Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Kan man vække læselysten, når man aldrig rigtig er kommet i gang? Dette er en journalistisk fortælling om den halvanden million danskere, der sjældent eller aldrig læser en bog. Det er historien om Hillerød Læser-kampagnen, der forsøger at fremme læselysten blandt kommunens borgere. Og så er det beretningen om Steffen, Hanne og Doaa – tre vidt forskellige skæbner, der alle kæmper en kamp for at gøre bøger til en del af deres liv. Det er ikke nemt, langt fra. Men på den anden side venter noget ganske særligt.
Kan man vække læselysten, når man aldrig rigtig er kommet i gang? Dette er en journalistisk fortælling om den halvanden million danskere, der sjældent eller aldrig læser en bog. Det er historien om Hillerød Læser-kampagnen, der forsøger at fremme læselysten blandt kommunens borgere. Og så er det beretningen om Steffen, Hanne og Doaa – tre vidt forskellige skæbner, der alle kæmper en kamp for at gøre bøger til en del af deres liv. Det er ikke nemt, langt fra. Men på den anden side venter noget ganske særligt.
Kan man håndhæve loven og samtidig bryde den i den gode sags tjeneste? René Dahl Andersen var politiets wonder boy, indtil det gik galt. Hærdet er et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen og dens arvtager arbejdede. Hvordan lovene på et tidspunkt gled i baggrunden, da en flosset moral og indbildsk retfærdighedssans blev ledetråden. I Hærdet følger vi René, den unge nordjyske politibetjent, der tager til København med en drøm om at komme ind i den mest berømte og berygtede patrulje. Da drømmen bliver til virkelighed, kastes han på dag ét ind i en gråzone mellem samfundets bund og toppen af dansk politi. René giver et unikt indblik i, hvordan han og kollegerne arbejdede i et hårdt miljø blandt pushere, narkomaner, hemmelige kilder og meddelere. Indimellem på kant med både retsplejelov og straffeloven, for ude på gaden var det vigtigst, at det var de rigtige forbrydere, der kom i fængsel. Efter års arbejde som urobetjent, kildefører og undercoveragent for PET kunne René ikke længere selv navigere i rigtigt og forkert. Efter 20 år i politiet og i en blanding af magtesløshed og storhedsvanvid blev han selv kriminel. Han stjal et par dyre designerlamper fra sin arbejdsplads på Politigården og beseglede dermed sin egen skæbne. René Dahl Andersen, født 1972 i Hørby, Nordjylland. Sergent ved Prinsens Livregiment i Viborg 1992-1994. 20 år i Københavns Politi (1998-2018). Uddannet undercoveragent ved FBI i 2006 og har arbejdet som UC-agent i en årrække. Narkotikabetjent i en årrække med højeste danske uddannelse som kildefører. Casper Fauerholdt,født 1989. Uddannet journalist fra Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Arbejder som freelance-journalist på aviser, magasiner og TV 2. Har skrevet bøgerne Bag låste døre, Store drømme og Huset vinder altid.
Når det sidste skud er faldet på gaden, rykker de kriminelles opgør ind i de danske fængsler. En ny tids bandekrige fortsætter inden for ringmurene med magtkampe, trusler, overfald og mordforsøg. Selv fængselsbetjente er et mål. Et symbol, som kan rammes – og bliver ramt. Men huset vinder altid. Fire fængselsbetjente står i denne bog frem og fortæller om en hverdag med nogle af landets allerværste og allermest uforudsigelige indsatte. De giver et unikt indblik i, hvordan man lever og forsøger at overleve i et system, hvor der er få succeshistorier, og hvor man det ene øjeblik keder sig ihjel foran fjernsynet, og det næste bliver overfaldet af en indsat og må kæmpe for at spænde ham fast i en nøgen sikringscelle. Det er historien om, at selv dét kan blive en dag på kontoret. Huset vinder altid begynder i efterdønningerne af 90’ernes rockerkrig og fortsætter med fangeoprør, ulovlig arbejdsnedlæggelse, besparelser, etiske dilemmaer, måltal, en pædofil med kogende olie over sig, magtanvendelse på magtanvendelse, voldelige overfald og bandekrig, inden det hele kulminerer en sommeraften i 2016, da en fængselsbetjent bliver skudt ned – foran Nyborg Fængsel. Baseret på interviews med de fire fængselsbetjente og med en lang række andre personer i og omkring fængselsvæsnet, aktindsigter og domsudskrifter giver Huset vinder altid et sjældent set indblik i en lukket verden, hvor skrevne og uskrevne regler kan være svære at skelne fra hinanden. Det er samfundet – set fra et fængsel og ud.
Kan du huske, da Anja Andersen på et straffekast kunne afgøre OL-finalen mod Korea? Da Poul Erik Høyer i en udansk glædesrus rev sin trøje i stykker? Eller da Niels Fredborg i en etminuts kraftudladning udløste en uforudset OL-forløsning?Historierne om de 10 største danske præstationer ved OL indeholder det hele. Menneskelige dramaer, frustrationer, glæde, overraskelser, sensationer, opofrelse, begejstring og forløsning. Det er fortællingerne om en række sportsudøvere, som har givet alt for at sikre Danmark succes ved den største og mest traditionsrige af alle sportsbegivenheder - de olympiske lege. Mange danskere har i vidt forskellige tider fået sig en oplevelse for livet ved at være med til OL. Det er et ubestridt sportsligt højdepunkt. Men en helt særlig flok er nået helt til tops. Deres drøm gik i opfyldelse. Her er deres beretning.
De olympiske lege, verdens største sportsbegivenhed, har gennem tiden budt på sensationer og højdepunkter, når sportsudøverne får opfyldt deres drømme om at nå til tops og vinde guld. Også for Danmark og danskerne. "Store drømme" indeholder 10 beretninger om nogle af de største danske præstationer ved OL. Vi følger de store dramaer minut for minut og bliver præsenteret for De jernhårde ladies, Lille henrivende Inge, Eskild Ebbesen og mange flere.Jakob Balthazar Munk og Casper Fauerholdt er begge journalistuddannede.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.