Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Denne bog samler de både meget berømmede og meget forkætrede forfatterprædikener, der blev holdt i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København forår-efterår 2012.
Tychos søster Sophia Brahe (1559-1643) var en lærd adelsdame, der bl.a. dyrkede havekunst, astrologi, kemi og slægtsforskning. Men hun er ikke mindst kendt for at være en lidenskabelig kvinde, især for sin anden mand - den første var godsejeren Otte Thott - den forgældede alkymist Erik Lange. Både Tycho og Sophia var uglesete af familien, også selv om Tycho var verdensberømt. Denne romans nærportræt af den passionerede Sophia emmer selv af alkymistiske tåger og elskovshede dampe.
”Jeg smilede og lænede mig ind mod hende. Hendes små, bløde hænder. Neglene var malet røde, i nøjagtig samme nuance som min kjole. Hun gjorde et forsøg på en piruet og var nær faldet ud over bordkanten, men jeg nåede at gribe hende. Jeg lagde mine hænder på hendes skuldre, lod dem danse ned over hendes arme, lod dem hvile på hendes hofter, som hun vred fra side til side, mens hun med små skridt bevægede sig tættere på mig. Vores næser stødte sammen. Hendes varme ånde duftede af alkohol. Jeg blev mere beruset af at dufte til den end af den vodka-cola, jeg havde bundet.”Louise og Jackie er veninder. De har kendt hinanden, siden de var børn, og gør alle de ting sammen, som veninder plejer at gøre. Men Louise er forelsket i Jackie, og selvom de kysser lidt en gang imellem, når de er fulde, ved hun ikke, hvordan hun skal få det sagt. Først da Jackie for alvor provokerer hende ved at fortælle i detaljer om en af sine mange Tinder-dates, gør Louise noget ved sagen …Samlingen består af 13 noveller, der kan give et ekstra skud erotik til valentinsdag uanset om man fejrer dagen med sin kæreste, sin veninde eller en vildfremmed.Samlingen indeholder novellerne:Sort hjerteHede dage i Humlebæk 1: VejfestenOrlandosSallys fridagFarvede værelserSejladsPrinsen på ærtenSom sunket i jordenDronningens begærPenge over kærlighedBed migMere end veninderÅh, uhellige natLUST er et forlag, der udgiver en samling af sexet og fantasifuld erotik. De har en mission om at udgive erotisk litteratur, der appellerer til alle slags mennesker, ved at repræsentere forskellige former for lyst og begær, så vi kan forstå, at det er okay at tænke over sin seksualitet, sex, og hvad man tænder på.Denne samling erotiske noveller er skrevet af følgende LUST-forfattere: Shailene Craig, Vicktoria Gilles, B.J. Hermansson, Beatrice Nielsen, Barbara Nordstöm, Amanda Backman, Bente Clod, Maya Klyde, Jeanett Veronica Hindberg, Bodil Steensen-Leth, Saga Stigsdotter og Katrine Samuelsen. Vicktoria Gilles er et pseudonym for en svensk kvindelig forfatter. Hun finder inspiration til sine lidenskabelige historier i små aspekter af hverdagen. Vicktorias skrivestil er let, og fortællingerne stiller sig gerne over for både svære valg og humoristiske situationer. Bag pseudonymet Beatrice Nielsen gemmer sig en erfaren skribent og redaktør. Udover Kvinden og fiskeren har hun blandt andet udgivet novellerne Nabohjælp og Brunch og multiorgasmer. B.J. Hermansson er en af Sveriges mest produktive og populære forfattere indenfor erotisk litteratur og er oversat til flere sprog. Fortællingerne inspirerer ofte læseren til at sætte spørgsmålstegn ved vores etablerede forestillinger, især når det gælder normer og seksualitet.
