Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
"Jeg er på mange rejser til fjerne byer, lande, verdener, universer. Som globetrotter er jeg usynlig, og jeg rejser hurtigere end selve lyset. Kun min egen sjæl følger mig til den nye visionære verden. På trip er jeg clairvoyant."I "Passionsfrugter & al slags vejr" skildrer Carsten Nagel en homoseksuel mands seksuelle erfaringer og livtag med kærligheden – med det meste af jordkloden som scene og en god fest som baggrundstæppe."Hans roman er fantastisk spændende, jeg kan ikke glemme denne Carsten Nagel. Måske fordi han minder mig om en fransk digter, der vendte op og ned på mit univers, han hed Jean Genet. Foreløbig tør jeg slet ikke skrive, at han ligner, men indeni vover jeg at tænke det. Jean Genet er et verdensnavn." – Eva Bostrup Fischer, JyllandspostenCarsten Nagel (f. 1955) er forfatter og psykolog. Han debuterede i 1976 med den delvist selvbiografiske debatbog "Som man(d) behager" om det at være homoseksuel i en heteroseksuel verden. I sit forfatterskab har han i høj grad kredset om temaer som identitet og personlig frihed, samt det at turde være sig selv og stå ved den man er.
Barnet hang med hovedet nedad fra tværbjælken i loftet. Hænder og fødder var bundet; hænderne samlet på ryggen, fødderne i en løkke bundet af det samme reb, der fortsatte op over bjælken og ned igen, som en slags hejseværk. Hovedet var skjult i gulvspanden under hejseværket. Vandet var løbet over og videre ud på gulvet. Ved siden af spanden lå en våd, lyserød hue.Et barn findes brutalt myrdet i en daginstitution på Christianshavn. Psykolog Sanne Berg inddrages i sagen. Sanne Berg har imidlertid sine egne dæmoner at slås med. Ikke mindst tabet af sin egen lille datter. Alligevel påtager hun sig opgaven sammen med drabsefterforsker Hugo Møller at finde den bestialske morder. Sanne Berg er ikke bleg for at tage utraditionelle metoder i brug. Snart mærker hun dog at nogen mener hun slet ikke burde blande sig.
Hjertestrimler er lidenskab og besættelse – tre unge kvinder med kunstnerdrømme og en kvindes altoverskyggende kærlighed til en mand. En kærlighedsroman i brevform indlæst af et oplagt, kvindeligt trekløver: Sofie Torp, Mathilde Eusebius og Sara Ullner.I begyndelsen af 1980’erne er Woolfie er flyttet til New York for at trykke den af som sanger, mens Irma har fået arbejde som skuespiller på Århus Teater. Stine, som egentlig skulle have været med til New York, er indtil videre blevet i København, for der er hun blevet vildt forelsket. Hjertestrimler er historien om Stine og Thorkild, om forelskelse, kærlighed – og brudte forhold. “Det er en usædvanlig velskrevet bog. I det tredobbelte lys, som de tre brevskrivere sætter dramaet i, foldes tre stilmåder ud. Derved bliver denne bog om kærlighedens væsen og uvæsen en flersidet analyse, som læseren ikke nemt lægger fra sig. Samtidig er fortællingen sat i en række pragtfulde, barokke kulisser af sødt og vildt liv, der gør formen til noget i retning af eventyrets og lader temaet stå så meget desto friere frem.” – Preben Meulengracht i Jyllandsposten
New York, New York!I slutningen af 1970’erne var Carsten Nagel skuespillerelev på Stella Adler Conservatory of Acting på Manhattan. Æbleslottet er hans beretning om livet blandt håbefulde stjerneaspiranter og spillere på kunstnernes og de gales Manhattan. Om skandinaviske fattigrøve i eksil, verdensberømte teaterskoler og ukendte workshops – og om den legendariske natklub Studio 54. Men fremfor alt er Æbleslottet New York, The Big Apple!“Noget i Carsten Nagels talent (eller i hans mod) er i slægt med Henry Millers: mild uskyld og uforfærdet livsappetit. Stadig oplever han overrumplende ting. Æbleslottet er spillevende og stimulerende, man har lov til at blive lidt høj under læsningen.” – Bent Mohn i Politiken
Noveller om længslen efter kærlighed og livskvalitet blandt mennesker, som seksuelt, psykisk eller fysisk er anderledes. Det bobler af liv og sort humor i denne protest mod tendensen til at reducere det unikke og originale menneske til et postuleret ‘normalt’ massevæsen. 15 livsbekræftende portrætter, der vil give lytteren troen på sig selv tilbage.”15 meget skønne noveller om børns og voksnes længsler for livet. Det er en bog, der virtuost og elegant beskriver facetter af vort liv, et bud på, hvad der kan være fylden hos den enkelte.” - Peter Michaelsen i Roskilde Tidende.
