Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Bettina Düring

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • - humbug og kæltringestreger
  af Bettina Düring
  186,95 kr.

  En plejemors dagbog fører dig tilbage til 1980’erne og viser den grimme side af samfundet. Den, hvor ældre bliver svigtet af et system, som ikke overholder sine aftaler. Den, hvor sårbare plejebørn bliver glemt. Den, hvor emsige mellemledere er mere opmærksomme på at sikre egen autoritet end at varetage den opgave, de er betroet. Det er her, vi møder Ellen, en omsorgsfuld hjemmehjælper og plejemor, der fortæller sin historie om at arbejde med samfundets svageste, de ældre og udsatte børn, mens hun prøver at få en hverdag til at hænge sammen. Ellens samvittighedsfulde medmenneskelighed er åbningen for et barskt forløb med kærlighed og varme, svigt og fornedrelse. Et menneskeligt forløb, hvor ingen gode gerninger går ustraffet hen. Uddrag af bogen Mandag 6. december 1982 Jeg kan ikke sove til morgen, står op klokken halv fem, sætter kaffemaskinen i gang og lægger dej til vaniljekranse og kokoskranse. Jan har tisset i sengen, så det hele driver − der må lidt ekstra tid til. Han er ked af det og må trøstes. ”Skidt med det, vi har jo en vaskemaskine − det sker for så mange børn.” Jeg tænker igen på, hvad der kan være hændt børnene i går eftermiddag i Glamsbjerg. Om forfatteren Bettina Dürings forfatterskab har tidligere haft den samfundsrevsende poesi som omdrejningspunkt. Nu debuterer hun med sin første roman, der skildrer virkelige hændelser i 1980’erne. Romanen bygger på artikler og personlige udsagn og er første bind om plejemoderen Ellen.

 • af Bettina Düring
  131,95 kr.

  En plejemors dagbog – hvem kerer sig? er andet bind i serien, der fører dig tilbage til 1980’erne og viser den grimme side af samfundet. Dagplejemoderen Ellens strabadser fortsætter med at udvikle sig, eller rettere, indvikle sig. Endnu en gang står hun ansigt til ansigt med systemets magtudøvere og må igen sande, at rimelighed, medmenneskelighed og retfærdighed ikke har sin plads, hvis man har udfordret dem, der sidder på magten. Smålighed, hævn og nederdrægtige tiltag bringer Ellens udfordringer til nye højder, der efterhånden antager absurde proportioner. Alligevel møder Ellen stadig livet med varme, gåpåmod og en lille én til kaffen.

 • - hvem kerer sig?
  af Bettina Düring
  165,95 kr.

  En plejemors dagbog – hvem kerer sig? er andet bind i serien, der fører dig tilbage til 1980’erne og viser den grimme side af samfundet. Dagplejemoderen Ellens strabadser fortsætter med at udvikle sig, eller rettere, indvikle sig. Endnu en gang står hun ansigt til ansigt med systemets magtudøvere og må igen sande, at rimelighed, medmenneskelighed og retfærdighed ikke har sin plads, hvis man har udfordret dem, der sidder på magten. Smålighed, hævn og nederdrægtige tiltag bringer Ellens udfordringer til nye højder, der efterhånden antager absurde proportioner. Alligevel møder Ellen stadig livet med varme, gåpåmod og en lille én til kaffen. Uddrag af bogen”Der er gået politik i sagen,” siger han, ”det er et forsøg på at få dig til at tie stille og ikke lave mere ravage.” Det fylder mig med vrede og afmagt. Hvordan kan en menneskelig fejl om manglende lønudbetaling have så uhyrlig negativ effekt på en lille dreng? Om forfatteren Bettina Dürings forfatterskab har et samfundsrevsende omdrejningspunkt, hvad enten det kommer til udtryk i poesi, noveller eller romaner. Dette er bind 2 i serien om plejemoderen Ellen, der kæmper mod ensomhed og uretfærdighed i et rigidt system. Romanen bygger på artikler og personlige udsagn og skildrer virkelige hændelser i 1980’erne.

 • af Bettina Düring
  104,95 kr.

  Reality langer ud efter tidens tomme idealer i form af idoldyrkelse, den hovedløse stilen mod 15 minutes of fame, følelsespornoen – kort sagt meningsløsheden i at søge meningen med livet for åben skærm. Og der lægges ikke fingre imellem. Som puslespilsbrikker viser digtene små udsnit af en postfaktuel, hypermoderne virkelighed, hvor man ikke er nogen eller noget, hvis ikke det eftertragtede spotlight lyser på én. Fra fragmentariske, et-ord-per-linje-vers til længere prosadigte smeder Bettina Düring ord og rænker mod tidens kynisme, overfladiskhed og selviscenesættelse, men viser også humor midt i tristheden og vreden. Som et ledemotiv møder vi Lorteprinsessen flere gange undervejs, og af sproglige figurer befolker især bogstavrim og oxymoroner digtene, eksemplificeret ved en af titlerne – ”Kendt anonymitet” – og ved selve samlingens titel: Hvilken virkelighed er det, vi stræber efter, når berømmelsen er målet i sig selv, og med hvilke omkostninger?Uddrag af bogenHaverI paradisets forhavepå Edens motel lænserden digitalt liderlige linseluderenhver der frivilligt lægger kæp til.I helvedes køkkenhaveparodiens blomsterbeder ingen trusser tørrenår mester får tungen på gled.I Sodomas baghavemenneskets nye idealvæmmes selv Gudmen kan ikke lade være at kigge.Om forfatterenBettina Dürings liv er i konstant udvikling, hvilket hun udtrykker gennem sit daglige arbejde som passioneret lærer og i sin samfundsrevsende poesi. Fra artig og lydig lille pige til samfundskritisk amazone leverer Bettina en intim poetisk stemme båret af en skarp tunge.

 • af Bettina Düring
  145,95 kr.

  En plejemors dagbog fører dig tilbage til 1980’erne og viser den grimme side af samfundet. Den, hvor ældre bliver svigtet af et system, som ikke overholder sine aftaler. Den, hvor sårbare plejebørn bliver glemt. Den, hvor emsige mellemledere er mere opmærksomme på at sikre egen autoritet end at varetage den opgave, de er betroet.Det er her, vi møder Ellen, en omsorgsfuld hjemmehjælper og plejemor, der fortæller sin historie om at arbejde med samfundets svageste, de ældre og udsatte børn, mens hun prøver at få en hverdag til at hænge sammen.Ellens samvittighedsfulde medmenneskelighed er åbningen for et barskt forløb med kærlighed og varme, svigt og fornedrelse. Et menneskeligt forløb, hvor ingen gode gerninger går ustraffet hen. Uddrag af bogenMandag 6. december 1982Jeg kan ikke sove til morgen, står op klokken halv fem, sætter kaffemaskinen i gang og lægger dej til vaniljekranse og kokoskranse.Jan har tisset i sengen, så det hele driver − der må lidt ekstra tid til. Han er ked af det og må trøstes.”Skidt med det, vi har jo en vaskemaskine − det sker for så mange børn.”Jeg tænker igen på, hvad der kan være hændt børnene i går eftermiddag i Glamsbjerg. Om forfatterenBettina Dürings forfatterskab har tidligere haft den samfundsrevsende poesi som omdrejningspunkt. Nu debuterer hun med sin første roman, der skildrer virkelige hændelser i 1980’erne. Romanen bygger på artikler og personlige udsagn og er første bind om plejemoderen Ellen.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.