Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
René Dahl Andersen tog fusen på true crime-Danmark i 2021 med sin bestseller HÆRDET. En hæsblæsende og hudløst ærlig fortælling om hans 15 år som narko- og undercoverbetjent i den kriminelle underverden. Og han har mere på hjerte.HELHJERTET er fuld af nye narkosager fra René Dahl Andersens ekstraordinære politikarriere. Flere skarpe operationer. Flere politiforretninger på kanten. Flere beslag mod bagmændene. Men det er også – og mest – en bog om den menneskelige side af sagen. Som betjent og agent var René Dahl Andersen drevet af politihjernen – at jagte stoffer og fjerne dem fra gaden. Men først og fremmest var han politimand med hjertet, drevet af nysgerrigheden efter at lære mennesket bag kriminaliteten at kende. For hvad er det, alle har til fælles – banditter og betjente, junkier og djøf'ere, ledere og ludere?I sin nye bog dykker René Dahl Andersen ned i politilivets dilemmaer. Han viser, at man skal turde være blød indeni, hvis man vil arbejde i det hårdeste miljø. At uperfekte løsninger kan give store resultater. Han deler bramfrit ud af sine erfaringer, også de dårlige. Og han hylder de hårdtarbejdende kolleger, der stadig balancerer i gråzonen. Bogen handler om, at det er mennesket, der bærer uniform – ikke omvendt. Om de helhjertede og de halvhjertede, de bøjede regler og de brudte – og om at man kan komme klogere og styrket videre, selvom man har begået sit livs dumhed og modtaget seks måneders ubetinget fængsel i Københavns Byret.
No bullshit-generalenNormalt undgår kolonnen at køre samme rute tilbage, fordi det er for farligt. Men herude i Malis ørken er der kun én mulig vej.Michael Lollesgaard er chef for FN’s 11.000 styrker i det vestafrikanske land, og han har lige talt med store bogstaver over for en militsleder. Nu kommer modsvaret.”Fra min plads i en pansret Toyota SUV midt i kolonnen hører jeg et kæmpe brag,” fortæller Michael Lollesgaard om vejsidebomben, der sårer tre i den forreste vogn.Som chef for fredsbevarende styrker manøvrerer Michael Lollesgaard i områder med krig, terror, undertrykkelse og utryghed. Men uanset om han taler i FN’s Sikkerhedsråd, med terrorister eller med en presset civilbefolkning, er han altid ærlig og går lige til sagen.Han er en af de danskere, der har været mest involveret i Vestens krige de seneste fire årtier. I Bosnien, Afghanistan, Mali, Yemen og senest i Irak, hvor han var chef for Nato’s mission. Nu fortæller Michael Lollesgaard om en dramatisk karriere med storpolitik, vejsidebomber og døde soldater. En status over indsatsen – og håbet – efter 43 år i forsvaret.Michael Lollesgaard bar tre stjerner, og titlen var generalløjtnant. Han var en af de højest dekorerede i det danske forsvar. Men han har altid sagt til sine soldater: BARE KALD MIG CHEF.
Infanteristerne i Charlie-kompagniet var forreste enhed dybt inde Afghanistans golde sletter i den fugtige Green Zone i Helmand-provinsen. De var drengene fra C-COY, kaldet “Crazy Coy”, kendt for en anderledes og offensiv tilgang til deres opgaveløsning. I det sprængfarlige og Taleban-inficerede ansvarsområde viste de en angrebsvillighed, som selv oprørshæren måtte anerkende. Major Eskil Berger var den kompromisløse chef for de 159 unge soldater fra Livgarden under deres mission i 2010-2011. Hans ordre lød på at holde “Patrol Base Line”. Herefter var det op til Crazy Coy at finde en brugbar og sikker løsning i daglige kampe mod nogle af verdens bedste guerillakrigere. Under ekstremt pres, med tab af våbenbrødre og under konstant frygt for at skade civile skabte de et broderskab, som holdt længe efter Helmand. Andre håndgribelige og farlige modstandere fandt Crazy Coy i form af Forsvarets politiske minefelt, Forsvarets Auditørkorps og pressens evige higen efter den ”gode” historie. En kamp, der endte med major Berger som anklaget i en krigsretssag, der i pressen blev kaldt ”Dummebødesagen”.