80-årige Valborg er en lyslevende kosmopolit, der nu tilbringer sine sidste år i København. For at få lidt ekstra liv i sin store patricierlejlighed udlejer hun værelser til to unge mennesker – den 25-årige bibliotekarstuderende bøsse Janus og den 27-årige Vivi, som er arbejdsløs og lever på kanten af samfundet.Hver for sig kæmper romanens tre hovedpersoner en lidenskabelig kamp for retten til at være mennesker. At turde leve, elske og dø som dem, de egentlig er. Men er det overhovedet muligt at være eller blive sig selv, i en tid hvor alting flyder eller er i opløsning – også erotikken? Inden vinteren sætter ind, er en død. En anden stopper sin flugt, mens en tredje har forløst sig selv.Lejerne er den anden selvstændige roman i Carsten Nagels tematiske serie "Eros & Død".” – en sprudlende fortælling om retten til at leve og elske og dø på tværs af konventionerne. Carsten Nagel er rap i replikken, og der er både frihedstørst og kærlighedslængsel i hans viltre pen.” – Aktuelt.” – et skarpt signalement af den rastløse forvirring, der præger det 20. Århundredes fin de siecle. Som i det øvrige forfatterskab er hovedtemaet frihed. Men som noget nyt efterlyses også et behov for en retning og et mål i tilværelsen.” – Bibliotekernes lektørudtalelse.Carsten Nagel er forfatter til 13 bøger og autoriseret cand. psych. Hans seneste udgivelser er den store antikrigs- og flygtningeroman Zehras flugt samt Københavner-thrilleren Aqua Mortis – dødens vand.
Knock-out er en beskrivelse af en homoseksuel mands forsøg på at finde et livsgrundlag i det miljø, han uvægerligt tiltrækkes af. Vi følger Sherry, som er luksusluder og psykoterapeut, Daniel-Daniela, der er holdt op med at skelne mellem at være mand eller kvinde, den professionelle fodboldspiller og slagter Mich, samt Fabian, som sætter kærligheden højest af alt.Ved udgivelsen i 1982 blev bogen med dens originale persongalleri hurtigt noget af en kultroman, som bramfrit og morsomt greb fat om temaer, der på mange måder var tabu; kønsroller, kærlighed, seksualitet, samliv, opbrud, frihed, død – og måske først og fremmest den enkeltes unikke identitet. Temaerne debatteres stadig intenst, og i dag er Knock-out en klassiker."En vellykket og med original sprogsans skrevet og inderligt morsom roman. Med en originalitet og en sproglig fantasifuldhed, så man ind i mellem græder af grin (MED, ikke AF personerne), fanger Nagel et bredt spektrum af ironi, humor, livskraft, dødsforagt og overlevelsesevne, alt parret med en indre rankhed. Mere end en bøssebog er det en bog om at turde være sig selv som menneske." – Bibliotekernes lektørudtalelse.
Stuefugle i farver er ti noveller om han- og hunkønsvæsner. Historier om at udforske sig selv, sit køn og verden, om at flyve fra reden, flyve fra hverdagsgrålighed og gå i mere prangende fjerdragt. Der er også historier om at danne par, om kurrer på tråden og ugler i mosen; om mænd der emmer af potens og kvinders hud under silkekjoler. Om svalende skygger og sort sol. Noveller fyldt med saft og kraft der fortæller om at være på nippet til at springe ud og flyve væk."Carsten Nagel skriver elegant, han kan faktisk balancere sine historier på knivsæggen mellem overdådig vellyst og gribende smerte." - Fyens Stiftstidende."En rigtig kunstner, der ved, at selv det mest flyvske opgør med "normalitetsdesignet" må disciplineres sprogligt." - John Chr. Jørgensen i PolitikenCarsten Nagel er forfatter til 13 bøger og autoriseret cand. psych. Hans seneste udgivelser er den store anti-krigs og flygtningeroman Zehras flugt samt Københavner-thrilleren Aqua Mortis - dødens vand.
Dette er fortællingen om Jimmy, Bo og Dagmar. Om kærligheden mellem to mænd, og om deres forskellige behov for nærhed og ømhed. Og om en frygtelig sygdom i udbrud."Dødforelsket" er et skuespil af Carsten Nagel, der oprindeligt blev opført i 1987 i Aalborg, og som forholder sig til det at være bøsse i en tid, hvor AIDS var en sygdom, der slog ihjel.
