Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
8. og nyeste reviderede udgave af Roesdahls samlede fremstilling af en væsentlig periode af Nordens fælles fortid. Bogen giver et nuanceret helhedsbillede af vikingerne, deres levevis og den tid, der lagde kimen til det moderne Danmark og Skandinavien. Roesdahl beskriver vikingernes dagligliv, komplicerede storpolitik, togter, religion, kunst, udbredelse og betydning m.m. Illustreret.
"Fra Vikingetid til Valdemarstid" beretter om Danmark i de dramatiske år mellem 950 og 1200. Her fandt flere af danmarkshistoriens vigtigste begivenheder sted: Hedenskaben veg for kristendommen, landet blev for alvor samlet, og en tid herskede danske konger over England. Samtidig skete et kulturskifte fra en nordisk til en europæisk kultur med dansk særpræg. Tiden oplevede teknologiske revolutioner som f.eks. byggeri af sten og tegl, og et mere effektivt landbrug brødfødte den voksende befolkning.En række af rigets mest betydningsfulde skikkelser – fra Harald Blåtand til Valdemar den Store – levede og virkede i perioden, hvor en fælles dansk identitet voksede sig stadig stærkere. Bogen fortæller ikke blot om konger og storpolitik, men også om dagliglivet for folk på landet og borgerne i de mange nye byer, der voksede frem.Else Roesdahl er arkæolog og historiker. Hun modtog i 2022 den prestigefyldte Erik Westerby-pris som anerkendelse for sin indsats inden for forskning i og formidling af især vikingetiden og dansk middelalderarkæologi.
I 14 kapitler formidler middelaldereksperter den nyeste forskning indenfor fx samfundsforhold, boligforhold, dragter, husdyr og mad, handel og penge, nordboliv på Grønland m.m.
Vikingernes rejser i øst har stået i skyggen af togterne mod vest i vores fælles bevidsthed, selvom forskningen faktisk har beskæftiget sig med emnet i mange år. Takket være indlån af genstande fra museer i blandt andet Ukraine præsenterer Moesgaard Museum en ny fortælling, som forandrer og nuancerer vores forståelse af vikingerne.Bogen Rus – vikinger i øst inviterer læseren på en rejse gennem 250 års skelsættende historie, da vikinger fra Sydskandinavien krydser Østersøen og trænger ind i det østeuropæiske flodnet mod datidens supermagter Det Byzantinske Rige og Abbasidekalifatet ved Det Kaspiske Hav.Sølvfeberen raser over kontinentet og gør handel lukrativ. Andre skandinaver søger rigdom og ære som lejesoldater i verdensbyen Konstantinopel. 'Rusvikinger' bliver en betegnelse for de rejsende på floderne i Østeuropa, et multikulturelt folk, som blander skandinaviske, slaviske, finske og steppenomadiske traditioner, etablerer handelsstationer langs floderne og grundlægger det mægtige Kyiv-Rusrige i det nuværende Ukraine. Et stykke europæisk verdenshistorie.Bogen er udgivet i forbindelse med Moesgaard Museums anmelderroste særudstilling, Rus – vikinger i øst, med bidrag fra internationale vikingetidsforskere, men kan læses som en selvstændig introduktion til emnet. Udgivelsen er redigeret af leder for udstillingsudvikling Pauline Asingh, historiker Kasper H. Andersen og redaktør ved Jysk Arkæologisk Selskab Kristian Jensen.
Bogen fortæller kort om det, de fleste gerne vil vide om vikingetiden. Den beretter om samfund, kultur og dagliglivet hjemme, om konger og stormænd, religion og kunst, skibe og byer, om opdagelser af nye lande i Nordatlanten og rejser til Amerika, om krigstogter ud over Europa, om da Danmark herskede over England og meget mere. Bogen er illustreret med kort og mange flotte fotos.
Vikingerne har i mange år fascineret folk i både Danmark og udlandet. Der går mange myter om dem, og langt fra alle har bund i forskning og fakta. Else Roesdahls bog om den danske vikingetid baserer sig til gengæld på konkrete arkæologiske fund og akademiske forskningsresultater. Med et fast hold i virkeligheden giver hun en spændende og opsigtsvækkende beskrivelse af den godt 250 år lange danske vikingetid. Bogen fortæller både om vikingernes bedrifter i udlandet og om deres liv og interne magtkampe i Danmark.Else Roesdahl (f. 1942) er en dansk arkæolog, historiker og forfatter. Siden 1996 har hun været professor ved Afdeling for Middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet. Hun er endvidere æresdoktor ved Trinity College i Dublin og ridder af Dannebrog af 1. grad. Else Roesdahl har både udgivet videnskabelige og populærvidenskabelige bøger om arkæologi og historie. Særligt har hendes bøger om den danske vikingetid fået en varm modtagelse blandt den brede befolkning.
I vikingetiden og den tidligere middelalder var nordskandinaviske og grønlandske varer meget populære hos de rigeste i samfundet. Luksusvarer som narhvaltand og pelsværk fra polaregnene var en sjældenhed og et statussymbol, der var forbeholdt den øverste overklasse. Else Roesdahls bog fortæller om disse særlige eksportvarer, hvordan de blev opnået og solgt, samt hvad de betød for dem, der fik fat på dem, og dem, der købte dem.Else Roesdahl (f. 1942) er en dansk arkæolog, historiker og forfatter. Siden 1996 har hun været professor ved Afdeling for Middelalderarkæologi ved Aarhus Universitet. Hun er endvidere æresdoktor ved Trinity College i Dublin og ridder af Dannebrog af 1. grad. Else Roesdahl har både udgivet videnskabelige og populærvidenskabelige bøger om arkæologi og historie. Særligt har hendes bøger om den danske vikingetid fået en varm modtagelse blandt den brede befolkning.
Far from being just 'wild, barbaric, axe-wielding pirates', the Vikings created complex social institutions, oversaw the coming of Christianity to Scandinavia and made a major impact on European history through trade, travel and far-flung consolidation. This encyclopedic study brings together the latest research on Viking art, burial customs, class divisions, jewellery, kingship, poetry and family life. The result is a rich and compelling picture of an extraordinary civilisation.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.