Udvidet returret til d. 31. januar 2025

Bøger af Erik Aalbæk Jensen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    „Dæmningen“ tilhører den hertillands sjældne kategori, hvori dygtig menneskeskildring og fængslende, med en naturkrafts ubønhørlighed fremadskridende handling indgår i en litterært tilfredsstillende legering … Overalt, i stort og småt, kan man finde den hemmelige signatur, som fryder sindet, den helt evnerige pens forunderlige aftryk i natur- og menneskebilledet.JACOB PALUDAN

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    Vi befinder os under Anden Verdenskrig. Hardy Bunken og Bertel Kratholm går i tjeneste hos tyskerne, Hardy fordi han er efterlyst i Ålborg i forbindelse med mordet på en servitrice, og Bertel stærkt inspireret af sine forældres fascination af nazismen. Hardy og Bertel kommer tilbage til Danmark for at gøre tjeneste i en lille sydsjællandsk by, men nytårsnat 1945 beslutter de sig for at desertere og søge mod deres hjemegn i Vendsyssel. "Det er en roman i mange planer. Det er en uhyggelig spændende thriller og en syleskarp psykologisk studie i løgnen som livsform. Et fabelagtigt tidsbillede og et krast opgør med myter." - B.T.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    46,95 kr.

    De islandske sagaer rummer fantastisk mange spændende historier, der både siger noget om de mennesker, der fortalte dem, og den tid, de opstod på. Til gengæld indeholder sagaerne påfaldende få naturbeskrivelser og det til trods for, at det islandske landskab er så voldsomt og smukt, at det kun ville gøre en historie mere levende. Forfatter og sognepræst Erik Aalbæk Jensen tog i starten af 1950’erne den lange tur til Island for selv at opleve sagaens landskab og skildre det på skrift.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Sjette bind fortæller om de mange små øer i Kattegat. Vi hører om Samsø, Læsø og Tunø, der er yndede feriemål for mange fra fastlandet, men også om mindre øer som Hesselø, Eskilsø, Sejerø, Anholt og Endelave, der alle byder på sine egne historier og landskab.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Syvende bind fortæller om de mange øer, der ligger i og omkring Limfjorden. Øer som Thyborøn, Mors, Livø, Gjøl, Egholm og Langerak har alle sin charme og særpræg og gemmer på spændende historier.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Ottende og sidste bind fortæller om øerne langs Jyllands vestkyst. Her har livet i tidligere tider været særdeles hårdt, for vinden og havet er barskt ved øer som Fanø, Mandø og Rømø. Ikke desto mindre byder øerne på en uovertruffen natur og en spændende historie.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Fjerde bind tager os med til nogle af øerne i den vestlige del af Det sydfynske Øhav. Bogen fortæller blandt andet om Avernakø, Lyø, Bjørnø, Hjortø og Ærø, der blandt andet er kendt for sin skønne natur.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Første bind handler om Bornholm, Møn, Langø, Tærø, Bogø og Farø, der alle har sit eget særpræg og historie.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    120,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Femte bind tager os blandt andet med til Okseøerne, Årø, Barsø, Illum, Fænø, Æbelø, Sprogø og Als, hvor vi hører om det berømte slag i krigen i 1864.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    94,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Tredje bind fortæller om Langeland og øerne omkring den. De små øer byder på alsidig og spændende natur, hyggelige byer og en lang og interessant historie.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    75,95 kr.

    Livet på Danmarks mange små øer har til enhver tid adskilt sig betydeligt fra resten af landet. De små samfund er ikke bare mere sammentømrede; man har også været nødt til at indordne sig efter naturen på en måde, der ikke har været nødvendig på de store øer og på fastlandet. I løbet af det tyvende århundrede har hele landet ændret sig uigenkaldeligt, og mange af de små øsamfund er truede på deres eksistens. I løbet af 1980’erne udgav Erik Aalbæk Jensen otte bøger om livet på de danske øer. Bøgerne fortæller blandt andet om øernes historie, samfund, mere og mindre kendte beboere og enestående natur.Andet bind fortæller blandt andet om Nakskov Fjord, Slotø, Vejlø, Askø, Lindholm og Femø, der er blevet særligt kendt for kvindelejren, der er opkaldt efter øen.Erik Aalbæk Jensen (1923-1997) var en dansk sognepræst, forfatter, radio- og tv-medarbejder og modstandsmand. Han debuterede som forfatter i 1949 med romanen "Dommen" og fik sit store gennembrud 15 år senere med "Perleporten", der i løbet af fem bind fortæller om samfundsudviklingen i Nordjylland fra 1930’erne til 1960’erne. Senere udkom "Livet på øerne" i otte bind om livet på de danske småøer. Erik Aalbæk Jensens bøger har vundet flere prestigiøse priser heriblandt Søren Gyldendal-prisen, Kritikerprisen og De Gyldne Laurbær. Erik Aalbæk Jensen er far til filmproducenten Peter Aalbæk Jensen.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    Handlingen i Erik Aalbæk Jensens Dommen har spænding i to lag. For det første i et udadvendt og umiddelbart lag, hvor der sker noget. Og for det andet i et bagvedliggende lag, hvor tanketrådene spinder sig ind i tidens almene sjælelige situation, hvilket altså vil sige, at det skete betyder noget, udover at det sker.Bogen udkom oprindeligt i 1949.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