Tre ukendte spillemænd dannede i 1984 en trio i en kælder i Randers. De kaldte sig Hår Lokvox og Det Hvide Gennemsnit, men det kunne ingen udtale, og så blev det Dalton. Og resten er historie, som man siger – men i sandhed en herlig, halvgal historie om et mageløst boyband, i denne bog fortalt fra backstage i bramfri samtale med Lars Lilholt, Johnny Madsen og Allan Olsen.Det var uden de store forventninger, da trioen kort efter mødet på von Hatten samledes hos Allan Olsen i Aarhus for at gøre en turné mere konkret. Olsen ville gerne sætte et repertoire sammen og øve, og det ville Lilholt også, for det var nyt for ham at skulle synge andres tekster. Men det var svært med Madsen, som af princip er imod atøve og mere hælder til improvisation.
Manden med stjernerne taler ud om storpolitik, vejsidebomber og døde soldater efter 43 år i Forsvaret.Normalt undgår kolonnen at køre samme rute tilbage, fordi det er for farligt. Men herude i Malis ørken er der kun én mulig vej. Michael Lollesgaard er chef for FN’s 11.000 styrker i det afrikanske land, og han har lige talt med store bogstaver overfor en militsleder. Nu kommer modsvaret. ”Fra min plads i en pansret Toyota SUV midt i kolonnen hører jeg et kæmpe brag. Jeg tror helt bestemt, at bomben skyldes, at jeg er med,” fortæller han om vejsidebomben, der sårede tre i den forreste pansrede mandskabsvogn.Som chef for fredsbevarende styrker manøvrerer Michael Lollesgaard i områder med krig, terror, undertrykkelse og utryghed. Han taler i FN’s Sikkerhedsråd, men også med unge maliere, der i desperation søger mod terrormilitser eller på flugt. Den danske general har også været udsendt i kamp for fred i Yemen og senest i Irak, hvor han havde ansvaret for NATO’s mission. Han bar tre stjerner og titlen var generalløjtnant. Men Michael Lollesgaard har altid sagt til sine soldater: BARE KALD MIG CHEF.
Med fokus på succesfulde millionvirksomheder, som ikke i forvejen er de mest kendte og velbeskrevne i den bredere offentlighed, har Gert Rune talt med ejere og nøglemedarbejdere hos virksomheder, der har vækstet de sidste ti år, og forsøgt at finde frem til formlen for deres succes.I vidt forskellige brancher drejer det sig om iværksættere med en helt særlig passion for deres produkt. De elsker konkurrence, kæmper for at vinde og nægter at give op. Det er ledere og medarbejdere som er risikovillige, omstillingsparate og har fokus på innovation, kundebehov og medarbejderpleje. De får implementeret og eksekveret deres handleplaner med kreative løsninger, tænkt anderledes længere end de fleste, og de giver deres kunder mere, end de forventer.Ledere og ejerledere i SMV’er har brug for rollemodeller, for daglig ledelse i en SMV er langt fra de bonede gulve i de store virksomheder, og Gert Runes vision med bogen er at levere indsigt og inspiration, der kan skabe vækst, velfærd og arbejdspladser i SMV-Danmark.Bogen er skrevet af Gert Rune i samarbejde med forfatter Dennis Drejer, der blandt mange titler har lagt pen til Jæger – i krig med eliten om Thomas Rathsack og Jeg dør kun en gang om Dennis Knudsen. Gert Rune er iværksætter, konsulent og foredragsholder og har en passion for at motivere sine medmennesker til at nå deres mål. Med sin baggrund som bankmand, Mærsk-ansat og virksomhedsejer har han draget landet rundt og været på besøg hos diverse branchevindere blandt virksomheder (SMV), som har formået at vækste. Gert Rune har de seneste 12 år holdt mere end 700 foredrag og workshops i over 200 virksomheder. Han er den første etbenede dansker, der gennemførte en ironman – den fortælling er udgivet i selvbiografien Fra knoglekræft til ironman.
Amagermanden er en af Danmarkshistoriens værste serieforbrydere, men kender vi hele sandheden om hans forbrydelser?Marcela, Hanne, Betina, Stine, Anette og Lene blev alle dræbt i København på bare ni måneder i 1989 og 1990. Kun ét af drabene er i dag opklaret. Det blev begået af Marcel Lychau Hansen. Bedre kendt som Amagermanden.Tidligere efterforsker i Københavns Politi Sebastian Richelsen undersøger i Amagermanden – den danske seriemorder de uopklarede kvindedrab for at finde ud af, om de kunne være begået af Marcel Lychau Hansen.
