Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Anna Ancher på pindene er en strikkebog inspireret af Anna Anchers malerier og hendes virtuose skildring af lysets leg med farverne.Det kan være farverne i et solbeskinnet køkkengardin. Eller sollysets flimren på en blå stuevæg. Det er billeder og farver så smukke og stemningsfulde, at har man én gang set Anna Anchers malerier, så glemmer man dem aldrig.Strikdesigner Ditte Larsen er dykket dybt ned i Anna Anchers malerier og farvesætninger – og i sin garnkurv. I stedet for pensel og palet bruger Ditte Larsen strikkepinde og garn til at indfange lys, skygge og tekstur.Farver og garnkvaliteter er nøje udvalgt, og garner er strikket sammen i forskellige kombinationer, strikkemønstre og designs. Alt sammen for at fastholde den magi og stemning, som gør Anna Anchers malerier og farver så enestående.Resultatet er en udsædvanlig smuk og stemningsfuld strikkebog, hvor Anna Anchers eksperimenter med lys og skygge, stemninger og formsprog, der indfanges i Ditte Larsens modeller, der ofte strikkes med flere tråde for at opnå den samme tekstur og dybde i farverne som på lærrederne.I alt 12 malerier har været inspirationskilde til ponchobluser, tørklæder, sjaler, bluser, puder og huer. Alle modeller til kvinder.Modellerne er enkle og opskrifterne grundigt gennemarbejdede. Alle bogens modeller er udviklet i garn fra Isagers eksklusive sortiment.
HAMMERSHØI PÅ PINDENE er et strikkehæfte med tilbehør til kvinder. I alt 18 designs, fordelt på huer, halsrør, et enkelt tørklæde, sjaler og et par håndledsvarmere. Teknikkerne er enkle. Det er farverne, der fortæller eventyret. Alle modeller er udviklet til garn fra Isager.Hæftets modeller har fundet inspiration i Wilhelm Hammershøis malerier og i broderen, Svend Hammershøis, keramik. Resultatet er et strikkehæfte, som trækker klare linjer til det tidløse og enkle Hammershøiske univers.Ditte Larsen har gennem mere end 40 år været en markant del af den danske strikkeverden. Måske mest kendt som grundlægger af butikken Sommerfuglen på Vandkunsten. Men også som designer og arrangør af forskellige strikkeevents har Ditte Larsen gjort sig bemærket.Selv siger hun: ” For en strikke- og farvenørd som mig, var der ikke langt til at begynde at lege med de samme farvenuancer og den tekstur, som jeg fandt i Wilhelm Hammershøis malerier. Strikkekurven blev min palet og – i al beskedenhed – pindene mine pensler.”
Skønvirke er et ord, der umiddelbart tænkes på, når håndarbejde er i fokus. I denne strikke- og broderibog, Bindesbøll på pindene, har Ditte Larsen ladet sig inspirere af Thorvald Bindesbølls design inden for både keramik, grafiske mønstre, sølvtøj, smykker og arkitektur. Designelementer herfra har hun omsat til beklædning, tilbehør, broderier og interiør.Thorvald Bindesbøll var en foregangsmand inden for formgivning i en stilart, der omkring år 1900 var banebrydende herhjemme, kaldet skønvirke, jugendstil eller art nouveau. Han befinder sig tidsmæssigt på linje med Anna Ancher såvel som Vilhelm og Svend Hammershøi – kunstnere, som Ditte Larsen tidligere har haft på strikkepindene med storsucces, nemlig i sine to forrige bøger, Hammershøi på pindene og Anna Ancher på pindene. Ligesom i disse er modellerne i Bindesbøll på pindene fremstillet med Isagers garner.
Inspirationen til bogens modeller er hentet i kunstneren Marie Krøyers arbejde som maler og formgiver. Marie Krøyer ses oftest yndefuldt poserende, portrætteret af sin berømte mand. Men hun kunne også selv male og ikke kun det: Eftertiden har desuden anerkendt hende for både indretning og design.Med sin enestående sans for farver og stilistiske detaljer har Ditte Larsen igen skabt en smuk bog, der med valg af inspirationskilder giver os indblik i Marie Tripcke Krøyer Alfvéns kunstneriske virke og omskiftelige liv.Bogen indeholder opskrifter på strikket beklædning og tilbehør: sjaler og tørklæder til kvinder og mænd, tæpper, puder, veste, bluser, håndledsvarmere, kuverttasker og hjerter. Desuden mønstre til broderede puder.Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen på Skagens Kunstmuseer har skrevet bogens forord. Og netop på dette museum vises i 2023 en udstilling med Marie Krøyers værker. Udstillingen er lavet i samarbejde med Den Hirschsprungske Samling og vises efterfølgende i København.Ditte Larsen er kendt som grundlægger og tidligere mangeårig indehaver af den legendariske håndarbejdsbutik Sommerfuglen i København. Butikken startede som sommerbutik på Stevns, hvor Ditte Larsen er født og opvokset.
Med sin enestående sans for farver og stilistiske detaljer har Ditte Larsen igen skabt en smuk bog, der udover smukke designs giver et indblik i Caspar David Friedrichs værker.Inspirationen til bogens 36 strikkeopskrifter er hentet i tretten billeder af den tyske landskabsmaler C.D. Friedrich. Foruden opskrifter til strikket beklædning og tilbehør er der i bogen mønstre til broderede puder. Alle modeller er fremstillet i garn fra Isager, og de smukke billeder er taget i Bakkehuset på Frederiksberg.I 2024 fejres 250-året for Caspar David Friedrichs fødsel i 1774 med udstillinger i Hamborg, Berlin og Dresden. Som ung studerede han på Kunstakademiet i København, og i sine skildringer af naturen er han en central repræsentant for romantikken, bl.a. hans maleri af den vandrende: Der Wanderer über dem Nebelmeer, ca. 1818.DITTE LARSEN er kendt som mangeårig indehaver af den legendariske håndarbejdsbutik Sommerfuglen i København. Butikken startede som sommerbutik på Stevns, hvor Ditte Larsen er født og opvokset.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.