Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Brian Arly Jacobsen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Anders Holm, Margit Warburg, Jens Rasmussen, mfl.
    432,95 kr.

    I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religion og grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion, der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfund samt i lovgivning og ved domstolene. Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligt arbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige, historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge. Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber, overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer til udtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundig faglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden, hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabelige perspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybere forståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den Grundlovgivende Rigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøger de historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidige udfordringer, ikke mindst kildernes indflydelse på nutidig lovgivning og retspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der især har påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatter om religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men også uddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 og senere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet, der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskere i udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på den måde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.

  • af Brian Arly Jacobsen, Niels Valdemar Vinding & Mikele Schultz-Knudsen
    466,95 kr.

    I anledning af junigrundlovens 175-års jubilæum undersøger bogen Religionog grundlov de historiske og forfatningsretlige rammer for religion,der stadig er aktuelle i politik og medier, i folkekirke og trossamfundsamt i lovgivning og ved domstolene.Religion og grundlov er produktet af et tværfagligt videnskabeligtarbejde, der undersøger religion og grundlov i sine forfatningsretlige,historiske, religionsvidenskabelige og teologiske sammenhænge.Den præsenterer, kommenterer og diskuterer centrale begreber,overvejelser og udfordringer om religion, som de kommer tiludtryk i væsentlige forfatningsretlige kilder. Resultatet er en grundigfaglig diskussion af, hvordan ret og religion i Danmark har formet hinanden,hvor historisk indsigt forbindes med aktuelle juridiske og religionsvidenskabeligeperspektiver. Forhåbningen er, at læseren får en dybereforståelse af de komplekse interaktioner mellem religion, ret og samfund.Bogen giver først en grundig introduktion til religion ved Den GrundlovgivendeRigsforsamling, hvorefter 12 selvstændige kapitler undersøgerde historiske kilder, deres betydning og deres tolkning i lys af nutidigeudfordringer, ikke mindst kildernes indflflydelse på nutidig lovgivning ogretspraksis.Endelig består bogen af et nyoptryk af de historiske retskilder, der isærhar påvirket dansk religionsret. Det drejer sig om de væsentligste debatterom religion på Den Grundlovgivende Rigsforsamling, men ogsåuddrag fra den Westfalske Fred, Anordningen for Jøderne fra 1814 ogsenere debatter om religion i Rigsdagstidende fra 1860’erne.Bogen er udarbejdet i samarbejde med studerende ved København Universitet,der som led i deres undervisning aktivt deltog som medforskerei udvalg af kilderne og diskussion af udfordringerne, og bogen er på denmåde også et resultat af undervisningsbaseret forskning.

  • af Morten Warmind, Brian Arly Jacobsen, Peter B. Andersen & mfl.
    205,95 kr.

    Margit Warburg har i sit virke som religionssociolog vejledt en bred skare af ph.d.-studerende. Nogle er fortsat inden for forskningsverdenen, andre har fået karriere uden for universitetet. Alle har dog det til fælles, at de interesserer sig for religion og samfund. For at fejre Margit Warburgs indsats giver ni af disse forskere i denne bog nye indsigter i vigtige emner relateret til religionens og humanistisk religionsforsknings rolle i det danske samfund. Bidragene fortæller om interessante perspektiver på alt fra kirkeindretning og fodboldgudstjenester til cyberreligion, kongelige begravelser, religionsfrihed, sekularisme og meget mere.

  • - Danskernes værdier siden 1981
    af Per Schultz Jørgensen, Peter Gundelach, Ole Borre, mfl.
    228,99 kr.

    De seneste ca. ti år har værdier og værdikamp været på dagsordenen i dansk politik og i offentligheden. Men spørgsmålet er, om danskernes værdier faktisk har ændret sig som følge af den øgede opmærksomhed, eller om de er, hvad de altid har været.I denne bog undersøger en række forskere forskellige områder af det danske samfund og tager pulsen på udviklingen i danskernes værdier de seneste tre årtier. Der sættes fokus på så forskellige områder som familie, arbejdsmarked, tillid til institutioner, politisk ståsted, religion, forholdet mellem land og by, miljø samt værdier blandt udlandsdanskere.Udviklingen i danskernes værdier er skrevet af førende forskere på de forskellige områder og giver en enestående indsigt i det mentale Danmark de seneste 30 år. Peter Gundelach er professor ved Sociologisk Institut, Københavns Universitet.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.