Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Den kommunikative arena er betragtelig – grænsende til det uoverskuelige! Kommunikation er et omfattende og indholdsrigt begreb, og litteraturstudier illustrerer mangfoldigheden, men også, at der ikke eksisterer nogen altomfattende supermodel, der alene kan indfange området. Kommunikationsteori – en grundbog giver en første indføring til et kolossalt stort og meget vanskeligt afgrænseligt område. Denne grundbog behandler på forskellige måder kommunikation mellem aktører i forskellige perspektiver. I overskuelig form præsenteres såvel de forskellige teoretiske som videnskabelige retninger i relation til kommunikation, ligesom en lang række begreber præsenteres, defineres og diskuteres i bogen. Kommunikationsteori kan også anvendes som et opslagsværk; noget man læser i, når man har behov for et hurtigt overblik på et specifikt emneområde for siden at gå videre i originallitteraturen.I denne reviderede 2. udgave er de tidligere kapitler blevet opdaterede og der er nye kapitler om retorik og strategisk ledelseskommunikation.Kommunikationsteori – en grundbog kan anvendes på forskellige uddannelser og i flere sammenhænge i et studium. Den er ikke specifikt bundet til noget fag eller nogen uddannelse. Bogen er bevidst tilrettelagt så almen og bred, at den kan bruges på de fleste uddannelser og kurser, hvori kommunikation indgår.
Hvad har politikerne gang i, spørger Christian Kock i De svarer ikke for så at undersøge, netop hvad det er, politikerne gør, når de gang på gang forplumrer, fordrejer eller forpasser ellers vigtige debatter og diskussioner.Gennem flere år har Christian Kock fulgt debatten og samlet eksempler på, hvor godt og hvor galt det kan gå, når politikere og meningsdannere diskuterer med hinanden og med offentligheden. Resultatet er en kritisk analyse af den danske politiske debat og frem for alt af alle de måder, hvorpå de folketingsvalgte politikere gang på gang sender diskussionen på vildveje ved hjælp af en række tilbagevendende uskikke: Det handler om vildledende talfusk, "stråmænd", ikke-svar, fortielse, fordrejning, affejning, bevidste misforståelser, "omvendt lommetyveri" og meget mere. Et særligt kapitel tager indvandrerdebatten under luppen og kritiserer begge sider. Har man først fået øje på politikernes mest almindelige unoder, er man bedre klædt på til at forholde sig kritisk og selvstændigt til den politiske debat.De svarer ikke er en kontant og meget håndgribelig kritik af politikere, der fordrejer og forplumrer debatter, og af uforberedte journalister, der alt for let lader politikerne komme af krogen.
Skriv i alle genrer er en bog om at lære at skrive, læse og analysere tekster. Bogen gennemgår det håndværksmæssige i at skrive tekster i forskellige genrer og opbygger en "værkstøjskasse" der hjælper brugerne til både at producere og analysere andres.Skriv i alle genrer er en nyredigeret udgave af Skriv kreativt fra 1989, men hvor fokus i 1989 var på skriveprocessen og de procesorienterede arbejdsformer, er det nu i høj grad på virkemidler og byggeklodser i det færdige produkt - uanset genre.Bogen indeholder desuden stof om argumentation og formidling samt om retoriske grundbegreber og retorisk analyse, og både litterære tekster og sagprosatekster er i spil.Skriv i alle genrer henvender sig til dansk i de gymnasiale uddannelser, og kan også bruges som grundbog for tilvalgsfaget retorik og af alle der ønsker at få et mere levende skriftsprog.
Ordets magt. Retorisk tænkning der holder. I: Før 1900 præsenterer retorisk teori gennem tiden, fra dens opståen i det græske demokrati til nutiden. Den ser på den retoriske tænkning som en ressource for moderne praksis og teori inden for kommunikation. I bogen forstås ’retorik’ bredt, dvs. som kommunikation der er tilrettelagt for at virke på andre mennesker. Dermed er det klart at retorik i høj grad er et fag som udøves i dag - og som der er brug for i dag. Og i den retoriske tænkning gennem tiden ligger utallige impulser som kan inspirere moderne mennesker der arbejder med kommunikation Bogen kommer ’ud i hjørnerne’ og forsimpler ikke stoffet til nogle få enkle læresætninger. Alligevel er den tilgængelig, læseværdig og levende, med mange moderne henvisninger og konkrete eksempler. Bogen henvender sig såvel til praktikere som til lærere og studerende. Retorik findes, eller er ved at opstå, som uddannelse på stadig flere række læreanstalter i hele Skandinavien. Det har status som valgfag i den danske gymnasieskole, og retoriske aktiviteter spiller i det hele taget en stigende rolle i hele uddannelsessystemet, ikke mindst i faget dansk. Bogen vil blive fulgt op af et bind II, der dækker tiden fra 1900 til i dag.