Hvad sker der, når hemmelige blikke udveksles på tværs af stand?"Min højre hånd begiver sig ud på en rejse ned mod hendes skød, mens min anden hånd leger med hendes hals og drejer hendes hoved om mod mit. Jeg vil smage hende, hendes tunge og hendes berusende duft, der er importeret fra Indien. Jeg er våd, og det håber jeg også, hun er. "Eksklusive eskapader – erotiske noveller er en novellesamling fra LUST, der byder på storslåede palæer, funklende juveler, kjoler i det fineste silke og lidenskabelige nætter.Til fans af serierne Bridgerton og Queen Charlotte.B. J. HermanssonAlicia LuzBeatrice NielsenBritta BockerBente ClodNina MalinovskiBodil Steensen-Leth
Hun skal møde sin elsker i det blå værelse i skumringstimen. Uden ord udforsker de hinandens kroppe, skiftevis hårdt og blidt, til ingen af dem længere kan holde sig tilbage, og rummet ligger hen i mørke. Da det bliver fuldmåne, besøger hun sin elsker i det gule værelse.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Under Christian 7.’s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer han begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772.Frederik Dane er vendt hjem fra dannelsesrejsen til Italien, hvor man også er optaget af oplysningstidens filosofi. På Daneborg forsøger Frederik at bryde med traditionerne og forny godsets drift. I København møder han Struensee, og deres tanker om fornyelse går hånd i hånd. I følelseslivet er Frederik splittet mellem sine drømme om den varme, italienske skønhed Stella og sin kølige hustru Anna, der ikke føder ham den ønskede arving til Daneborg. Hævner guderne sig? Kun én arving er tilbage - en umyndig pige.Udgivelsen er en storskrift-udgave i et bind til svagsynede i serien MAGNUMBØGER Lindhardt og Ringhof.Bodil Steensen-Leth, født 1945, cand.phil i engelsk. Skribent og litteraturanmelder ved Jyllands-Posten 1978-1998. Samtidig med hvervet som landhusmor begyndte Bodil Steensen-Leth at skrive og debuterede som forfatter med "Pandæmonien og andre fortællinger".Siden er det blevet til adskillige historiske romaner.
I Guds øje udfordrer hver af de syv noveller vores virkelighedsopfattelse. Har vi alle en ånd, der følger os overalt, som Lærke i novellen ”Guds øje” er overbevist om? Og har mormor ret, når hun siger, at Gud ser alt? Både de gotiske og de mere realistiske noveller i Bodil Steensen-Leths samling stiller spørgsmålstegn ved, om virkeligheden nogensinde er, som den ser ud, og hvordan netop virkelighedens tvetydighed kan drive mennesker til vanvid.
Dødens labyrint snor sig fra det sydlige udland, gennem sygestuen og ind i to søstres barndomshjem, og det er ikke bare den konkrete, fysiske død, der er på spil; også den symbolske død – kærlighedsdøden – kryber gennem labyrinten.De to søstre oplever og opfatter døden i dens mange forskellige former alt efter deres egen alder og livssituation. "Dødens labyrint" fortæller om ganske usædvanlige skæbner og den magi og ondskab, der blandes med omsorg og kærlighed, når en elsket ligger for døden.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Hvem var denne mand, bonden Franz Jäggerstätter, som nogle anser for at være en helt, andre en landsforræder? Ikke som en spottefugl er en medrivende roman om en af de mørkeste epoker i nyere europæisk historie. Nazismen var en ond og nederdrægtig ideologi, der som en flodbølge skyllede ind over sagesløse lande og befolkninger. Men fra en flække i Østrig hørtes en anden stemme, oprørets og sandhedens stemme. På et tidspunkt, hvor alt tydede på, at Tyskland ville vinde krigen, vovede én af sige fra: Franz Jäggerstätter.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med Pandæmonion og andre fortællinger. Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som Jomfru Fanny (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien Slægten, der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Bodil Steensen-Leths noveller i "Pandæmonion og andre fortællinger" kredser om kærligheden og døden og om det ubegribeliges sælsomme tiltrækningskraft. Drøm og virkeligheden flyder sammen, tid og rum transcenderes, mens forfatteren præsenterer os for fortidens besatte kvinder og revolutionære præster på fjerne øer og de unge mennesker i 1980'ernes København.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Oluf Møller kan udadtil kaldes en helt almindelig 49-årig mand med den obligatoriske kone, søn og parcelhus, der følger med titlen. Men bag den polerede overflade lurer desperation, fortvivlelse og desillusion, som måske er et produkt af hans opvækst i en tid, hvor der ikke var plads til den følsomhed, som han var belastet med. Møllers sørgelige sindsstemning harmonerer med hans håbløse livssituation som arbejdsløs uden nogen udsigt til at komme i job. Undervejs i romanen følger vi den midaldrende mands tanker, når de flyver tilbage i tiden og søger efter årsagerne til hans elendighed.
