Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Efter journalist og forfatter Charlotte Rørths bog ”Jeg mødte Jesus” udkom i 2015 har hun modtaget op mod 1000 henvendelser fra andre mennesker, som har oplevet uforklarlige hændelser a la hendes. Blandt andet journalisten Jesper, lægen Jette, og BMW-direktøren, nu søster Mechtild, som hun opsøger og samtaler med i ”Vi mødte Jesus”. Fælles for de op mod 50 spirituelle hændelser, hun omtaler i bogen og for mange af de mennesker, hun taler med, er, at oplevelserne har været tabubelagte, og at de ikke er blevet fortalt til andre - før nu.I bogen interviewer Charlotte Rørth også forskere, som kommer med naturvidenskabelige forklaringer på fænomenerne, og teologer, der advarer mod personfiksering, og samfundsforskere, der ser en åbenhed om det enkelte menneskes tro og oplevelser som et råb i tiden mod magtfuldkommenhed og fremmedgørelse.
Journalisten Charlotte Rørth er ikke vokset op i en troende familie og var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Jesus bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen, der blev beskrevet i bogen og tv-udsendelserne Jeg mødte Jesus, tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. I Gud, du er jo lige her deler Charlotte Rørth sine overvejelser og beslutninger om, hvordan hun lever med den type oplevelser, som hun langt fra er alene om at have haft. Ved at stå åbent frem og tale om sine religiøse oplevelser og det, hun tror på, ønsker hun at nedbryde de fordomme og tabuer, som for nogle gør det vanskeligt at tale om Gud og tro eller vedkende sig en tro. Charlotte Rørth ønsker ikke at overbevise nogen, men argumenterer i bogen for nødvendigheden af en åben samtale om Gud og død, glæde og fællesskab, folkekirke og dyb bøn - om livet som troende menneske i dag.
Smuk gave- og brugsbog"Troens almanak 2024" er tilrettelagt af Charlotte Rørth, journalist og forfatter til en række populære bøger om tro. Hun har gennem hele sit liv været stærkt knyttet til Norden, dens natur og kultur. I almanakken udforsker hun året og troens liv gennem digte og citater, salmevers, bibeltekster og egne ord og ikke mindst kunstværker, der afspejler hendes nordiske rødder. Undervejs dukker livsmønstre tydeligere frem, og hun ser en nær forbindelse mellem sit nuværende liv som bedsteforælder og det ansvar for at hædre hverdagen og naturen, som påhviler hende på vegne af de næste generationer. "Troens almanak 2024" er rigt illustreret med fortrinsvis nordiske værker. Bogen giver mere plads til læserens egne tanker og noter end tidligere års almanakker i samme serie.Om forfatteren: Charlotte Rørth, født 1962, er journalist og forfatter, bl.a. til bestselleren "Jeg mødte Jesus".
Med rank ryg – En fortælling om tro og moderskab er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb. Om at bære liv og føde børn. Om at være mor og miste en søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg.Bogens personlige fortælling peger frem i aktuelle debatter om køn og ligeværd og vil vække genkendelse og eftertanke hos sin læser – uanset køn.En smertefuld bog fuld af håb.
Hvad stiller man op, når man møder Jesus?Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et lynnedslag i hendes verden, der tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. Jeg mødte Jesus er hendes personlige, eksistentielle beretning om at være bange for at miste sin fornuft ogsin familie og om den nagende tvivl, om hun er blevet enhåbløs, småskør excentriker uden mulighed for fodfæste i et nutidens Danmark, der ikke ligefrem opfordrer til at tage religiøse erfaringer seriøst. Vi følger Charlotte Rørth på hendes rejse tilbage i historien og litteraturen om den historiske Jesus, og når hun opsøgerforskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituellevejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.
Hvad stiller man op, når man møder Jesus?Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i en kirke i Spanien. Oplevelsen var et lynnedslag i hendes verden, der tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse. Jeg mødte Jesus er hendes personlige, eksistentielle beretning om at være bange for at miste sin fornuft ogsin familie og om den nagende tvivl, om hun er blevet enhåbløs, småskør excentriker uden mulighed for fodfæste i et nutidens Danmark, der ikke ligefrem opfordrer til at tage religiøse erfaringer seriøst. Vi følger Charlotte Rørth på hendes rejse tilbage i historien og litteraturen om den historiske Jesus, og når hun opsøgerforskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituellevejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.LEKTØRUDTALELSE"Det er modigt, at Charlotte Rørth fortæller omverdenen om sin oplevelse, vel vidende at mange vil se skævt til historien, eller betragte hende som skør. Hun skriver levende og reflekterende, og som læser oplever man en mere undersøgende/journalistisk vinkel på oplevelsen (...) Kan anskaffes bredt, idet forfatterens vinkel på "at have mødt Jesus" er anderledes, og bogen vil kunne tiltrække en bredere målgruppe end denne type bøger normalt gør."PRESSEN SKREV"Charlotte Rørth skriver besynderligt indtrængende om sit møde med Jesus (...) Bogen er en skønskrift af de klogere - du kan ikke tro, når du ikke har set selv."- 4 hjerter, Politiken"Charlotte Rørth er troværdig og helt bevidst om, at hun har oplevet noget, der reelt strider mod hendes eget væsen (...) Charlotte Rørth [har] den store styrke, at hun er begavet, velskrivende og selvkritisk. Hun undersøger tingene grundigt og formår midt i det hele at sætte sine erkendelser i forhold til en moderne tilværelse dybt præget af et naturvidenskabeligt grundsyn (...) Charlotte Rørth har et brændende budskab at bringe videre, og hun gør det så overbevisende, at der er grund til at læse."- Kristeligt Dagblad
Hvem er Jesus? Hvorfra hentede Maria sin styrke? Var Josef en god papfar? Hvordan lever man med tabet af et barn? Guds egen dreng blev født på nøjagtig samme vis, som ethvert almindeligt menneske kommer til verden. Født af en kvinde. Det er kristendommens kerne og gave. En begivenhed vi kan kende os selv i – og dermed dele. De helt store spørgsmål får vi aldrig svar på. Så lad os tale om dem. Hver dag i december.Charlotte Rørth har viklet sine egne og enhver mors fødsler ind i fortællingen om Maria og Josef. Vi følger adventstiden, decemberventetiden, hvor nutidens puls og rytme falder sammen med den 2000 år gamle begivenhed, da Gud brød ind i tiden og lod Jesus føde. Vi har selv været ventet, og nu venter vi på, at barnet skal komme til verden.
Med rank ryg er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb, om at føde børn, være mor, miste sin søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg.Bogens personlige fortælling rækker ud til aktuelle debatter om køn og ligeværd. Vi har brug for et sprog, der tager troen og kroppen alvorligt, argumenterer forfatteren, når hun peger på kristendommen som et fælles ståsted for gensidig respekt.
Med rank ryg er en rå og tankevækkende bog om at være kvinde og troende i dag. Ærligt fortæller Charlotte Rørth om sit liv. Om overgreb, om at føde børn, være mor, miste sin søn og en dag at vove at læse i Bibelen med sit helt eget blik. Der finder hun – uventet for hende selv – at selve kernen i kristendommen giver hende styrke. Styrke til at leve med rank ryg.Bogens personlige fortælling rækker ud til aktuelle debatter om køn og ligeværd. Vi har brug for et sprog, der tager troen og kroppen alvorligt, argumenterer forfatteren, når hun peger på kristendommen som et fælles ståsted for gensidig respekt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.