioneren inden for dansk selskabsret.Bogen behandler alle regler for kapitalselskaber, reglerne for aktieselskaber og anpartsselskaber og varianten iværksætterselskabet. Endvidere behandles de nye regler om medarbejderinvesteringsselskaber samt reglerne for erhvervsdrivende fonde, da reguleringen for disse, efter en helt ny lov i 2014, minder om regler for kapitalselskaber.Titlen er tænkt til brug for undervisningen på universiteter, handelshøjskoler og andre læreanstalter og som redskab for advokater, virksomhedsjurister, myndigheder, domstole, revisorer, interesserede i regler for kapitalselskaber og alle andre, der arbejder med selskabsret.
Moderne Erstatningsret tager udgangspunkt i de senere års udvikling inden for erstatningsrettens områder. Bogen gennemgår udviklingen i lovgivning og retspraksis, og kommenterer nyere og særligt bemærkelsesværdige domme om erstatningsretlige spørgsmål. Der ses bl.a. nærmere på erstatningsreglernes indhold og anvendelsesområder, Culpareglens indhold og anvendelsesområde samt på erstatningsansvar og produktansvar for personskade.
Denne lovkommentar henvender sig til dommere, advokater, virksomhedsjurister og andre, der ønsker en udførlig og opdateret beskrivelse af reglerne i den internationale købelov (CISG) (FN´s konvention om aftaler om internationale køb)."International købelov (CISG)" gennemgår udførligt hver enkelt bestemmelse i konventionen, med opdaterede henvisninger til såvel national som international retspraksis, med særlig vægt på FN´s egen domssamling CLOUT, ligesom der er fyldige henvisninger til dansk og international litteratur om konventionen. Til beskrivelse af retstilstanden inddrages næsten 600 rets- og voldgiftsafgørelser, fra mere end 30 forskellige stater, ligesom en række af de vigtigste områder, hvorpå der hersker usikkerhed om retstilstanden, beskrives og analyseres med henblik på at fastslå gældende ret.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.