Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Mellem 2012-2017 forsøgte dansk politis specialenhed Task Force Pusher Street (TFP) at optrevle hashandlen på Christiania. Hashbaronerne handler om kampen mod den organiserede bandekriminalitet i Pusher Street med udgangspunkt i feltstudier, historisk kildemateriale og interviews med de involverede – både politifolk og kendere af Christiania.TFP fungerede gennem fire år og gjorde brug af nye metoder, der medførte beslaglæggelsen af enorme mængder af penge, hash og andre værdier, og de fik desuden arresteret og dømt et stort antal mennesker, der sad højt oppe i pushermiljøet. Kampen mellem TFP og pushermiljøet på Christiania tog dog en voldsom drejning i august 2016, hvor to politibetjente ville arrestere en pusher med en taske fyldt med knap to kilo skunk og godt et kilo hash: Manden trak en pistol og skød den ene i hovedet og i hoften, den anden i benet.Bjørn Schiønning har været journalist i DR Nyheder i mere end 30 år og tolk ved politi og retsvæsen lige så længe.
Rolf Thorsens teenagesøn er noget af det vigtigste i hans ellers så dødssyge liv som udbrændt gymnasielærer. Da sønnen bliver overfaldet af en gadebande, bliver Rolf vækket af en vrede, han aldrig før har følt. Og selvom banden er involveret i værre ting, end en middelklassemand som Rolf kunne forestille sig, så tørster han efter hævn for sin søn. Den altopslugende vrede og indignation truer imidlertid med at få hans normale liv til at gå i opløsning, og pludselig går det op for ham, at der faktisk er meget, han ikke vil miste.Bjørn Schiønning er journalist og forfatter og har blandt andet skrevet den dokumentariske bog "Fløjtemanden. Dobbeltdrabet på Femøren". Sideløbende har han arbejdet som tolk ved politiet og retsvæsnet.
Da to betjente i sensommeren 2016 ville anholde en ung pusher på Christiania, fik det fatale konsekvenser, da manden trak en pistol og skød den ene betjent i hovedet og den anden i benet. Og det fik efterfølgende for alvor kampen mellem politiets specialgruppe Task Force Pusher Street (TFP) og pushermiljøet på Christiania til at blusse op.I "Hashbaronerne" fortæller journalist Bjørn Schiønning den voldsomme historie om krigen mellem TFP og pushermiljøet og sætter den ind i en historisk ramme, der skildrer Christianias udvikling fra 1971 og frem til i dag.Bjørn Schiønning er journalist og forfatter og har blandt andet skrevet den dokumentariske bog "Fløjtemanden. Dobbeltdrabet på Femøren" og romanen "Selvtægt". Sideløbende har han arbejdet som tolk ved politiet og retsvæsnet.
»Er du også en fucking panser«, råbte en 25-årig mand i Fristaden Christiania i en sen time på den sidste augustdag i 2016. To betjente ville arrestere den unge pusher, der bar en taske med knapt to kilo skunk og godt et kilo hash. Manden trak en pistol og skød den ene betjent i hovedet og i hoften. Den anden betjent skød han i benet. Dermed tog kampen mellem politiets specialgruppe Task Force Pusher Street (TFP) og pushermiljøet i Christiania en voldsom drejning.Specialgruppen fungerede mellem 2012 og 2017 og brugte nye succesfulde metoder, som medførte beslaglæggelse af enorme mængder af hash, penge og andre værdier. Derudover fik TFP arresteret og dømt et stort antal mennesker, der sad højt oppe i pushermiljøet.Bogen går tæt på krigen mellem TFP og pushermiljøet og sætter den i en historisk ramme fra Christianias start i 1971 og frem til nu. Hvordan opstod Christiania? Hvorfor lod myndighederne Christiania udvikle sig, som det er sket?Den fortæller også hashens historie på Christiania og Pusher Streets opståen og udvikling. Det sker bl.a. gennem beretninger fra en fast hashkunde, der startede med at købe sin hash på Christiania i 1971, og som stadig har sin gang i miljøet.Bjørn Schiønning har været journalist i DR Nyheder i mere end 30 år og tolk ved politi og retsvæsen lige så længe.
»Først gik manden lidt rundt om drengene, mens han fløjtede sin enerverende melodi. Da han i nogle minutter havde demonstreret, at han i den grad nød sin magt, gik han hen til drengene, satte sig på hug ved siden af dem, trak en revolver op af lommen og pressede den mod Dennis’ nakke«. I sommeren 1984 blev to unge mænd dræbt på Femøren på Amager. En tredje slap med nød og næppe væk, mens gerningsmanden skød efter ham. Morderen var Naum Conevski, der kort forinden var blevet frikendt i en opsigtsvækkende voldtægtssag. Bogen her giver dig den fulde historie. Sagen var speciel – ikke kun fordi to unge forsætligt og uden motiv var dræbt med nakkeskud – men også fordi Conevski få måneder inden var blevet frifundet i en spektakulær voldtægtssag. Conevski har siden dobbeltdrabet siddet fængslet på psykiatrisk afdeling, senest på Sct. Hans Hospital. Han er snart den person i Danmark, der har siddet flest år i fængsel. Bogen bygger på avisartikler om mordsagen og Conevski. Hertil kommer interviews med centrale personer, der har haft med sagen eller de involverede parter at gøre. Det er fortællingen om en af den nyere tids mest opsigtsvækkende forbrydelser i Danmark. Om den utrolige forhistorie og om politiets efterforskningsarbejde, der næsten gik i stå på grund af en teknisk sjuskefejl. Bjørn Schiønning er journalist på DR Nyheder, bl.a. Radioavisen og P1, og forfatter til kriminalromanen Selvtægt. Han har tidligere arbejdet som bl.a. tolk ved politi og retsvæsen.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.