Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
SBi-anvisning 253 omhandler generelle krav og anbefalinger til indretning og funktion af nybyggede småhuse i henhold til bestemmelserne i Bygningsreglement 2010 (BR10). Anvisningen gælder også for bygninger udført efter BR15, da der i forhold til BR10 ikke er ændret i bestemmelserne, som anvisningen knytter sig til.Småhuse omfatter fritliggende og sammenbyggede enfamiliehuse med lodret lejlighedsskel i indtil to etager samt eventuelt kælder. Det omfatter også kæde- og rækkehuse samt sommerhuse.Anvisningen omhandler både indretning af boligen og de nære omgivelser, herunder garager og udhuse, og beskriver de krav og anbefalinger, der er til en boligs funktionalitet og anvendelse.Anvisningen giver også eksempler på, hvordan boligadskillende vægge, etageadskillelser og indvendige vægge i boligen opbygges, så de overholder BR10’s brand- og lydtekniske krav.
Granskning af byggeprojekter kan være nyttigt for kvaliteten af det færdige byggeri. Denne anvisning sigter mod at støtte især tværfaglig, ekstern granskning af byggeprojekter ved at beskrive, hvordan granskning kan planlægges, gennemføres og dokumenteres. Anvisningen henvender sig således til granskeren, men kan også med fordel lægges til grund ved indgåelse af aftaler om granskningsydelser.
Ny udgave af SBi-anvisning 272 forventes september 2020SBi-anvisning 272 forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2018 (BR18) gældende fra 1. juli 2018. Med BR18 er indført en ny kapitelstruktur. Samtidig er kravene til myndighedsbehandlingen ændret, og er for brandforhold og bærende konstruktioner erstattet af en certificeringsordning.Anvisningen har samme kapitelstruktur som bygningsreglementet, og SBi's anvisningstekst ledsages af den fulde reglementstekst samt teksten i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hovedvejledninger. Desuden henviser anvisningen til relevante standarder, andre SBi-anvisninger og andet baggrundsmateriale fra det almene tekniske fælleseje med uddybende information.Anvisningen omhandler de samme emner som BR18: administrative bestemmelser, adgangsforhold, affaldssystemer, afløbsinstallationer, brandforhold, brugerbetjente anlæg, byggepladsen, byggeret og helhedsvurdering, bygningers indretning, elevatorer, energiforbrug, energiforsyningsanlæg, forureninger, fugt og vådrum, konstruktioner, legepladser, lydforhold, lys og udsyn, termisk indeklima, ubebyggede arealer, vandinstallationer og ventilation.Anvisningen henvender sig til alle professionelle parter i byggeriet, særligt projekterende og kommunale byggesagsbehandlere
Ny udgave af SBi-anvisning 272 forventes september 2020. (978-87-563-1934-8)SBi-anvisning 272 forklarer og fortolker bestemmelserne i Bygningsreglement 2018 (BR18) gældende fra 1. juli 2018.
Tagboliger er særligt udsat for vind og vejr i kraft af deres placering øverst i en bygning. De skal derfor opføres med ekstra omhu for at sikre de enkelte bygningsdeles og bygningens funktion i deres levetid. I denne anvisning gennemgås de enkelte bygningsdele: klimaskærmen, tagkonstruktionen, bygningens funktion samt indeklima og installationer. Der er fokuseret på de områder der giver særlige byggetekniske udfordringer når tagboliger skal opføres: konstruktion, brand, lyd og adgangsforhold. Anvisningen henvender sig primært til professionelle rådgivere, men også embedsmænd og professionelle bygningsejere kan med fordel læse med. Anvisningen er en del af et tagboligprojekt, hvor SBi-anvisning 225, Etablering af tagboliger, gennemgår beslutningsfasen fra ide til realisering.
SBi-anvisning 246 - Granskning af byggeprojekter kan være nyttigt for kvaliteten af det færdige byggeri. Denne anvisning sigter mod at støtte især tværfaglig, ekstern granskning af byggeprojekter ved at beskrive, hvordan granskning kan planlægges, gennemføres og dokumenteres.Anvisningen henvender sig således til granskeren, men kan også med fordel lægges til grund ved indgåelse af aftaler om granskningsydelser.
