Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Public Law – Insights into Danish Constitutional and Administrative Law is a textbook presenting a selection of insights into Danish public law solutions. The book will appeal to students who want to learn more about how legal frameworks, citizen-oriented rights and solutions, and judicial review measures are designed in Denmark, and how they function there against the backdrop of international law.The intention of the book is not to put forward a “master narrative” for readers to follow. Instead, it offers “shareable narratives” that the reader can relate to and that will help them develop their own ability to conduct a comparative analysis of the configuration of similar issues in other countries. Although the perspective is international, the book is relevant for both Danish students and international students with an interest in the subject.The textbook is edited by Peter Aagaard Nielsen and Jesper Olsen.
Hvis transformation er tidens svar, hvad er da spørgsmålet?Den danske velfærdsstat er under transformation. Offentlige organisationer formulerer visioner, lægger strategier og anvender koncepter, der udtrykker ønsker og håb om grundlæggende transformative forandringer af samfundet. Det gælder koncepter som radikal innovation, adaptive algoritmer, agile strategier, teknologisk disruption og potentialitetsledelse. Tidens ledelsesudfordringer handler om netop tid og forhåbninger om en radikal anden fremtid.‘Transformation’ betyder om-formning eller om-dannelse i modsætning til begrebet ‘reform’, der betyder genetablering af den oprindelige form og orden. Transformation er i dag et ideal om forandringer så dybe, at også stedet, hvorfra der skabes forandringer, omformes. Transformationsledelse handler om at gøre sig åben og modtagelig for en endnu ukendt fremtid. Vi ved ikke helt, hvad der kommer. Vi ved kun, at det, der er, skal forsvinde for at give plads til det nye. Transformation med henblik på transformation skaber en permanent form for midlertidighed. Det er stabilitetens nye form.TRANSFORMATIONENS POLITIK benytter sig af to gennemgående greb. Det diskurspolitiske greb, hvor vi spørger til det politiske i det aktuelle fokus på transformation. Og det samtidsdiagnostiske greb, der spørger til den tendens i tiden, der bærer transformationsbegrebet frem. Hvis transformation er tidens svar, hvad er da spørgsmålet? Hvad sætter det på spil? Hvad sker der med organisation og ledelse, når idealet er konstant transformation? Findes der et sted, hvorfra transformation kan styres, når nu intet undslipper dens logik?Bogen henvender sig til den refleksive leder, der ikke lader sig spise af med generiske ledelsesmodeller, men søger efter en dybere forståelse af, hvordan tidens transformationsideal former nye ledelsesrum. Den inviterer ligeledes den samfundskritiske læser til at tænke med og finde nye vinkler på, hvad transformationsbegrebet markerer i den politiske debat om reformer og ledelse til tiden.
Dansk arbejdsmarkedsforskning og flere af de centrale aktører på arbejdsmarkedet har altid haft en tendens til at fokusere på, at en nedsættelse af mindstelønnen og dagpengene er det, der skal få ledigheden til at falde og det danske arbejdsmarked til at fungere optimalt.De seks forfattere til denne bog søger gennem fem artikler at vise, at disse synspunkter under ingen omstændigheder kan stå alene. Ved hjælp af både økonomiske, sociologiske og politologiske tilgange behandles en række aspekter af både den europæiske og danske arbejdsmarkedspolitik. Bogen anvendes i undervisningen på Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervsøkonomi på RUC.
Indhold: Reformers dynamik (Dorthe Pedersen: Strukturreformens styringspolitik : en overskridende handling. Carsten Greve: Reguleret konkurrence gennem reformer : institutionalisering af markedsmekanismer over tid. Finn Borum: Strukturreformen som kontinuitet : dannelsen af sygehusregioner i et institutionelt perspektiv) ; Ufærdige reformer - ledelse af fusionsprocesser (Anne-Marie Søderberg: Kommunal fusionsldelse : strategisk ledelse og kommunikation i spændingsfeltet mellem det private og det offentlige.
Ledelse og læring - i organisationer ser læring som omdrejningspunkt for moderne organisationer, der skal ledes under et vilkår af foranderlighed. I bogen bliver ledelse ikke belyst som endnu en "bindestregs-ledelse", men som refleksioner af en række muligheder for at lede kultur, relationer, medarbejdere, forandringsprocesser, evaluering, beslutninger mv. hvor læring er en grundbetingelse. Vilkår for ledelse i den private og offentlige sektor ligner hinanden mere og mere selv om der naturligvis stadig er afgørende forskelle. Bogens afsæt er, at ligheder er mere markante end forskelle. Bogens kapitler fokuserer derfor på ledelse som generelt fænomen - og det nævnes eksplicit når fx ledelse i den offentlige sektor i kapitlet er gældende. Ledelse i det offentlige har tradition for at spejle sig i den private sektors billede; med åbning i denne bogs kapitler lægges der op til, at inspirationen også kan gå den modsatte vej. Bogens målgruppe er ledelsesstuderende og folk der navigerer i ledelsespraksis; derved henvender den sig til ledelsesstudier på diplom- og masterniveau samt til ledere, der ønsker at kvalificere deres ledelsespraksis gennem et teoretisk perspektiv. Bogen er redigeret af Frode Boye Andersen, Cand. pæd.pæd., lektor ved JCVU. Lise Hounsgaard, adjunkt, Ph.d., Enheden for sygeplejeforskning, SDU. Birgit Ryberg, Cand. pæd. psych, Ph.d.. lektor ved JCVU. Erik Elgaard Sørensen, ph.d., postdoc. i klinisk sygepleje Forskningens hus Aalborg Sygehus, Århus Universitetshospital.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.