Stenen og lyset er en historisk roman om de spændinger, der florerede i 1100-tallets Danmark, da hedenskaben endnu ikke havde veget pladsen for kristendommen. De to trosretninger støder sammen, da håndværkere sydfra kommer til Langeland for at bygge en kirke. Romanen tegner et interessant billede af en vigtig del af den danske kulturhistorie, som illustreres gennem den forførende unge pige Anna og hendes kamp for at finde ægte sjælefred i en barsk tid.
Det krigshærgede, forfaldende Europa under 1. verdenskrig er bagtæppet for Bodil Steensen-Leths roman om den franske komponist Lili Boulanger, der i 1913 blev den første kvinde til at vinde Pariskonservatoriets eftertragtede Prix de Rome. Lili Boulanger kæmpede længe med sygdom og døde som kun 24-årig, men hun nåede alligevel at sætte et uudsletteligt aftryk på nyere fransk musik. Bodil Steensen-Leth fører os om bag scenen og præsenterer os for mennesket Lili Boulanger og hendes personlige udvikling, som var skjult for publikums øjne. Særligt forholdet til storesøsteren Nadia, der ligesom Lili var usædvanligt talentfuld, højner fortællingen fra en almindelig biografi til et autentisk psykologisk drama.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", der indtil videre tæller 21 bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Fyn er fuld af gode historier, som fortjener at blive fortalt. I denne første udgave af årbogen Fynbogen fortæller vi elleve af dem, og vi kommer vidt omkring – både geografisk og tidsmæssigt. Der er den dramatiske fortælling om adelsdamen Anne Holck fra Lohals, der modigt trodser fjenden under Svenskekrigene, men som må lide en barsk død i slottets hundehus. Vi kommer også en tur i fattiggården i Fåborg omkring år 1900, hvor Ellen og hendes familie er endt efter en dramatisk social nedtur. Og så er der portrættet af en af Odenses store sønner Jacob Winsløw, der egentlig skulle have været præst som sin far, men endte som tidens største anatom. Endelig rummer bogen smukke erindringsartikler om at vokse op i gaderne omkring Holmehusvej i Odense og om at gå på Sct. Hans Skole i halvtredserne. Ja, Fyn er rig på historier, så sæt dig til rette, og lad fortællingerne folde sig ud.
Om Jomfru Fanny virkelig var datter af Christian den Ottende og prinsesse Charlotte Frederikke af Mecklenburg, bliver stadig diskuteret blandt de lærde, men den mundtlige overlevering i Sønderjylland lader ingen tvivl tilbage, og det er også, derfor Jomfru Fanny bliver kaldt ‘Dronningen af Aabenraa‘.Hvad end hendes herkomst var, så var Jomfru Fanny alt andet end almindelig. Alle egnens folk lyttede til hendes forudsigelser om krige og om Sønderjyllands skæbne, og mange af dem holdt så meget stik, at hun blev censureret, da nazisterne indtog Danmark, for hun havde før sin død i 1881 forudsagt, at en frygtelig krig ville følge efter den værste isvinter i mands minde, og at den danske konge næsten ville blive afsat, men at krigslykken så ville vende, og Preussen ville skrumpe ind til et lille bitte rige.Bodil Steensen-Leths "Jomfru Fanny – en roman om ‘Dronningen af Aabenraa‘" er en medrivende roman såvel som en spændende lektion i Sønderjyllands historie.
