Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
I perioden fra den spanske syge (1918) og til i dag har ingen ”usynlig fjende” kunnet gøre synderligt fortræd. Det ændrede sig med et, da coronavirussen på bare få måneder overraskede utallige lande over hele verden med tusindvis af dødsfald til følge. WHO var ikke sene til at erklære det for en global pandemi. I krisens første måneder hvilede alles øjne på Italien, hvor virussen dagligt krævede hundredvis af ofre. Paola Lovisetti Scamihorn, der skriver om mad og ernæring, og Elvira Conca, der er journalist med speciale i økonomi, beskriver i denne bog ”tsunamien”, der ramte samfundet, økonomien og sundhedssektoren, og som trængte sig ind i italienernes dagligdag. De fortæller om denne tragiske og uvirkelige periode, hvor befolkningen med angst og stress gennemlevede en lang nedlukningsperiode. For at slippe ud af ensomhedens og depressionens kløer begyndte landets borgere at drage mere omsorg for sig selv og deres nærmeste. Dans, yoga, fitness og ikke mindst den genfundne glæde ved hjemmelavet mad var med til at sikre, at folk igen genvandt balancen med stabilitet og ro til følge. Italienerne udviste en ekstraordinær modstandsdygtighed, som endte med at forvandle denne forfærdelige oplevelse til et udgangspunkt for indre udvikling og skabelse af nye økonomiske vækstmuligheder. Corona er blevet ”den nye normalitet”, et vilkår, vi må lære at leve under. Her kan vi alle lære af den måde, italienerne håndterede krisen på, når vi skal ruste os til en ny, usikker fremtid. Om forfatterne Paola Lovisetti Scamihorn er en italiensk madskribent, der blev født ved Comosøen i Italien. Hun fik sin grad i farmaci fra University of Milan og flyttede senere til Belgien, hvor hun fik en kandidatgrad i medicin- og farmaciforskning. Hun arbejdede som forsker i flere europæiske lande i mere end et årti, men da hun vendte hjem til Italien, skiftede hun retning og gik i dybden med gastronomi, hendes store passion gennem hele livet. Elvira Conca er professionel journalist, og gennem de sidste fire år har hun været leder af et team af økonomiske reportere ved L´Eco i Bergamo. Hun slapper af ved at lave mad til familien og vennerne, ved havearbejdet og lange spadsereture i bjergene, hvor hun kan nyde stilheden. Af natur er hun nysgerrig, hun elsker at rejse på den langsomme måde og uden stramme programmer.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.