Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
De erfarne pilgrimsvandrere og sognepræster Lidell og Foged-Schultz giver konkrete råd til alle, der ønsker at prøve kræfter med pilgrimsvandring i kateketikken eller i kristendomsundervisningen i efterskole-, højskole- og spejdersammenhæng.I bogen finder man hjælp til kortlægning af pilgrimsruten, rekvisitlister, temavandringer, andagter der er lige til at læse op af, salmevalg, forslag til gudstjenester med pilgrimsvandring – også på konfirmationsdagen. Endelig er der oplæg til et helt års undervisning med pilgrimstemaet som grundtone.
Mange mennesker griber pilgrimsstaven for at begive sig på vandring. Vandringen i det ydre landskab åbner mulighed for en indre rejse i sindet. Pilgrimsvandring er refleksion og ro, stilhed og eftertanke – samt smukke naturoplevelser.Man bevæger sig fysisk for at kunne flytte sig mentalt. Denne bog henvender sig til alle, der ønsker at påbegynde pilgrimsvandring, men er også velegnet som inspiration for den erfarne vandrer.Hans-Erik Lindström er pilgrimspræst og forfatter og arbejder på Pilgrimscentret i Vadstena, Sverige.Elisabeth Lidell er sognepræst i Risskov og initiativtager til afholdelse af pilgrimsseminarer og oprettelse af hjemmesiden: pilgrimsvandring.dk. Hun har tidligere udgivet Den lille Pilgrimsbog samt Pilgrimsvandring med børn og unge."I bogen finder de mange pilgrimsvandrende en fortolknings- og forklaringsmodel, der i et vist omfang også virker som kompas og viser vejen fremad. Bogen er fuld af praktiske anvisninger og forslag til bønner, læsninger og små meditationstekster.Pilgrimsliv er en kort og ganske god indføring i et moderne religiøst og folkeligt fænomen." Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad
Kan man være ryger og pilgrim på samme tid, eller kræver pilgrimsvandringen, at man afstår fra diverse nydelsesmidler? Er det snyd at lade sin bagage transportere med bil? Det er nogle af de spørgsmål, moderne pilgrimme diskuterer indbyrdes, når de vandrer ad fx camino´en til Santiago de Compostela. Det gør flere og flere, for pilgrimsvandringen har fået en renæssance. Forfatterne til antologien Pilgrimsspor undersøger, hvad de vil sige at være pilgrim i en nutidig kontekst, og hvordan nutidens pilgrimme adskiller sig fra middelalderens. De spørger også, hvorfor en religiøs tradition fra middelalderen pludselig er blevet så populær. Er pilgrimsinteressen opstået som et modsvar til tendenser i den postmoderne verden? Svarene indkredser de ved at se på nogle af de forskellige udtryk, pilgrimsspiritualiteten kan have i dag, primært i en protestantisk sammenhæng.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.