Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Carl Hansen Fahlberg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Carl Hansen Fahlberg
    74,95 kr.

    Det vakte megen opsigt, da den første udgave af Carl Hansen Fahlbergs debutroman ”Spild” udkom i 1905. Pludseligt stod pressen og læserne ansigt til ansigt med en lige dele livagtig og trist skildring fra forbrydernes og proletariatets underverden. Gennem skildringen af bl.a. den unge Antons sociale deroute og den uheldige Haralds kvaler træder en skarp kritik frem af den mangel på psykologisk forståelse og menneskelig medfølelse, som får samfundets straffemekanismer til at begå forbrydelser imod dem, der fødes ind i fattigdom. Selvom systemet er ændret, og både prygleloven og tugthusstraffen er afskaffet, er ”Spild” ikke blevet mindre spændende med årene. Bogen er både en dannelsesroman og en samfundsfortælling om hårde skæbner og baggårdsluft.Carl Hansen Fahlberg (1870-1939) voksede op i den nørrebroske slum i København. Som voksen blev han ansat ved Københavns Opdagelsespoliti, og det var på baggrund af hans oplevelser i dette arbejde, han skrev ”Spild”. Fahlberg var dedikeret til sit arbejde, og det var blandt andet hans fortjeneste, at fingeraftryk til identifikation af kriminelle blev indført i Danmark. Han debuterede med ”Spild – Silhuetter fra forbryderverdenen” i 1895. Senere udkom de selvbiografiske bøger ”Et barn blev korsfæstet” (1937) og ”I dag flytter vi – sa' nissen” (1939).

  • af Carl Hansen Fahlberg
    348,95 kr.

    Efter en hård opvækst i et af Københavns mest trøstesløse proletarkvarterer går den unge håndværker Kaj Halvdan på valsen i Tyskland, Østrig og Italien, hvor han tilegner sig så mange sprogkundskaber og evner, at han senere i Danmark kan tage translatøreksamen i tysk og påbegynde en blændende karriere inden for politiet. Men Kaj glemmer aldrig sin hårde opvækst og føler stadig medlidenhed og slægtskab med de ulykkelige skæbner, der ikke slap ud af elendigheden. Den sociale uretfærdighed rammer ham som en hammer igen, da han bliver tiltalt for homoseksuel opførsel og er ude af stand til at forsvare sig."I dag flytter vi – sagde nissen" er anden del af Carl Hansen Fahlbergs erindringsromantrilogi, som indledes med "Et barn blev korsfæstet". Desværre nåede forfatteren ikke at skrive sidste bog inden sin tragiske død i 1939.Carl Hansen Fahlberg (1870-1939) var en dansk forfatter, der kæmpede sig op fra en udsigtsløs proletaropvækst i de mørkeste dele af København til en strålende karriere i politiet. Han var en vigtig stemme, da man omkring århundredeskiftet forsøgte at råbe folk op for at fortælle dem om den gennemgribende sociale uretfærdighed og fattigdom i byerne. Carl Hansen Fahlberg var homoseksuel og kom i 1906 i fængsel efter at have tilstået homoseksuel opførsel. Derefter emigrerede han til USA og vendte først tilbage til Danmark igen i 1934. Fem år senere begik han selvmord, tynget af en dyb depression.

  • af Carl Hansen Fahlberg
    343,95 kr.

    Kaj Halvdan vokser som barn op i et sørgeligt og trøstesløst proletarkvarter i København, hvor selv ikke det mest begavede barn bør gøre sig forhåbninger om et bedre liv. De elendige mennesker skildres med følelse og til tider et gran af humor og varme, men hele vejen igennem ser vi den sociale uretfærdighed, der var så tydelig disse steder. "Et barn blev korsfæstet" er imidlertid langt mere end en skildring af 1800-tallets mørkeste sider. Det er en personlig beretning om et ulykkeligt barns inderste tanker."Et barn blev korsfæstet" efterfølges af "I dag flytter vi – sa’ nissen", som handler om Kaj Halvdans år på valsen i Europa, da han var sluppet ud af sin barndoms sump. Fortællingen om Kaj Halvdans opvækst og udvikling læner sig op ad forfatterens eget liv og har adskillige selvbiografiske træk. idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlCarl Hansen Fahlberg (1870-1939) var en dansk forfatter, der kæmpede sig op fra en udsigtsløs proletaropvækst i de mørkeste dele af København til en strålende karriere i politiet. Han var en vigtig stemme, da man omkring århundredeskiftet forsøgte at råbe folk op for at fortælle dem om den gennemgribende sociale uretfærdighed og fattigdom i byerne. Carl Hansen Fahlberg var homoseksuel og kom i 1906 i fængsel efter at have tilstået homoseksuel opførsel. Derefter emigrerede han til USA og vendte først tilbage til Danmark igen i 1934. Fem år senere begik han selvmord, tynget af en dyb depression.

  • af Carl Hansen Fahlberg
    75,95 kr.

    Kaj Halvdan vokser som barn op i et sørgeligt og trøstesløst proletarkvarter i København, hvor selv ikke det mest begavede barn bør gøre sig forhåbninger om et bedre liv. De elendige mennesker skildres med følelse og til tider et gran af humor og varme, men hele vejen igennem ser vi den sociale uretfærdighed, der var så tydelig disse steder. ”Et barn blev korsfæstet” er imidlertid langt mere end en skildring af 1800-tallets mørkeste sider. Det er en personlig beretning om et ulykkeligt barns inderste tanker.”Et barn blev korsfæstet” efterfølges af ”I dag flytter vi – sa’ nissen”, som handler om Kaj Halvdans år på valsen i Europa, da han var sluppet ud af sin barndoms sump. Fortællingen om Kaj Halvdans opvækst og udvikling læner sig op ad forfatterens eget liv og har adskillige selvbiografiske træk.Carl Hansen Fahlberg (1870-1939) var en dansk forfatter, der kæmpede sig op fra en udsigtsløs proletaropvækst i de mørkeste dele af København til en strålende karriere i politiet. Han var en vigtig stemme, da man omkring århundredeskiftet forsøgte at råbe folk op for at fortælle dem om den gennemgribende sociale uretfærdighed og fattigdom i byerne. Carl Hansen Fahlberg var homoseksuel og kom i 1906 i fængsel efter at have tilstået homoseksuel opførsel. Derefter emigrerede han til USA og vendte først tilbage til Danmark igen i 1934. Fem år senere begik han selvmord, tynget af en dyb depression.

  • af Carl Hansen Fahlberg
    44,95 kr.

    I en række situationsbilleder følger vi drengen Harald og hans kammerater fra barndommen til voksenalder. Det demonstreres med en for datiden uvant realisme hvorledes de miserable økonomiske og sociale omstændigheder ligefrem tvinger de unge ind i kriminalitet. Bogen rummer krasse billeder fra de københavnske brokvarterer før århundredskiftet og fører også læseren til opdragelsesanstalter og fængsler. I sin beskrivelse af miljøets betydning og de offentlige straffeorganers uforstand leder Spild, der er blevet kaldt vor første proletarroman, tanken hen på Martin Andersen Nexøs senere romaner. ***I et efterskrift til en genudgivelse af "Spild" 2002 skriver Anne Knudsen, at vi ikke mere har den samme nød og sult som for hundrede år siden, men stadig bander og problemer med rodløse unge, også blandt invandrere. Når vi taler om Yahya Hassan og ghetto-kriminalitet, kan det være lærerigt at sammenligne med forholdene i de københavnske slumkvarterer før første verdenskrig.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.