Markedets billigste bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Caroline Nyvang

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Maria Simonsen, Henning Hansen, Caroline Nyvang, mfl.
    387,95 kr.

    Boghistorie i Skandinavien præsenterer temaer fra mere end 500 års boghistorie og spænder fra oversættelser i 1500-tallet over børnelitteratur i 1700-tallet til nutidens forskningsinfrastruktur.Boghistorie i Skandinavien viser boghistorien som et levende forskningsfelt, der kan åbne for nye muligheder i arbejdet med bøger, litteratur og tekster på tværs af tidsperioder og nationale kontekster. Bogens bidrag er skrevet på de skandinaviske sprog og et enkelt på engelsk.

  • - 2014
    af Caroline Nyvang
    79,95 - 127,95 kr.

    Stegt flæsk med persillesovs gjorde rent bord, da danskerne i 2014 stemte om en nationalret. Afgørelsen blev krydret med en delikat gang mundhuggeri om mormormad, kønsroller, frikadeller i børnehaven og nationale tilhørsforhold. For mad er langt mere end kalorier og vitaminer. Den er sovset ind i traditioner, idealer, fordomme, kultur og teknologisk udvikling. Nutidens idéer om ægte dansk mad er en smagfuld stuvning af både mælkecentrifuge, skåneærmer, konserves, dybfrost, madpyramider og seks-om-dagen-kampagner. Og mon ikke fremtidens anretninger – på vores lille planet – byder på flere grønne certifikater, insekter og bæredygtige superfoods. For du er, hvad du spiser.Sæt dig til bords med Caroline Nyvang, seniorforsker ved Det Kgl. Bibliotek, som serverer en appetitlig lille bog om dansk madkultur og kulinarisk egenart. Velbekomme.

  • af Mogens Lykketoft, Anne Hjernøe, Johs. Nørregaard Frandsen, mfl.
    112,95 kr.

    Ordet var det første ligesom i denne bogs titel. Det er en god ting at mestre sproget for at fuldkommengøre måltidets glade og nydelsesrige forløb. Ordets og bordets glæder er tæt forbundne og virtuost lykkes det for os at konversere vores bordfælle uden at tale med mad i munden; vi skal vise velvilje og næstekærlighed som i alle forhold. … Ligeså, når samtalekøkkenet danner rammen. Fantasien får vinger, sanserne udfordres, og vi hører, smager og ser, ombølges af dufte, næsten før det store udtræk af krydderurter og kaloriebevidste tryllerier har taget over. Vi får lyst at prise måltidet og hele dets set up. Samtalen løber frit og forventningerne med. … Nu er blot at sige velkommen til bords med de 12 velskrivende forfattere, der her har prøvet at delagtiggøre hinanden og læserne i en masse om omsorg for smag, glæden ved at forske, sætte ord på lækkerierne og sætte dem til livs.IndholdMartin Marchman Andersen: Smag og behag kan (ikke) diskuteres (s. 15-23)Grethe F. Rostbøll: Man tager et Sølvfad (s. 25-32)Anne Hjernøe: Køkkensamtaler og snak om mad (s. 33-45)Klavs Styrbæk & Ole G. Mouritsen: Omsorg for smag (s. 47-58)Ulla Høst: Hornfisk (s. 59-68)Niels Birger Wamberg: Bord, dæk dig! (s. 69-104)Anders Kjærsig: Til bords med Gustav Wied (s. 105-112)Johs. Nørregaard Frandsen: Rødgrød i Grøfterne: H.C. Andersen og det poetiske bord (s. 113-126)Elisabet Sinding: Emma Gad – jeg gider også! (s. 127-133)Irina Bjørnø: Familiens hemmeligheder (s. 135-143)Caroline Nyvang: Politikerens kogebog (s. 145-151)Hanne Holm og Mogens Lykketoft: Klimavenlig menu på skype (s. 153-174)

  • - Mennesker, mad & nature morte
    af Lise Bek, Tine Nielsen Fabienke, Mette Bøgh Jensen, mfl.
    287,95 kr.

    Vi spiser ved det. Sidder omkring det. Lægger fødderne op på det. Måske slår vi endda i det. Men vi ser det egentlig ikke. Alligevel er bordet centralt i vores hverdag. Ligesom det er vigtigt i billedkunsten. Her er bordet til at få øje på i bl.a. portrætter, interiører, genremalerier og opstillinger. Det bliver især tydeligt, når vi på tværs af kronologi og genrer udvælger og viser kunstværker, hvor bordet er fælles motiv.I Ved bordet. Mennesker, mad & nature morte kommer bordet til sin ret. Fem billedsuiter skaber nye møder mellem værker, der ikke tidligere har været samlet, og med afsæt i dansk kunst 1880-1940 undersøger bogens forfattere, hvordan vi bruger og lever med bordet. Det handler ikke kun om at tage for sig af bordets glæder, men også om at lægge mærke til dets betydning for identitet og køn, fællesskaber og familie, madkultur og dannelse.Bogen udgives i samarbejde med Fuglsang Kunstmuseum og Skagens Kunstmuseer

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.