14 noveller om mennesker, der lever på livets skyggeside. Alle er de kørt ud af et sidespor og faret vild i en uvenlig verden, men deres situationer adskiller sig alligevel markant fra hinanden. Her er den handicappede, morderen, ofret, de ensomme gamle og andre mennesker, der ikke ser sig i stand til at ændre deres egen skæbne, men blot værner om bitterheden, til den bliver en del af deres personlighed.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien "Slægten", en række bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
"Alle stirrer på mig" følger Louise, hvis liv en dag tager en pludselig og uforklarlig drejning. Louises tilværelse som folkeskolelærer, mor og hustru har kørt, som den skulle, indtil hun fra den ene dag til den anden bliver offer for grov og systematisk mobning på lærerværelset. Ude af stand til at forstå, hvad der har fået kollegerne til at køre denne hetz imod hende, søger hun ly hos Lars, den eneste af lærerne, der ikke er med i sammensværgelsen. Men kan hun overhovedet stole på ham? Ingen af de andre havde jo udvist modvilje eller fjendskab over for hende, før de pludseligt og kollektivt vendte sig imod hende. Louise frygter nu, at Lars også svigter hende, for da vil livet ikke længere være til at holde ud.Bodil Steensen-Leth (f. 1945) er uddannet cand. phil. i engelsk og debuterede i 1984 med "Pandæmonion og andre fortællinger". Siden er det blevet til mange udgivelser, bl.a. historiske romaner som "Jomfru Fanny" (1989), hvor en synsk kvinde viser sig måske at være datter af Christian VII. Hun har endvidere skrevet en af romanerne i serien Slægten, der er en række bøger skrevet af forskellige forfattere om danmarkshistorien fra slaget ved Dybbøl og frem.
Hvem var denne store pige, som blev dronning Caroline Mathilde af Danmark og deltager i en af de mærkværdigste trekanter, historien har set?PRINSESSE AF BLODET er romanen bag Nikolaj Arcels storfilm EN KONGELIG AFFÆRE.
Allerede som dreng er han en underlig én, Rued, utilpasset, kejtet, sky i mødet med verden uden for hjemmet med de kunstnerisk begavede forældre. Rued er oversensibel, hører og ser og oplever alting i mindst dobbelt størrelse med de stød og slag, det giver.Men i musikkens verden føler han sig hjemme. Her udfolder han sig allerede fra barnsben, han spiller orgel i Marmorkirken, begynder at komponere, store komplicerede orkesterværker, og får i 1913 uropført sin første symfoni i Berlinerfilharmoniens store sal – en uhørt triumf som knap tyveårig.Alligevel kniber det med at begå sig i det musikalske miljø i Danmark. Han må livet igennem finde sig i at stå i skyggen af Carl Nielsen, en fast stilling får han først i sen alder, og kun sjældent opføres hans værker.Også kærligheden har han et uafklaret, besværligt forhold til. En stormende ungdomsforelskelse ender ulykkeligt, og dog forbliver pigen hans muse resten af livet. Fra sin ungdom har han sin gang høs Københavns prostituerede, mens hans ægteskab med familiens husholderske mest af alt er et praktisk arrangement.I 1940 lykkes det endelig Rued at få en stilling som domorganist. Sammen med sin kone rejser han fra København til Ribe, og her spiller han og fortsætter med at komponere, men også her kommer han på kant med gud og hvermand, også her bliver han opfattet som en sær snegl, og her dør han i 1952 uden at have opnået den anerkendelse, han mente at have krav på. Først mange år efter hans død kom den, nationalt som internationalt, endda i rigt mål.Når solen er begravet tegner et portræt af en genial – gal? – komponist og den tid, han levede i.
Under Christian 7.´s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer han begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772.Frederik Dane er vendt hjem fra dannelsesrejsen til Italien, hvor man også er optaget af oplysningstidens filosofi. På Daneborg forsøger Frederik at bryde med traditionerne og forny godsets drift. I København møder han Struensee, og deres tanker om fornyelse går hånd i hånd. I følelseslivet er Frederik splittet mellem sine drømme om den varme, italienske skønhed Stella og sin kølige hustru Anna, der ikke føder ham den ønskede arving til Daneborg. Hævner guderne sig? Kun én arving er tilbage - en umyndig pige.
Diplomaten Steensen bor i Berlin under Anden Verdenskrig. Han har ikke mange forventninger til det ’cirkus macabre’, han oplever i diplomatkredse og ministerier, hvor personer pludselig forsvinder. Mødet med den videbegærlige Marie Louise pirker til hans tro på egne handlemuligheder, og han engagerer sig stadig mere i krigens magtspil. En historisk roman om de turbulente krigsår i Berlin.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.