Hun bliver kaldt realitystjerne, silikone- og botox-dronning og Danmarks mest kendte cougar. Men Stephanie Star er så meget mere end det. Hun er italiener, børnehjemsbarn, kropsterapeut og mamma med stort M. Hun nedbryder tabuer, fordomme og Jantelov, og hun er høj på livet trods megen modgang. CON AMORE er historien om et ekstraordinært liv. Som Stephanie Star siger: „Det handler ikke om, hvordan jeg har det, men hvordan jeg ta’r det."
Det er umuligt - det kan ikke lade sig gøre. Man kan da ikke få en amerikansk præsident til at tale i en sportshal i Nordjylland. Man kan da ikke være en rødhåret arbejderknægt fra Frederikshavn og ende med at arrangere topmøder med politiske verdensstjerner i Skandinavien og Kina, og turnere med store danske rockstjerner. Man kan da ikke være ham den tykke dreng, der bare blev større og større, og så pludselig stoppe op, lytte til sit hjerte og tabe 88 kilo. Man da ikke blive skilt, gå konkurs, næsten miste et barn, være ved at dø af stress og så alligevel rejse sig som et gladere, stærkere og mere energisk menneske. Man kan da ikke gennemleve mareridtet - og alligevel fortsætte med at drømme stort. Eller kan man? Henrik Røde Jensen kunne. Og i denne bog fortæller han historien om et højst usædvanligt liv, hvor mennesker som Bill Clinton, Al Gore og Kofi Annan er blandt de mange farverige minder. Men Henrik Røde Jensen fortæller også indlevende og rørende om, hvordan han konfronterede sine dæmoner og fandt lyset for enden af tunnelen, da livet var sortere end en vinternat over hans elskede Vendsyssel. I dag er Henrik Røde Jensen manden, som ingenting fortryder, men som alligevel har lavet sin tilværelse helt om.
Denne historie begynder med tre mennesker, mor, far og datter, i et hus i en skov langt ude på landet i den nordjyske by Suldrup. Moderen bliver dræbt, og de to overlevende, faderen Jan Flachmeyer og datteren Louise Laursen, er eneste vidner. Kun de to kender den sande historie, men de har dybt modstridende forklaringer på hvad der skete den varme sommernat den 29. juli 2006. Mordet er aldrig blevet opklaret og far og datter beskylder gensidigt hinanden for drabet. Dette er bogen om en af Danmarkshistoriens mest bemærkelsesværdige mordsager ”Suldrup-drabet”, et uopklaret mord uden konkrete beviser eller motiver. Det er også historien om en trist familieskæbne og en barndom fyldt med druk, vold og alkohol. Men mest af alt er det Louise Laursens historie om de 14 måneder hun sad varetægtsfængslet i arresthuset i Aalborg afsundret fra verden, anklaget for en forfærdelig og utilgivelig forbrydelse - hun ikke havde begået. Bogen beretter om den umenneskelige behandling Danmark udsætter en varetægtsfængslet for, og om ukendte skyggesider af det danske retssamfund. Louise Laursen bor i dag fortsat i Suldrup sammen med sine to døtre på 9 og 14 år.
Banko! afspejler de mange sider af tallotterispillet, som de fleste danskere har prøvet at spille. For mange bankospillere er de daglige, ugentlige eller månedlige spilleaftner et socialt højdepunkt, hvor samværet om tallenes magiske udtrækning giver en sitrende stemning i hele hallen. Banko er såmænd også en alvorlig sag. På landsplan spiller 400.000 stadig banko, og den årlige omsætning er på over en milliard kroner. I Banko! fortæller Peter & June Belli, Keld & Hilda Heick og Suzanne Bjerrehuus om deres folkelige gennembrud på tv-skærmen i 80’erne. Det var også på den tid, at Otto Leisner og Jørgen de Mylius introducerede banko på DR, og den dengang ukendte nuværende overborgmester Frank Jensen kickstartede sin politiske karriere som bingovært i Aalborg.Banko! gennemgår i detaljer forskellene på de mange banko- og bingospil, og der trækkes historiske linjer tilbage i tiden. Spillets enorme popularitet tog for alvor til i 60’erne, da den legendariske Banko- Carl rejste land og rige rundt med sine bankoshows. Her fortæller Banko-Carl sin utrolige historie.Banko! vrimler med anekdoter og skildringer af Anders Lund Madsens ”Tillidsbingo”, SIFA TV Bingo med Peter Skram og TV2-satsningerne ”Zulu Bingo” og ”Bingo Banko”. Og der er fyldige reportager fra helt almindelige bankospil rundt om i Danmark krydret med særlige former som walkie-talkie banko, bankospil til søs og bilbingo.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.