Hvis demokratiet skal fungere, skal politikerne ikke snakke uden om svære spørgsmål. Og for at de ikke skal gøre det, skal journalisterne kunne spotte deres udenomssnak og stoppe den. Det er de ikke altid gode til. De lytter ikke nok til svarene. Denne bog skal gøre dem bedre til det.Det er desuden en bog til alle danske borgere der synes at politik er vigtig, og som gerne vil tage stilling til politik på et brugbart grundlag. De har brug for at kunne gennemskue hvornår og hvordan deres politikere snakker udenom. Så kan de overveje hvem de (især) vil fravælge.Vi har også et budskab til danske politikere: "Bogen her beskriver de tricks I bruger til at snakke uden om svære spørgsmål. Drop dem. Dels snyder I de danske vælgere for de svar de har brug for. Dels snyder I jer selv. Stadig flere borgere gennemskuer nemlig udenomssnakkende politikere – og fravælger dem. Derom vidner valgresultatet i 2015. Fat det.
Ordets magt. Retorisk tænkning der holder. I: Til 1900 præsenterer retorisk teori gennem tiden, fra dens opståen i det græske demokrati til nutiden. Den ser på den retoriske tænkning som en ressource for moderne praksis og teori inden for kommunikation. I bogen forstås -retorik- bredt, dvs. som kommunikation der er tilrettelagt for at virke på andre mennesker. Dermed er det klart at retorik i høj grad er et fag som udøves i dag - og som der er brug for i dag. Christian Kock kommer -ud i hjørnerne- og forsimpler ikke stoffet til nogle få enkle læresætninger. Alligevel er bogen tilgængelig, læseværdig og levende, med mange moderne henvisninger og konkrete eksempler. Bogen henvender sig til praktikere såvel som til lærere og studerende. Retorik findes, eller er ved at opstå, som uddannelse på stadig flere række læreanstalter i hele Skandinavien. Det har status som valgfag i den danske gymnasieskole, og retoriske aktiviteter spiller i det hele taget en stigende rolle i hele uddannelsessystemet, ikke mindst i faget dansk. Bogen vil blive fulgt op af et bind II, der dækker tiden fra 1900 til i dag.
Kampen om opmærksomhed og om at sætte dagsorden er hård, så der er i dag stor fokus på begreber som spin og branding: Hvordan skiller man sig ud, og hvordan kan man nå ud til modtageren? Er der nogle lette genveje, synes mange at ville vide. Der er umiddelbart to svar på det spørgsmål: Det ene svar er, at det sådan set ikke er så svært, når blot man får det lært, og det er derfor nyttigt at studere de strategier, metoder og 'trick of the trade', som fremlægges i flere af denne bogs artikler. Det andet svar er, at det er uhyre svært, fordi man samtidig skal være ægte, i overensstemmelse med sit bagland og i tråd med det øvrige samfund. Hvis målene er et attraktivt image og indflydelse på mediernes dagsorden, hvad er så midlerne? Hvordan kan virksomheder, interesseorganisationer og politikere på den ene side være i mediernes søgelys og på den anden side arbejde strategisk med at få budskaber igennem og konstruere tilfredsstillende identiteter? Er det hele bare kold business, eller kan strategierne også anvendes af folk, der med bankende hjerte kæmper for en god sag? Det er nogle af omdrejningspunkterne i denne bog. Bogen gennemgår og eksemplificerer en række kampagneformer og spinstrategier, og det drøftes hvordan spinning, priming og framing forholder sig til aktørens legitimitet, identitet og troværdighed. Undervejs tages livet af et par af kommunikationsbranchens myter. Bogen henvender sig først og fremmest til kommunikationsstuderende, kommunikationsmedarbejdere, journalister og politikere - fra græsrod til ministerspire.
”Retorisk poetik antager og argumenterer for at litteratur er til for at virke på læsere. Dermed menes andet og mere end at den er budskaber der overfører betydning. Litteratur er til for at gøre noget ved eller for læsere. Eller for at udtrykke det uden reference til nogen iboende formålsbestemmelse: Litteratur er først og fremmest afgrænset ved, og interessant ved, at den gør noget ved eller for sine modtagere.Retorisk poetik gør altså op med den tradition der har været i akademisk litteraturvidenskab og beslægtede discipliner til at identificere det væsentlige og interessante ved litteratur som det betydningsindhold den overfører. Men ordene og deres betydning er midler til mål af en anden orden; målene er de virkninger de kan skabe hos modtagerne – virkninger som ikke kun er kognitive, ikke kun tilegnelse af betydningsindhold (i sig selv et spændende og uhyre komplekst emne), men som involverer dynamiske, tidslige processer hvori følelser ofte spiller en rolle, og som er endnu mere vanskelige at analysere end tilegnelse af betydning.”Bogen er en samling af Christian Kocks artikler om retorik og litteratur – visse reviderede, andre for første gang på dansk.Christian Kock er professor i retorik ved Københavns Universitet.
