Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Hvorfor kan jeg altid spise dessert, selvom jeg er propmæt? Hvorfor synes jeg, det er så kedeligt at kede mig? Hvorfor får jeg en sang på hjernen? Hvorfor leger de voksne ikke? Hvorfor er jeg bange for vampyrer, selvom jeg godt ved, at de ikke findes? Ville jeg være super klog, hvis jeg lærte at bruge hele min hjerne på én gang? Hvorfor føles det så godt, når jeg bander? Hvorfor har jeg så svært ved at lægge min telefon fra mig? Og hvorfor kan jeg ikke huske alt?Mig og min hjerne er en fagbog for børn og giver tankevækkende og letforståelige svar på, hvorfor vi handler, føler og reagerer, som vi gør. Den er også fyldt med sjove hjernefitness- og drillehjerneopgaver og gør dig klogere på, hvordan din hjerne får dig til at gøre både dumme og smarte ting.Pressen skriver:»Mig og min hjerne forklarer i populært sprog, hvad hjernen laver, og hvorfor den fungerer som den gør. Kapitlerne omhandler blandt andet opmærksomhed, indlæring, følelser, hukommelse, mad og leg, og hvert afsnit tager udgangspunkt i et spørgsmål, de fleste af dem ganske intrigerende, så man nødvendigvis må læse svaret. Et overskueligt layout og Niels Rolands opklarende og underholdende illustrationer hjælper godt på vej.«- Birte Strandby, Bogvægten»Charlotte Koldbyes formuleringer, og sprog i det hele taget, rammer perfekt til nutidens tweens. Min søn manglede ingen uddybninger, men supplerede da gerne med et par ekstra spørgsmål, hvis jeg ikke læste hurtigt nok videre. Heldigvis for mig svarede bogen på det hele. [… ]Så er din tween lidt af en Spørge Jørgen, er “Mig og min hjerne“ et rigtig godt valg, enten som læs selv eller fælles læsning.«- Bogboblen, Instagram»Det er klogt og rigtig godt det her. Charlotte Koldbye har lavet en spændende og medrivende bog om hjernen, og folk, der arbejder i pædagogikkens verden, ved, at tidens trend er at stille de rigtige spørgsmål. Det gør Charlotte Koldbye igen og igen og igen. Hermed anbefalet til alle børn og ældre, der vil blive lidt klogere på sig selv.«- Kent Poulsen, Børn og Bøger»Jeg er tit begejstret for bøger. Det kan I nok også mærke på siden her. Men denne fagbog af Charlotte Koldbye udgivet hos @borneboger kan jeg ikke få armene ned over. […] Dette er en bog, som vi med garanti vil finde frem fra boghylden igen og igen.«- @Kulturforboern, Instagram»Sådan! En både sød, sjov og anderledes bog, der på bedste vis prøver at formidle viden om hjernens muligheder og begrænsninger på en tilgængelig måde for de unge læsere, alternativt tilhørere fra 8-9 års alderen hvis far eller mor læser højt. Bogen er fyldt med kreative og sjove illustrationer af Niels Roland, der sammen med små opgaver bidrager til underholdningen.«- Benny Pedersen, Ugebladet Hørsholm
Den danske fysiker Niels Bohr (1885-1962) var en af de allerstørste videnskabsmænd inden for sit felt. Han bidrog afgørende til forståelsen af atomets struktur og udviklingen af kvantemekanikken.I 1913 præsenterede Bohr sin atommodel. Den står i dag som en af de mest banebrydende opdagelser i verdenshistorien. Den er indirekte forudsætningen for atombomben, men også for de computere, lasere og mobiltelefoner, moderne mennesker er afhængige af i dag. Al informationsteknologi er vokset ud af Bohrs opdagelse i 1913, og man anslår, at en tredjedel af verdensøkonomien hviler på kvantefysikken.Niels Bohr Institutet blev grundlagt i 1921, og snart valfartede verdens dygtigste fysikere til København. Niels Bohr havde, takket været sit væsen og sin utraditionelle og uhøjtidelige måde at udtænke og diskutere fysik på, skabt et mekka for fysikken. Bohr var en visionær leder, der havde en legendarisk evne til at inspirere sine omgivelser - kolleger, venner og børn.Niels Bohr var en stor videnskabsmand, men var også et stort og modigt menneske, der hjalp tyske kolleger væk fra Nazityskland, inden han selv måtte flygte, først til Sverige og senere videre til England under besættelsen. Han var involveret i Manhattanprojektet - udviklingen af atombomben, som blev afgørende for afslutningen af 2. verdenskrig.Bogen følger Niels Bohr fra vugge til grav. Den fortæller både om hans enestående indsats som videnskabsmand og leder og om Bohr som familiemenneske og om den afgørende rolle, som hans kone, Margrethe, spillede.