  • - roman
    af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    Ved sin død i september 1997 efterlod Erik Aalbæk Jensen denne ufuldendte roman, en fortsættelse af Særlige vilkår fra 1994. Enkebal foregår tyve år længere fremme i tiden end Særlige vilkår, i begyndelsen af 1970'erne. Beth står i spidsen for det mosteri, hun selv har grundlagt efter at være vendt tilbage til det sjællandske. Det er blevet en stor virksomhed, men Beth må se i øjnene, at tiden nu er inde til at træffe nye beslutninger om firmaets fortsættelse. Beth har datteren Cecilie, som er ved at tage studentereksamen - og ikke er alt for nem at have med at gøre for moderen. Beth har ikke giftet sig siden hendes mand døde, men på en rejse til Amsterdam møder hun tv-fotografen Stig ørkil, og de fortsætter forbindelsen hjemme i Danmark. Enkebal er på én gang et kvindeportræt og et billede af Danmark, et land, der er ved at indstille sig på nye tider - på, at dets medlemskab af Fællesmarkedet vil komme til at vende op og ned på mangt og meget. "Den præges på hver eneste side af mesterens klo, og den demonstr erer Aalbæk Jensens kunstneriske format og specielle knortede præcision." - Søren Schou, Weekendavisen. "Som altid rækker Aalbæks personer videre end bogen - så levende, at man synes at have kendt dem." - Tom Ekeroth, Aktuelt.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    En fabrik rejses med støtte fra det offentlige. Da fabrikken krakker efter kun halvandet års forløb, har både offentlige og private investorer tabt millioner af kroner. Hvordan kunne det ske?Sagen undersøges. Men den embedsmand, der undersøger den, bliver i løbet af undersøgelsen konfronteret med spørgsmålet om, hvordan hans egen sag stiller sig.Sagen er en roman om de vanskeligheder, politikere og embedsmænd har med at styre udviklingen i det moderne samfund. Den indgår sammen med Perleporten, Kridtstregen, Herrens mark og Magtens folk i en romankreds om det moderne Danmark.„Den kan måle sig med de største, og den vil stå sig. Den må være mange års betydeligste værk.“– Jens Kruuse, Jyllands-Posten„Sagen er et værk af stor præcision, energi, tålmodighed og redelighed. Den handler om livsvigtige sager, og den snyder ikke.“– Poul Borum, Ekstra Bladet

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    Skildring af det danske samfund i årene 1953-1957 med udgangspunkt i ægteskabet mellem den vege journalist Erling Boelt og den foretagsomme Rigmor, der forsømmer ham til fordel for karrieren som kommunalpolitiker.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 kr.

    -

  • af Erik Aalbæk Jensen
    97,94 kr.

    Dæmningen blev med rette Erik Aalbæk Jensens gennembrudsroman. Nuanceret menneskeskildring og en vigtig problemstilling, gør romanen yderst vedkommende og levende. Med udgangspunkt i et omfattende dæmningsprojekt stilles der skarpt på det moderne menneskes ofte blinde tillid til tekniske landvindinger på bekostning af både natur-og selvforståelse. Romanen er til trods for sin historiske ramme også en samtidsroman, men dens helt centrale tema er almengyldigt. Derfor indgår den i BoDs 1950er række.

  • af Erik Aalbæk Jensen
    44,94 - 148,95 kr.

    Romanen følger hele befolkningen i en lille nordjysk landsby, men det er byens unge, der står i centrum af fortællingen. Ester Mølgaard er datter af stærkt indremissionske forældre. Det ligger i luften, at hun skal forloves med gårdens forkarl, Senius Eliasen, men hun forelsker sig i tjenestekarlen Hardy. Han forfører hende, og da han senere tager til Ålborg, følger hun efter, men Hardy forlader hende. Det rygtes, at Hardy har myrdet en servitrice i Ålborg, og at han er flygtet til Tyskland. Over for byens missionske kreds står de grundtvigianske folk på Buumarkgården med deres datter Hedvig i centrum. Både den følsomme Erling og den selvbevidste proprietærsøn Bertel med nazisympatierne er tiltrukket af Hedvig, og det ender med en voldsom konfrontation mellem de to. "Man læser med hjertet i halsen, magnetisk tryllebundet til ordene, og hvad der er under og imellem dem." - Berlingske Tidende.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.