Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
To brødre, Skrædderen og Boghandleren, befinder sig på hver sin side af besættelsen. Boghandleren er frihedskæmper, Skrædderen er nazist og marcherer heilende gennem den provinsby, hvor familien bor, og rejser til østfronten for at kæmpe. Da krigen slutter, har begge brødre overlevet, og familien er dybt splittet, en splittelse, som ikke uden videre lader sig læge af tidens gang. Da romanens hovedperson bliver født i 1975, er det som datter af Boghandleren. Den angrende nazist, Skrædderen, er hendes onkel. Hun vokser op i en vestjysk provinsby, i en splittet familie, som en del af Boghandlerens andet kuld børn. Byen er delt op mellem de indremissionske og alle de andre, og hovedpersonens barndom er præget af manglen på sammenhængskraft. Hun forsøger at finde sin plads i verden i samarbejde med sin lillesøster, men det kan være svært at slå rødder og få venner, når man vokser op i en dysfunktionel familie. Camilla Hjørnholm Olsen har skrevet en roman, som bygger på hendes egen familiehistorie. Om en far, som var frihedskæmper og som familien elsker at fremhæve, og en onkel, der var nazist, og som de forsøger at skjule. En roman om at være barn og ung i provinsdanmark i 1970’erne og 1980’erne, og om at være følsom, ensom og rodløs.
For at få en frisk start flytter Kamma i midten af 90’erne fra Jylland til København for at studere litteratur på universitet. Hun vil også gerne stoppe med at ryge hash, men det er ikke let at slippe gamle vaner – og fri af fortiden – og finde sig til rette i storbyen.Livet i København viser sig snart at være helt anderledes end livet i provinsen, og det er svært at blive en rigtig storbypige, når man ikke kan finde rundt i brokvarterene, hvor suspekte typer gramser på og forfølger Kamma.De nye venner på kollegiet tænker mere på at ryge hash og score damer end på at tage en uddannelse, og når underviseren på universitetet kun interesserer sig for litteratur skrevet af mandlige forfattere, og for Klaus Rifbjerg i særdeleshed, så er det svært at være en ung kvinde med ambitioner.Venskaber, sex, junkfood, grungemusik, joints, rendyrket misogyni og studierne blandes til en hvirvlende cocktail for Kamma, der snart føler, livet virker som én stor konkurrence, hun egentlig ikke har lyst til at deltage i. Hvem er smukkest? Hvem får de højeste karakterer? Hvem kan score Philip? Og hvorfor kan man ikke bare have små, faste gajolbryster ligesom Gunilla?Miss København er en fortælling om at forsøge at passe ind i nye omgivelser og finde sin egen vej.Camilla Hjørnholm Olsen skriver med stor indlevelse om at flytte til København i 1996, en tid, som næsten virker helt eksotisk i dag, hvor meget har forandret sig. Om at se København og indtage byen med åbent hjerte.
SAMPLE er en punktroman, der i fem suiter følger en kvindes dannelses-og udviklingshistorie gennem hendes forhold til fem meget forskellige mænd –fem ’samples’: musikeren, narkomanen, den ældre fraskilte, den klassisk dannedeog den arabiske indvandrer.Om forfatteren:Camilla Hjørnholm Olsen, f. 1975, har gået på Vesterbro Forfatterskole og Gladiatorskolen. Hun fik sine første tekster trykt i det litterære tidsskrift Slagtryk og har modtaget Slag-tryks honorar, der tidligere er tildelt bl.a. Caspar Eric og Olga Ravn. SAMPLE er hendes debut i bogform.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.