Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Siden den 1. udgave af Udstationeringsloven med kommentarer fra 2015 er der sket flere væsentlige ændringer i loven, herunder implementeringer af det såkaldte håndhævelsesdirektiv henholdsvis det reviderede udstationeringsdirektiv. Med denne 2. udgave er lovkommentaren opdateret til og med udgangen af 2023. Bogen indeholder også omtale af Lov om Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede.Lovkommentaren henvender sig især til praktikere hos advokatfirmaer, konsulentvirksomheder, arbejdsmarkedets parter mv., der beskæftiger sig med udstationerede arbejdstageres arbejds- og ansættelsesretlige forhold.
Siden den 1. udgave af Udstationeringsloven med kommentarer fra2015 er der sket flere væsentlige ændringer i loven, herunder implementeringeraf det såkaldte håndhævelsesdirektiv henholdsvis detreviderede udstationeringsdirektiv. Med denne 2. udgave er lovkommentarenopdateret til og med udgangen af 2023. Bogen indeholderogså omtale af Lov om Arbejdsmarkedets Fond for Udstationerede.Lovkommentaren henvender sig især til praktikere hos advokatfirmaer,konsulentvirksomheder, arbejdsmarkedets parter mv., derbeskæftiger sig med udstationerede arbejdstageres arbejds- og ansættelsesretligeforhold.
Det er vores håb, at bogen vil bidrage til at skabe mere klarhed på et kompliceretretsområde, som i vidt omfang bygger på administrativ praksis hosfondsmyndighederne (Civilstyrelsen og Erhvervsstyrelsen). Der er tale om enadministrativ praksis, der ikke i nyere tid er særlig godt belyst i den juridiskelitteratur, og som derfor er svært tilgængelig for praktikere, herunder de rådgivere,advokater, revisorer mf., der bistår fondene i deres virke.
Vedtægtsændringer i fonde giver en ajourført teoretisk fremstilling af vedtægtsændringer i erhvervsdrivende fonde, ikke-erhvervsdrivende fonde samt undtagelsesfonde. Bogen behandler bl.a. følgende temaer: - Retsstillingen før vedtagelsen af fondslovgivningen - Oprindelige mangler - Umulighed - Stifterens vilje - Udvidelse af formålsbestemmelser - Ekstraordinære dispositioner - Statusskifte - Vedtægtsændringer i ikke-erhvervsdrivende fonde - Vedtægtsændringer i erhvervsdrivende fonde - Vedtægtsændringer i undtagelsesfonde - Tvangspermutation - Fremmed ret Christian Andersen-Mølgaard er fg. kontorchef i Justitsministeriets departement og ekstern lektor på Københavns Universitet. Christian er uddannet advokat (deponeret) og har desuden tidligere i en årrække beskæftiget sig med fonde i Civilstyrelsen, hvor han bl.a. deltog som repræsentant fra Justitsministeriet i udvalgsarbejdet om fremtidens regulering af erhvervsdrivende fonde. Civilstyrelsen skal som permutationsmyndighed godkende væsentlige vedtægtsændringer i alle fonde, herunder sammenlægning og opløsning af fonde. Rasmus Kristian Feldthusen er professor i formueret ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Rasmus er endvidere medlem af komitéen for god fondsledelse og var medlem af arbejdsgruppen om skattemæssig succession til erhvervsdrivende fonde. Rasmus blev i juni 2021 udnævnt som formand for udvalget, der skal se på en revision af lovgivningen for de ikke-erhvervsdrivende fonde. Rasmus har i mange år forsket i fondes retsforhold, såvel civilretligt som skatteretligt, og udgivet en række bøger og artikler om disse emner. Rasmus er endvidere en ofte anvendt oplægsholder på kurser og konference.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.