Valborgs fingre stoppede midt i "Ja, vi elsker dette landet". Et øjeblik sad hun helt stille ved klaveret. Hun kunne ikke længere høre Glansen synge. Nymfeparakitten gav ellers altid sit besyv med, når nationalmelodien tonede i stuerne. Nu sad den på bunden af sit bur med pjuskede fjer.Valborg har to lejere. Janus på 25 er bøsse og bibliotekarstuderende. Vivi er 27 og arbejdsløs.Midt i den varme, københavnske sommer kæmper de tre hovedpersoner hver især for friheden og kærligheden. Inden vinterens komme har mange ting forandret sig." – en sprudlende fortælling om retten til at leve og elske og dø på tværs af konventionerne. Carsten Nagel er rap i replikken, og der er både frihedstørst og kærlighedslængsel i hans viltre pen." – AktueltCarsten Nagel (f. 1955) er forfatter og psykolog. Han debuterede i 1976 med den delvist selvbiografiske debatbog "Som man(d) behager" om det at være homoseksuel i en heteroseksuel verden. I sit forfatterskab har han i høj grad kredset om temaer som identitet og personlig frihed, samt det at turde være sig selv og stå ved den man er.
I "Æbleslottet" tager den danske forfatter Carsten Nagel os med på tur til the Big Apple. I slutningen af 1970‘erne var han skuespillerelev på den anerkendte teaterskole Stella Adler Conservatory of Acting på Manhattan. Hans beretning fører os forbi Studio 54, op i Empire State Building og ind i det liv, de håbefulde stjerneaspiranter og kunstnerne lever i storbyen New York City.
I "Hunger" beretter Carsten Nagel i novelleform, om kærlighed og livskvalitet blandt mennesker, der seksuelt, psykisk eller fysisk er anderledes end flertallet. I alt bliver det til femten fortællinger om både børns og voksnes længsler."15 meget skønne noveller om børns og voksnes længsler for livet. Det er en bog, der virtuost og elegant beskriver facetter af vort liv, et bud på, hvad der kan være fylden hos den enkelte." – Roskilde TidendeCarsten Nagel (f. 1955) er forfatter og psykolog. Han debuterede i 1976 med den delvist selvbiografiske debatbog "Som man(d) behager" om det at være homoseksuel i en heteroseksuel verden. I sit forfatterskab har han i høj grad kredset om temaer som identitet og personlig frihed, samt det at turde være sig selv og stå ved den man er.
- Violerne er fra Sherry!- Sherry?- Min nabo. Hun så ulykken.- Hils Sherry og sig violer dufter dejligt.- Det var også hende, der ringede efter ambulancen. Hun sad i sit vindue og nød sommernatten med måneskin og alfedans i kanalen – forsøgte vel at spejle sig i vandet med den lysende overflade og det mørke, ukendte dyb.Carsten Nagels roman "Knock-Out" fra 1982 opnåede noget nær kultstatus i den homoseksuelle subkultur. Vi følger Sherry, luksusluder og psykoterapeut, hvis tid er delt op mellem baren, hospitalet og manden Charles, Daniel-Daniela, der er holdt op med at skelne mellem at være mand eller kvinde, Mich, professionel fodboldspiller og slagter, samt Fabian, som sætter kærligheden højest af alt.
"Om mine kære veninder Stinesen og Woolfie kan siges meget. Men ikke at de åndede i slow motion. De holdt af at sætte sig selv og andre i scene – at lave scener. Umiddelbart kunne det henlede opmærksomheden på en let overfladiskhed, der dog ved nærmere granskning afslører en vis fanden-i-voldsk seriøsitet."Sådan indleder Irma, én af tre brevvekslende veninder, kærlighedsromanen "Hjertestrimler";, som emmer af lidenskab og længsel, og især af Stine Lysthus’ besættelse af manden Thorkild.