Hvorfor er mine fingre ikke lige lange? Hvorfor har jeg ikke pels, som de andre aber? Hvorfor går jeg på to ben, mens de fleste andre dyr går på fire ben? Hvorfor kan jeg ikke leve evigt? Hvorfor gør det så ondt at slå sig? Og hvorfor gør det så egentlig ikke ondt at få klippet hår?Mig og min krop er en fagbog til børn om kroppen. Bogen giver tankevækkende og letforståelige svar på, hvorfor vi mennesker ser ud og udvikler os, som vi gør. Den er også fyldt med sjove aha!-forklaringer og viden, som man straks får lyst til at dele med andre.
Gå i supermarkedet uden indkøbsseddel. Det gør din evolutionshjerne godt. Vi tror, at vores hjerner er overanstrengte på grund af vores digitale liv. Det modsatte er tilfældet. Vores hjerner er underanstrengte, fordi de mangler fordybelse og udfordringer. Forklaringen er, at menneskets ældgamle evolutionshjerne stadig er sat på ’overlevelse’ og skal trænes i nye måder at tænke på. Professor i kognitiv neuropsykiatri Kamilla Woznica Miskowiak og videnskabsjournalist Charlotte Koldbye tager dig med på en storslået tur gennem livets hjernestadier og forklarer, hvordan hjernen fungerer i praksis, hvordan den præges igennem livet, og hvordan vi reducerer risikoen for kognitivt forfald, så hukommelsen og koncentrationsevnen bevares fra barndom til alderdom. Hjernen skal trænes og vedligeholdes som resten af kroppen. Denne bog indeholder gode råd til moderne hjernestimulering. Du kan for eksempel lære: • Husketeknikker fra Oldtidens Grækenland.• Nonnernes hemmelighed til hjernesundhed.• At træne hjernen med virtual reality.
Selskabet for Naturlærens Udbredelse, i daglig tale SNU, blev sat i verden for at formidle naturvidenskab til en bredere offentlighed. Det blev stiftet i 1824 af H.C. Ørsted, og det var dels hans ambition at fremme almen oplysning og dannelse, dels at naturvidenskaben skulle komme samfundet til gavn i form af anvendelse inden for de praktiske fag og i industrien.I denne bog fortælles SNUs 200-årige historie. Det er historien om Selskabets udvikling og udfordringer gennem tiden, fx som følge af skiftende tidsånd, historiske begivenheder og den politiske dagsorden, men ikke mindst om en række af de markante videnskabsfolk, som gennem tiden har været medlemmer eller er blevet tildelt Selskabets H.C. Ørsted Medalje – koryfæer og veritable fyrtårne som H.C. Ørsted selv og Nobelprismodtagere som Niels Bohr, Aage Bohr og Morten Meldal, og andre, som i dag ikke er almindeligt kendt, fx Martin Knudsen, der lagde grunden til moderne havforskning, S.P.L. Sørensen, der opfandt pH-skalaen, og Danmarks første kvindelige fysiker Kirstine Meyer.Bogens forfattere:Cecilie M.K. Pedersen, Charlotte Koldbye, Anja C. Andersen, Martin Bech, Hans Buhl, Henning Haack, Erik Høg, Anja Skaar Jacobsen, Mogens Høgh Jensen, Helge Kragh, Poul R. Kruse, Rosa Nan Leunbach, Gregers Mogensen, Kristian Hvidtfelt Nielsen, Anita Kildebæk Nielsen, Dorte Olesen, Jens Olaf Pepke Pedersen, Annette Buhl Sørensen og Laila Zwisler.
