Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Personlighedspsykologi er en af psykologiens hoveddiscipliner. Teorier om personlighed, identitet, subjekt og selv er vigtige inden for næsten alle human- og samfundsvidenskaber.Denne bog er den første samlede introduktion til klassiske og nyere teorier inden for personlighedspsykologi. Bogen er opdelt i fem dele: Adfærd, træk og kognition Fænomenologi, humanisme og eksistentialisme Psykoanalyse Sociokulturelle teorier Nyere tendenser i personlighedspsykologi Personlighedspsykologi henvender sig til psykologistuderende og alle, som interesserer sig for psykologi og personlighed. Den er baseret på den nyeste internationale forskning og teoriudvikling.Bogen er redigeret af:Simo Køppe, professor MSO, dr.med., ph.d. (biologi), mag.art. (psykologi). Underviser i personlighedspsykologi og videnskabsteori ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet.Jesper Dammeyer, cand.psych.aut., ph.d., b.ed., lektor. Underviser i personlighedspsykologi og pædagogisk psykologi ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet.
"Klassisk og moderne psykologisk teori" er en indføring i psykologiens centrale teorier, personer, temaer og begreber.Bogens første del er en kronologisk gennemgang af psykologiens udvikling fra 1879, hvor Wilhelm Wundt etablerede det første psykologiske laboratorium, til nutidens dominerende teorier og begreber. Bogens anden del er bygget op om centrale temaer i psykologien og her introduceres læseren til teorier om bl.a. tilknytning, bevidsthed og selvet."Klassisk og moderne psykologisk teori" præsenterer og gennemgår de enkelte teoriers baggrund og grundideer. Hvert kapitel indeholder endvidere korte biografiske oplysninger om teoriernes ophavsmænd samt en oversigt over nøglebegreber og definitioner.En fyldig litteraturliste, der medtager både originalværker, skandinaviske oversættelser og den vigtigste sekundær litteratur på området, suppleret af omfattende navne- og emneindeks gør bogen anvendelig som opslagsværk og som redskab til litteratursøgning.
Matissekapellets indflydelse på moderne religiøs kunst er blevet sammenlignet med Den Franske Revolutions betydning for Frankrig. Umådelig stor, sammensat og grænseoverskridende har kunstnerens lyst været til at involvere sig i den lille kirkes tilblivelse i en by i Sydfrankrig. Henri Matisse betragtede selv kapellet i Vence som sit mesterværk.Gennem fire år var Matisse dybt engageret i at gennemføre sit arbejde med kirkerummet og fire af kirkens hovedværker: Livets træ, Jomfru Maria, Sankt Dominicus og Korsvejen. Matisse lader sig påvirke af den kristne paradisforestilling, kærlighedsbudskabet og den religiøse tros oplysning og renhed som han - grebet af tidsånden i midten af det 20. århundrede - giver en ny kunstnerisk fortolkning. Ligeledes lader han sig inspirere af Jesu lidelseshistorie - til et arbejde der bliver et personligt drama for den mere end 80-årige Matisse, som er svækket af mange års sygdom. Resultatet bliver en af de mest bemærkelsesværdige fremstillinger af Korsvejen i billedkunstens historie, stærkt beundret af blandt andre Pablo Picasso.Matissekapellet - et jordisk paradis skildrer, hvordan Matisse, der personligt ikke var troende, skaber et værk, hvor velkendte kristne temaer formidles i en form, der taler direkte til det moderne menneske.For bogen forfatter, Bjarne Sode Funch, dr. phil i psykologisk æstetik, åbner Matisse op for en række tankevækkende overvejelser om forholdet mellem kunst og kristendom i det 20. århundrede. I efterskriftet får læseren indblik i analysens eksistenspsykologiske grundlag og forbindelsen mellem moderne kunst og nutidens spiritualitet.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.