Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Tabuer skinner som neon, imens vi forsøger at holde os skjult. Vi er tavse om vores diagnose i samtalen ved spisebordet, i skolen, på arbejdspladsen og til fritidsaktiviteterne. Vi maskerer og gør, hvad vi kan for at holde neonlyset væk og være i den verden, der har svært ved at rumme og acceptere os. Men hvordan skal verden lære at rumme os, hvis vi ikke føler, at vi har mulighed for til at give udtryk for, hvem vi er?Denne bog indeholder 24 unikke historier, som har psykiatrien tilfælles. I de hudløst ærlige og stærke fortællinger fra virkeligheden får du mulighed for at forstå det, som du ikke kan se. Læs om OCD, skizofreni, skizoaffektiv, psykoser, bipolaritet, spiseforstyrrelser, anoreksi, bulimi, ADD, ADHD, depression, selvskade, selvmordsforsøg, selvmordstanker, autisme, stress, dissociation, amnesi og angst. Få indblik i hvordan vi navigerer og finder vej rundt i en hverdag med medicin, indlæggelser, kampe og håb.Formålet med antologien er, at minoriteters stemmer bliver hørt. Fordi tabuer får os til at lukke os inde og holde os skjult. Tabuer gør relationer utrygge. Denne bog kan åbne op for dialog, dybere forståelse og accept.
Signe var til gårdfest i en sart rosa blondekjole med vid nederdel. Hun følte sig smuk, men omklamret af tung varme og gifte par. Hun både gloede på dem og kiggede væk. Øjnene flakkede, mens hun febrilsk snakkede med endnu et gift par, hendes gode ven Osvald med de skelende grønne øjne og Vivian med stort rødt hår og perlende latter. Hun viftede Vivians cigaretrøg væk og grinede demonstrativt højt over Osvalds morsomheder. Han pegede på flagstangen.”Der er rift om det flag. Nu har klematissen snoet sig hele vejen op langs stangen og hen til vimplen, der flirter med træet. Gad vide, om grenen bliver jaloux.”Signe følte sig ramt og dækkede det med en kunstig latter.Brikker er Ellen Baches uafhængige fortsættelse af debutromanen Mosaik. En sørgmunter, spændende og tankevækkende fortælling om en opgang, hvis skæbner fletter sig ind i hinanden på godt og ondt.Brikker er en kærlig udlevering af ganske almindelige danskere med hver deres særlige karaktertræk og dramaer. Romanen er et samspil af buddhisme, dating, erotik, lykkelig og ulykkelig kærlighed, selvmordstanker, terapi og selskabelighed garneret med humor.Om forfatterenEllen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1982, spiller violin og begyndte i en alder af 61 at bruge sin kunstneriske åre til at skrive fiktion. I 2018 udgav hun romanen Mosaik. Hun har i en periode arbejdet som korrekturlæser på dagbladet Politiken og forlagene Munksgaard, Gyldendal og Politiken. Til daglig arbejder hun som aktivitetsmedarbejder på plejecentret Rosenborgcentret og har været buddhist i 30 år.
Signe var til gårdfest i en sart rosa blondekjole med vid nederdel. Hun følte sig smuk, men omklamret af tung varme og gifte par.Hun både gloede på dem og kiggede væk. Øjnene flakkede, mens hun febrilsk snakkede med endnu et gift par, hendes gode ven Osvald med de skelende grønne øjne og Vivian med stort rødt hår og perlende latter. Hun viftede Vivians cigaretrøg væk og grinede demonstrativt højt over Osvalds morsomheder. Han pegede på flagstangen.”Der er rift om det flag. Nu har klematissen snoet sig hele vejen op langs stangen og hen til vimplen, der flirter med træet. Gad vide, om grenen bliver jaloux.”Signe følte sig ramt og dækkede det med en kunstig latter.Brikker er Ellen Baches uafhængige fortsættelse af debutromanen Mosaik. En sørgmunter, spændende og tankevækkende fortælling om en opgang, hvis skæbner fletter sig ind i hinanden på godt og ondt.Brikker er en kærlig udlevering af ganske almindelige danskere med hver deres særlige karaktertræk og dramaer. Romanen er et samspil af buddhisme, dating, erotik, lykkelig og ulykkelig kærlighed, selvmordstanker, terapi og selskabelighed garneret med humor.Om forfatterenEllen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1982, spiller violin og begyndte i en alder af 61 at bruge sin kunstneriske åre til at skrive fiktion.I 2018 udgav hun romanen Mosaik. Hun har i en periode arbejdet som korrekturlæser på dagbladet Politiken og forlagene Munksgaard, Gyldendal og Politiken. Til daglig arbejder hun som aktivitetsmedarbejder på plejecentret Rosenborgcentret og har været buddhist i 30 år.
De fleste af romanens figurer bor i den samme opgang på Vesterbro, hvor deres skæbner fletter sig ind i hinanden. Osvald på 3. har en fantasi om, at overboen på 4., Frans Olsen, tripper rundt i stiletter. Osvald har pga. eksem manglende held hos det modsatte køn og har en skakven i Indre by, Sigurd. Sigurd kan ikke få den op at stå uden porno. Sigurds kone, Frederikke, har en hemmelig elsker, Anton, som bor sammen med sin kæreste, Vivian, på 2. Frederikke har et problematisk venskab med Signe på 4., som forgæves leder efter manden i sit liv, mens Frederikke har to. Signe er bedste venner med Osvald på 3., som er lærer for Adrian, der bor på 2. hos sin bøssefar, Hannibal, ved siden af Vivian og Anton. Signes ekskæreste, Oliver, bor sammen med Vivians orkesterkammerat Liva nede i stuen. Signe på 4. har hjertet oppe i halsen, når hun passerer deres dør på vej op eller ned. Uddrag af bogen Det var blevet sent, og promillerne var høje. Osvald havde endelig fået løsrevet sig fra Sigurd og bagte på Vivian, som var hans buttede type. Villads bagte på Signe. Oliver nussede sin ekskæreste Signe i nakken, og Liva bed negle, mens hun smilede sit skæve smil. Anita og Otto gjorde, hvad de kunne, for at undgå Anton. Anton og Frederikke derimod kunne ikke holde sig fra hinanden og søgte ned i enden af haven. Anton lænede sig over Frederikke, som faldt ind i hækken, der bar hende som en lodret springmadras. I ly af mørket kyssede de hinanden lidenskabeligt. En bil kom kørende ude på havegangen og oplyste dem. De var som kaniner, der blev fanget af lyskeglen. Sigurd kiggede kridhvid derned og vendte sig om. Prøvede at lade som ingenting. Vivian gik i chok og drak sig plakat. Om forfatteren Ellen Bache er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 1982, spiller semiprofessionelt violin og har nu i en alder af 61 brugt sin kunstneriske åre til at skrive fiktion. Hun har i en periode arbejdet som korrekturlæser på dagbladet Politiken og forlagene Munksgaard, Gyldendal og Politiken. Til daglig arbejder hun som aktivitetsmedarbejder på plejecentret Rosenborgcentret.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.