Hvorfor er mine fingre ikke lige lange? Hvorfor har jeg ikke pels, som de andre aber? Hvorfor går jeg på to ben, mens de fleste andre dyr går på fire ben? Hvorfor kan jeg ikke leve evigt? Hvorfor gør det så ondt at slå sig? Og hvorfor gør det så egentlig ikke ondt at få klippet hår?Mig og min krop er en fagbog til børn om kroppen. Bogen giver tankevækkende og letforståelige svar på, hvorfor vi mennesker ser ud og udvikler os, som vi gør. Den er også fyldt med sjove aha!-forklaringer og viden, som man straks får lyst til at dele med andre.
Hvorfor kan jeg altid spise dessert, selvom jeg er propmæt? Hvorfor synes jeg, det er så kedeligt at kede mig? Hvorfor får jeg en sang på hjernen? Hvorfor leger de voksne ikke? Hvorfor er jeg bange for vampyrer, selvom jeg godt ved, at de ikke findes? Ville jeg være super klog, hvis jeg lærte at bruge hele min hjerne på én gang? Hvorfor føles det så godt, når jeg bander? Hvorfor har jeg så svært ved at lægge min telefon fra mig? Og hvorfor kan jeg ikke huske alt?Mig og min hjerne er en fagbog for børn og giver tankevækkende og letforståelige svar på, hvorfor vi handler, føler og reagerer, som vi gør. Den er også fyldt med sjove hjernefitness- og drillehjerneopgaver og gør dig klogere på, hvordan din hjerne får dig til at gøre både dumme og smarte ting.Pressen skriver:»Mig og min hjerne forklarer i populært sprog, hvad hjernen laver, og hvorfor den fungerer som den gør. Kapitlerne omhandler blandt andet opmærksomhed, indlæring, følelser, hukommelse, mad og leg, og hvert afsnit tager udgangspunkt i et spørgsmål, de fleste af dem ganske intrigerende, så man nødvendigvis må læse svaret. Et overskueligt layout og Niels Rolands opklarende og underholdende illustrationer hjælper godt på vej.«- Birte Strandby, Bogvægten»Charlotte Koldbyes formuleringer, og sprog i det hele taget, rammer perfekt til nutidens tweens. Min søn manglede ingen uddybninger, men supplerede da gerne med et par ekstra spørgsmål, hvis jeg ikke læste hurtigt nok videre. Heldigvis for mig svarede bogen på det hele. [… ]Så er din tween lidt af en Spørge Jørgen, er “Mig og min hjerne“ et rigtig godt valg, enten som læs selv eller fælles læsning.«- Bogboblen, Instagram»Det er klogt og rigtig godt det her. Charlotte Koldbye har lavet en spændende og medrivende bog om hjernen, og folk, der arbejder i pædagogikkens verden, ved, at tidens trend er at stille de rigtige spørgsmål. Det gør Charlotte Koldbye igen og igen og igen. Hermed anbefalet til alle børn og ældre, der vil blive lidt klogere på sig selv.«- Kent Poulsen, Børn og Bøger»Jeg er tit begejstret for bøger. Det kan I nok også mærke på siden her. Men denne fagbog af Charlotte Koldbye udgivet hos @borneboger kan jeg ikke få armene ned over. […] Dette er en bog, som vi med garanti vil finde frem fra boghylden igen og igen.«- @Kulturforboern, Instagram»Sådan! En både sød, sjov og anderledes bog, der på bedste vis prøver at formidle viden om hjernens muligheder og begrænsninger på en tilgængelig måde for de unge læsere, alternativt tilhørere fra 8-9 års alderen hvis far eller mor læser højt. Bogen er fyldt med kreative og sjove illustrationer af Niels Roland, der sammen med små opgaver bidrager til underholdningen.«- Benny Pedersen, Ugebladet Hørsholm
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.