Tagboliger er særligt udsat for vind og vejr i kraft af deres placering øverst i en bygning. De skal derfor opføres med ekstra omhu for at sikre de enkelte bygningsdeles og bygningens funktion i deres levetid.I SBi-anvisning 226 gennemgås de enkelte bygningsdele: klimaskærmen, tagkonstruktionen, bygningens funktion samt indeklima og installationer. Der er fokuseret på de områder der giver særlige byggetekniske udfordringer når tagboliger skal opføres: konstruktion, brand, lyd og adgangsforhold.Anvisningen henvender sig primært til professionelle rådgivere, men også embedsmænd og professionelle bygningsejere kan med fordellæse med.Anvisningen er en del af et tagboligprojekt, hvorSBi-anvisning 225, Etablering af tagboliger, gennemgårbeslutningsfasen fra ide til realisering.
Alternative isoleringsmaterialer omfatter i denne anvisning papirisolering, træfiberisolering, hørisolering, hampeisolering, ekspanderet perlit og halm.Anvisningens indhold er baseret på både videnskabelige undersøgelser og erfaringer med anvendelse af alternative isoleringsmaterialer. Det skal bemærkes, at erfaringerne med anvendelse af de behandlede isoleringsmaterialer i dansk byggeri er begrænsede. Anvisningens tre dele: Isoleringsmaterialer, Funktionskrav, Konstruktiv anvendelse Anvisningen er rettet mod projekterende og udførende i byggebranchen, bygningsmyndigheder samt producenter af alternative isoleringsmaterialer. Udvalget af isoleringsmaterialer, der behandles i denne anvisning:Papirisolering Træfiberisolering Hørisolering Hampeisolering Ekspanderet perlit Halm
Denne anvisning har til formål at danne et detaljeret overblik over de varmeisoleringsmaterialer, der på nuværende tidspunkt er på det danske marked, dels ved at beskrive væsentlige egenskaber, og dels hvordan materialerne kan anvendes i udvalgte bygningsdele. Først behandler anvisningen emnerne dokumentation og egenskaber for varmeisoleringsmaterialer som helhed for at lette sammenligningen på tværs af materialetyper. Det omfatter bl.a. deklarering og CE-mærkning, varmeledningsevne, brandtekniske egenskaber, fugttekniske egenskaber og bæreevne. Andre forhold af betydning for anvendelse af materialer til varmeisolering af bygninger, som livscyklusvurdering, tilsætningsstoffer og arbejdsmiljø, behandles også. Derefter beskrives 28 forskellige varmeisoleringsmaterialer hver for sig med fokus på egenskaber og typisk anvendelse. Anvisningen beskriver funktionskrav til ydervægge, terrændæk og tag med særligt fokus på, hvad man skal være opmærksom på ved anvendelse af materialer til varmeisolering, og eksempler på udformninger, der lever op til disse krav. Den viser også eksempler på forskellige konstruktioners klimapåvirkning for at illustrere, hvilken betydning valget af materialer har for en given bygningsdel ved en livscyklusvurdering. Afslutningsvis giver anvisningen eksempler på efterisolering af muret etagebyggeri. Anvisningen er rettet mod projekterende og udførende i byggebranchen, professionelle bygherrer, bygningsmyndigheder samt producenter og leverandører af isoleringsmaterialer. Anvisningen kan også anvendes i undervisningsøjemed.
SBi-anvisning 225 - Etablering af tagboliger er en stor beslutning, uanset om man er en lille eller stor bygherre, og uanset hvilken ejerform man har. Denne anvisning gennemgår de arkitektoniske, juridiske og økonomiske aspekter ved etablering af tagboliger. Desuden behandler anvisningen realiseringsfasen fra projektering via myndighedsbehandling, udførelse og aflevering til ibrugtagning.Anvisningen henvender sig primært til beslutningstagere, men kan læses af alle med interesse for emnet tagboliger.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.