Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Dea Seidenfaden

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • - Symptomer, undersøgelse og behandling
    af Torben Heinskou, Bent Rosenbaum, Poul Videbech, mfl.
    386,95 kr.

    Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en sygdom, der kan opstå efter alvorlige livs- eller sikkerhedstruende oplevelser. En del af den danske befolkning får PTSD på baggrund af fx vold, seksuelle overgreb, trafikulykker og i forbindelse med deltagelse i krig. Nogle søger behandling i den offentlige psykiatri, mens andre behandles i den private sektor af psykiatere, psykologer og psykoterapeuter.Der er en stadigt voksende palet af behandlingsmuligheder til PTSD, og det kan som behandler være svært at vide, hvad forskellen er på de forskellige metoder, og hvilken man bør vælge ud fra hensyn til traumets art og evidens for effekt af behandlingen.Bogen henvender sig til alle behandlere, der arbejder med PTSD. I hovedparten af bogens kapitler præsenteres de fremherskende psykoterapeutiske tilgange, herunder kognitiv adfærdsterapi, prolonged exposure, EMDR, somatic experiencing og psykodynamisk terapi. Bogen dækker desuden symptombillede, udredning, vurdering af komorbiditet, medicinsk behandling og mindre etablerede behandlingsmetoder som mindfulness, yoga og internetbaseret behandling.Bogen er skrevet af førende danske klinikere og forskere på området og giver en solid og klinisk relevant indføring i emnet.

  • - En barndom i undtagelsestilstand
    af Edith Montgomery, Allan Krasnik, Peer Jansson, mfl.
    229,99 kr.

    Asylsøgende børn (og voksnes) forhold har de seneste år været i søgelyset, både i medierne og i de politiske diskussioner. Debatten har omhandlet asylsøgende børns livsvilkår omkring opholdstider samt bolig-, skole- og familieforhold. Den politiske og samfundsmæssige debat har dog generelt manglet forskningsmæssig forankring. Denne antologi bidrager kvalificeret og mangefacetteret til denne diskussion. En fællesnævner for antologiens analyser er, at de retter et kritisk, nuanceret, samt empirisk og teoretisk funderet lys på de forhold asylsøgende børn (ledsagede som uledsagede) har og har haft de seneste år i Danmark.   Antologiens bidrag dækker: De juridiske rammer for og menneskeretlige aspekter af asylsystemet og asylansøgeres vilkår, dansk flygtninge- og immigrations­politik i en historisk-politologisk kontekst, asylsøgende børns livsvilkår i praksis, afviste asylansøgeres familieforhold, traumatiske oplevelser i hjemlandet, og hvad det betyder for børnenes psykiske sundhed ved ankomst til Danmark, psykiske reaktioner på opholdstiden på asylcentre, identitetsmæssige konsekvenser af opholdstiden, betydningen af udflytning til boliger uden for asylcentrene for børnenes trivsel, asylsøgende børns status i asylsystemet, samt livsvilkårene for de uledsagede asylsøgende børn. Disse forhold belyses gennem en række forskellige videnskabelige optikker: En sociologisk, psykologisk, antropologisk, sundhedsvidenskabelig, juridisk, menneskeretslig samt politologisk optik. Gennem denne tværdisciplinære tilgang skaber antologien et bredt videnskabeligt baseret billede af asylsøgende børns hverdag og livsvilkår. Antologiens forfatterne repræsenterer et bredt felt af relevante institutioner, forskningstraditioner og faglige perspektiver på asylbørn.

  • - En lille bog om et stort problem
    af Dea Seidenfaden
    199,95 kr.

    Dea Seidenfaden har som mor, psykolog og forperson for Dansk Psykolog fulgt trivsel og mistrivsel blandt unge i mange år.Med Mysteriet om unges mistrivsel – en lille bog om et stort problem tager hun skammen ud af krisen, afmystificerer mistrivslen og opfordrer til at handle.I denne bog er hovedpointen, at mistrivsel ikke er et individuelt problem, men derimod mange familiers erfaring – også blandt i øvrigt privilegerede familier – og alles opgave. Som hun skriver: ”Det er som om, at det er ude af mine hænder, om det bliver mine eller nogle andres børn, der skal indgå i mistrivselsstatistikkerne.”Dea Seidenfaden fremlægger fem megatendenser som synderne. Tilsammen udgør de et krydspres, som rammer børn, unge og familier, skoler – ja hele samfundet hårdt. Samlet set gør de, at det på nogle måder var bedre for unge at leve i skyggen af Den Kolde Krig og oliekrisen, end at være ung i tagselvbordet af lange uddannelser, selvbestemmelse og en hidtil uset lav arbejdsløshed.Mysteriet om unges mistrivsel bygger på Dea Seidenfadens praktiske erfaring og fortolkning af andres forskning. Hun tager pointer fra forskellige discipliner, ser nye mønstre og peger på en vej frem.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.