Hvem vinder debatten? Den smarte brugtbilsælger, den arrogante type, den vrede og ophidsede demagog? ”Nej,” siger resultaterne og konklusionen på en undersøgelse af argumentation og dens effekt, ”det er seriøsitet parret med engagement der frem for alt kendetegner den vindende debattør.”Myten om at vælgere og andre modtagere af argumentation skulle være letpåvirkelige får sig et skud for boven, ligesom mediernes iscenesættelse af den politiske debat: ”Den form for politisk retorik som medierne ynder at præsentere seerne for, er [...] ikke den der er mest egnet til at få folk til at ændre mening om politiske emner.”Retorik der flytter stemmer er en undersøgelse af tv-debatprogrammet Bytinget, hvor to 'advokater' med vidners hjælp skulle overbevise 100 dommere. Charlotte Jørgensen, Christian Kock og Lone Rørbech har kortlagt vinder- og tabertræk i en undersøgelse som rækker langt ud over analysesituationen; resultaterne giver et enestående billede af den politiske retoriks virkning – samtidig som alle med behov for at overbevise får kontante råd med på vejen.
Denne bog er henvendt til de læsere, der læser for fornøjelsens skyld. Den tager udgangspunkt i de genrer, der gennem tiden har været de mest populære, blandt andet folkeeventyr og kriminalromaner, og viser ved hjælp af eksempler og uden brug af fremmedord, hvordan nogle af de samme greb gør sig gældende i den mere "seriøse" litteratur. "Litteraturoplevelse" bliver således en indføring i, hvordan man kan læse den smalle og mere vanskeligt tilgængelige litteratur og stadig finde fornøjelse heri.Christian Kock (f. 1946) er retorik- og litteraturforsker. Han er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab i 1973 og har siden 1997 været professor i retorik ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger om retorik, lingvistik, journalistik og litteratur.
”Det vi kan opnå med argumenter i politisk debat, er alene at kaste lodder i en vægtskål, sådan at vor sag – i hvert fald hos nogle af dem vi taler til – virker mere tungtvejende end modpartens.”Retorisk praksis handler om retorik som praktisk udøvelse af sproget. Fordi retorikken handler om frembringelse – ikke kun beskrivelse – af tekster til brug i praksis, er den retoriske argumentationsteori ikke kun deskriptiv, men også normativ; den er et bud på en utopisk norm for samfundsdiskurs.Retorisk praksis er en antologi med artikler – fra forskningsartikler over aviscauserier til humoristiske foredrag – om retorik, om tekstkvaliteter, om at arbejde med tekster, om at undervise i tekster og ikke mindst om retorikkens plads og rolle i den offentlige debat og i medierne.
Denne bog åbner klassisk musik for læsere, der ønsker at få mere oplevelse, glæde og livskvalitet ud af musik.Bogen veksler mellem kapitler om to af Johann Sebastian Bachs suiter for cello - i alt 12 korte satser - og kapitler om musik og mennesker, hvor nogle af emnerne er: Hvad gribes vi af i musik? Hvad sker der i hjernen, når vi hører musik? Hvordan ligner musik og sprog hinanden?De to suiter er indspillet af cellisten Julie Tandrup Kock og kan høres på en hjemmeside, hvor man imens kan se noderne og tilhørende kommentarer rulle over skærmen. Det er en innovativ metode til musikformidling, som ikke tidligere er set i Danmark.Ved at få skærpet sin sans for det skønne i Bachs musik vil læseren få skærpet sin sans for store oplevelser med al musik.
Denne bog handler om litterær tekstlæsning med oplevelsen af litteratur som det centrale og er beregnet til indføring i tekstlæsning i gymnasiets danskundervisning samt til litteraturlæsning på HF, seminarier, højskoler og anden voksenundervisning.Bogen er inddelt i syv kapitler, som hver handler om et af de virkemidler, litteratur bruger til at skabe oplevelser med, f.eks. "billedsprog" og "synsvinkel". Kapitlerne består af korte afsnit, der er inddelt i præsentation, litterær tekst og aktivitetsforslag.Christian Kock (f. 1946) er retorik- og litteraturforsker. Han er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab i 1973 og har siden 1997 været professor i retorik ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger om retorik, lingvistik, journalistik og litteratur.Carsten Elbro (f. 1955) er læseforsker og fra 1997 professor ved Københavns Universitet. Tidligt i sin forskerkarriere beskæftigede han sig også med litteratur, men hovedvægten har ligget på afhandlinger og andre udgivelser om læsning, blandt andet om læsevanskeligheder, læseteorier og læseundervisning.