In einer Kindertagesstätte in Kopenhagen wird ein Mädchen brutal ermordet aufgefunden. Die Polizei verhaftet einen Mitarbeiter der Einrichtung, einen psychisch labilen jungen Mann. Inspektor Møller entscheidet, die Psychologin Sanne Berg in den Fall einzubeziehen. Berg erklärt sich widerwillig bereit, ihm zu helfen, denn sie und Møller verbindet eine komplizierte Vorgeschichte. Als Møller erkrankt, dringt Berg immer tiefer in den Fall ein – mit überaus unkonventionellen Ermittlungsmethoden. Und plötzlich scheint sich das Interesse des Mörders auf sie zu richten: Wie weit darf Berg gehen, wie viele Warnungen in den Wind schlagen, bis es keinen Schritt mehr zurück gibt?Carsten NagelCarsten Nagel, geboren 1955 in Kopenhagen, ist ein dänischerAutor und Psychotherapeut. Nagel debütierte 1976 mit dem autobiographischenBuch Som man(d) behager. Sein späterer RomanKnock-Out (1982) erwarb Kultstatus in der homosexuellen Szene.Mit dem Briefroman Hjertestrimler (1983) und den ErzählsammlungenHunger (1986) sowie Stuefugle i faver (1992) wandte sichder Autor dem Thema des dänischen Kulturradikalismus zwischenden beiden Weltkriegen zu und widmete sich der Fragedes Verhältnisses von Existentialismus und Psychoanalyse. InZehras Flugt (2009) porträtierte er das Leben von Kriegsflüchtlingen,insbesondere Kinder und Frauen. Aqua Mortis erschienin Dänemark 2012. Neben seiner Arbeit als Schriftsteller ist CarstenNagel als Psychotherapeut tätig und ist dabei auf Flüchtlingespezialisiert, die mit Foltererfahrungen und anderen Traumata zukämpfen haben. Er ist ferner Paartherapeut und Betreuer jungerPsychologen.
Carsten Nagels debutbog "Som man(d) behager" fra midten af 1970’erne er stadig aktuel den dag i dag. Det er en delvist selvbiografisk debatbog om at være bøsse og om homoseksuelles generelle vilkår i Danmark. Men det er også en bog med et politisk budskab, og en bog der ønsker at ændre på den patriarkalske samfundsstruktur, som er lige så undertrykkende for manden, som den er for kvinden.
Det traditionelle mandssamfund er undertrykkende for både mænd og kvinder, men heldigvis er det blevet til som et produkt af vores kultur og ikke som følge af vores natur, og det står derfor til at ændre. Gennem en række essays går Carsten Nagel i "Mandens sidste nat" tæt på forholdet os mennesker imellem på en utraditionel måde. Fokus ligger i høj grad på manden, som skal genvinde sin evne til at elske og befries fra det pres, som de generationer, der går forud for ham, har lagt på hans skuldre. Mandens sidste nat er en samfundskritisk bog, men frem for kun at rive ned og påpege fejl, søger Carsten Nagel i en positiv ånd at bygge noget nyt op omkring os.
Stuefugle i farver er ti noveller om han- og hunkønsvæsner. Historier om at udforske sig selv og verden, om at flyve fra reden, flyve fra hverdagsgrålighed og gå i mere prangende fjerdragt. Der er også historier om at danne par, om kurrer på tråden og ugler i mosen; om mænd der emmer af potens og kvinders hud under silkekjoler. Om svalende skygger og sort sol. Noveller fyldt med saft og kraft der fortæller om at være på nippet til at springe ud og flyve væk.Carsten Nagel (f. 1955) er forfatter og autoriseret cand. psych. Debuterede i 1976 med den delvist selvbiografiske novellesamling Som man(d) behager, der skildrede det københavnske homoseksuelle miljø. Stuefugle i farver er hans tiende bog. "Carsten Nagel skriver elegant, han kan faktisk balancere sine historier på knivsæggen mellem overdådig vellyst og gribende smerte." Fyens Stiftstidende. "En rigtig kunstner, der ved, at selv det mest flyvske opgør med "normalitetsdesignet" må disciplineres sprogligt." John Chr. Jørgensen i Politiken
Zehra er 12 år gammel, da krigen i Bosnien bryder ud. I et forsøg på at undslippe serberne flygter hun sammen med sine forældre og to store søskende ind i skovene og ender efter måneders sult og strabadser i en flygtningelejr. Angst, uvished og tiltagende religiøs fanatisme præger hverdagen der, men Zehra finder styrke hos sin oprørske storesøster.Lejren kan ikke holde stand mod de serbiske tropper, og under dramatiske omstændigheder føres den lille bosniske familie til Srebrenica, hvor Zehra og hendes mor bliver skilt fra de øvrige familiemedlemmer. Det lykkes mor og datter at slippe væk fra Srebrenicas rædsler, men ikke længe efter må de på flugt igen. Denne gang med en transport, der bringer dem til Danmark, hvor de søger asyl. Danmark er et land fuld af muligheder for en ung kvinde med mod på livet. Men det er også et land, hvor man som asylansøger officielt ikke kan gøre meget andet end at vente.Zehras flugt er historien om krig og en familie i opløsning, om livet som flygtning, både i hjemlandet og i Danmark. Det er også historien om en tænksom pige, som i skyggen af alt det forfærdelige modnes til kvinde og forelsker sig i en mand i Danmark. Et forhold, der udvikler sig overraskende, og som forstærker Zehras eksistentielle overvejelser om krig og kærlighed, ondt og godt, om frihed, religion og nationalisme, og alt det dejlige et almindeligt liv må kunne indeholde.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.