Tema: Sportsmetaforer, ordbilleder fra sportens verden, som vi først og fremmest bruger, fordi metaforer fremmer forståelsen.IndholdBenny Andersen: “Klaverbokser” (s. 11)John P.A. Jensen: “Det’ fedt, mand” (s. 13)Ken Farø: “Banen rundt i modersmål og fremmedsprog” (s. 15-24)Kristian Tvilling: “Sportsmetaforer i kirken” (s. 25-30)Christian Kock: “Den demokratiske banehalvdel” (s. 31-40)David Jacobsen Turner: “Transcendentale tæsk” (s. 41-48)Bent Jørgensen: “Læn Dem ikke ud” (s. 49-58)Brian Nygaard Oswald: “Om golf-dansk og marsboere” (s. 59-65)Bent Pedersbæk Hansen: “Farlige metaforer” (s. 67-73)Knud Lindholm Lau: “Og metaforen kort” (s. 75-96)Gerda Thastum Leffers: “Den sproglige gennemslagskraft. Tale til Per Arnoldi” (s. 97-100)Per Arnoldi: “Takketale” (s. 101-103)
I Din stemme tæller har årbogsudvalget samlet nogle tekster om mundtlighed, politikernes mundtlige kommunikation og dens betydning.IndholdNiels Birger Wamberg: “Flerstemmig monolog” (s. 13-23)Stine Pilgaard: “Min mor siger” (s. 25-34)Irina Bjørnø: “Hvordan jeg tabte min stemme” (s. 35-43)Julie Fabricius: “Kan du høre hvad du selv siger” (s. 45-51)Ole Meisner: “Musik i sproget” (s. 53-69)Erik Norman Svendsen: “Din stemme tæller” (s. 71-77)Hanne Bistrup: “En stemme i koret” (s. 79-88)Thorstein Thomsen: “Man har et publikum” (s. 89-96)Orla Hav: “Former vi sproget eller former sproget os?” (s. 97-105)Peter Skaarup: “Husk optimismen” (s. 107-112)Christine Antorini: “Du hører politikeren, du ser og tror på” (s. 113-118)Christian Kock: “Lad din stemme høre – og hør de andres” (s. 119-135)
Litteraturforskning og litteraturteori er mange ting, og der findes indtil flere metoder at gå til en litterær tekst på. I "Professionel litteraturlæsning" tager Christian Kock udgangspunkt i Edgar Allan Poes "Berenice" og bruger de forskellige metoder til at komme med 11 forskellige vinkler på en læsning af Poes novelle.Christian Kock (f. 1946) er retorik- og litteraturforsker. Han er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab i 1973 og har siden 1997 været professor i retorik ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger om retorik, lingvistik, journalistik og litteratur.
"Engelsk verslære" henvender sig ikke kun til studerende og undervisere, men også til poesilæsere i almindelighed. Overflødige tekniske begreber og betegnelser er forbigået, uden at bogen dog går på kompromis med seriøsiteten ved at udelade det, der er svært tilgængeligt. Slå øret ud, og lær at lytte dig frem i poesiens sprog!Christian Kock (f. 1946) er retorik- og litteraturforsker. Han er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab i 1973 og har siden 1997 været professor i retorik ved Københavns Universitet. Han er forfatter og medforfatter til en lang række bøger om retorik, lingvistik, journalistik og litteratur.
Vi har ytringsfrihed i Danmark. Og der er masser af fri debat i alle medier. Kvantiteten fejler ikkenoget. Men hvad med kvaliteten? Kan man sige noget om hvad der er god debat – ud over at denskal være fri? Og har vi en god debat? Hvis ikke, hvad er der så i vejen? Er debatterne i mediernebare verbale kamphandlinger hvor ingen lytter til de andre? Er Folketingets debatter bare ”rituelstammedans” – som en nuværende folketingspolitiker har sagt? Og hvordan får vi danskere så nogle bedre debatter at være vidner til? I bogen her bliver disse spørgsmål taget op og besvaret af syv af den offentlige debats deltagereog iagttagere – en politiker, to avisredaktører og fire forskere. Bogen er selv et debatoplæg – der kan danne grundlag for undervisning og diskussion om offentlig debat på alle niveauer, fra ungdomsuddannelserne og opefter.
Videnskabsfolkene, der her deler ud af deres kunnen og overvejelser, kommer fra handelshøjskoler, universiteter og institutter, hvor de også arbejder med indsamling og analyse af viden om verden. Fra undren, iagttagelse og ideudvikling til udspørgen og analyser og konklusioner.Det er journalistikkens hovedmål i et demokratisk system at gøre den offentlige viden om samfundet så mangfoldig og oplyst som muligt. Derfor er det værd at vide mere om, hvordan videnskabelige metoder kan løfte journalistikken.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.