Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Iben Hjejle er en af sin generations mest markante skuespillere.Skuespilleren Iben Hjejle var en del af det store nybrud i dansk film i 1990’erne, hun indspillede Hollywood-film og var en hjørnesten i det populære Klovn-univers. Privat udgjorde hun halvdelen af ”Danmarks celebritypar nummer to” – efter kronprinsparret.De senere år har hun skabt en af landets mest lyttede podcasts, den hudløst ærlige Sitter, hvor hun er vært sammen med veninden Signe Lindkvist. Men undervejs har livet taget nogle dyk, og hun er flydt væk fra det, hun er rundet af. Både privat og professionelt. I En gylden korkprop fortæller hun om at finde vej til overfladen og træde i karakter i sit livs vigtigste rolle: Rollen som sig selv. Det har krævet nogle markante valg – og fravalg – i bestræbelsen på at blive tro mod sig selv og genfi nde sine grundværdier.Fortællingen tager sit udspring en dag, Iben smider en kasse med gamle manuskripter i en container. Det bliver første skridt i en længere selvransagning, som fører hende hele vejen tilbage til barndomshjemmet i 1970’ernes Søborg. Hun følger sit spor gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.Bogens tone har den balance, der også kendetegner Iben som menneske og skuespiller – der er lige dele humor og eftertanke. Som en kollega har sagt: "Hos Iben ligger Dostojevski og pruttepuden lige ved siden af hinanden."
Da Niels Skousen brød 22 års albumstavshed med mesterlige Dobbeltsyn i 2002, indledte han samtidig et poetisk comeback uden sidestykke i dansk rock. Siden er det blevet til en stribe stærke studiealbum, to liveplader samt selvbiografien Herfra hvor jeg står om barndommen og de yngre år. I Min skyline sættes for første gang fokus på Skousens arbejde i dette årtusinde – og gennem såvel arkivmateriale som nye samtaler med hovedpersonen og hans nærmeste samarbejdspartnere åbnes op for det poetiske univers, Skousen søsatte allerede i 1971 med klassikeren Herfra hvor vi står. Fremfor at henfalde til nostalgien har Skousen insisteret på at forblive i øjenhøjde med sin samtid – mens personlige og eksistentielle temaer har vævet sig ind og ud af sangene. I Min Skyline træder Skousen frem som eftertænksom troubadour midt i tidens strøm – og som en af modersmålets helt store, poetiske stemmer. Med billeder af Morten Rygaard og Gorm Valentin
Australske Nick Cave har haft status af regulært rockikon gennem et par årtier – men først, da han var i 50’erne, steg han for alvor op fra kultfænomen til superstjerne. Ikke mindst i Danmark, hvor Caves udsolgte koncert for 16.000 fans i oktober 2017 talte sit tydelige sprog om et sent, folkeligt gennembrud. Himlen over Brighton – Nick Cave på landevejen 2008-18 er en personlig og levende dokumentation af de seneste ti år i Caves karriere. Ikke en biografi eller et akademisk essay skrevet i bagklogskabens lys, men derimod en række snapshots af forfatteren, rockstjernen og poeten Cave på scenen. Indfanget midt i sin udfoldelse, i en serie tekster og billeder, som til sammen tegner et enestående nærportræt af Cave og hans arbejde. Forfatteren har fulgt Cave tæt i tyve år og skrevet om ham de seneste ti og præsenterer her såvel reportager og koncertoplevelser som store interviews med både Cave og hans nærmeste samarbejdspartnere. Og Morten Rygaards mesterlige fotos af hovedpersonen – de taler for sig selv. Et unikt, dansk nærbillede af en af rockens vigtigste skikkelser.
Indlevet portrætbog om den danske folkesanger og sangskriver Jan Toftlund (1949-1990), fuld af billeder og interviews med mennesker, der kendte ham. Skrevet og researchet af den berømmede Gaffa-skribent.
Hele historien om musikeren og sangskriveren Benny Holst, der fylder 75 i år, og som begyndte sin karriere sammen med Povl Dissing i 60'erne og senere med Arne Würgler spillede op til modstand mod EU. Et begivenhedsrigt musikerliv har fundet sit aftryk i denne autoriserede biografi forsynet med et righoldigt billedmateriale og mange interviews.
Tiderne skifter, scenen ændrer sig, og de tilrøgede backstagelokaler med baner af kokain og halvtomme whiskyflasker på bordene er efterhånden mest en myte. Som rockjournalist har Espen Strunk oplevet kulturen indefra og mødt nogle af rockens største legender. Fra Leonard Cohen til Marilyn Manson, fra glamourøse pressemøder til dunkle kældre og bagtrapper. Fra backstagesnak med Lou Reed til lange, personlige samtaler med enere som Cat Power, Father John Misty og Jarvis Cocker.I Den sidste rockjournalist puster Strunk liv i gløderne af en døende æra og fortæller uden filter om sine møder med Lou Reed, Marilyn Manson, Cat Power, Nick Cave, Leonard Cohen, Blixa Bargeld, Father John Misty, John Cale, Marianne Faithfull og Jarvis Cocker.
Hvis du siger missetand ... er den første bog om den righoldige danske børnemusiktradition. Gennem nye interviews med en række centrale kilder fortælles historien om en genre, de fleste har et forhold til – og om, hvordan både den pædagogiske og musikalske mode har udviklet sig gennem de sidste tres år, hvor børnemusikken herhjemme har afspejlet et særligt progressivt syn på ikke bare musikpædagogik, men også på børn og børneliv i bredere forstand. Det er historien om en enestående insisteren på at tage børn alvorligt. Og om alle de velkendte favoritter, fra Bennys badekar, Kaj & Andrea og Bamse & Kylling til 1990'ernes populære Åh Abe-serie – og videre ind i et nyt årtusinde, hvor børnemusikken gradvist er blevet udfaset, fordi voksenkulturen i stigende grad har vundet indpas i børneværelset, men hvor figurer som Onkel Reje holder fanen højt.Foruden en grundig og gennemresearchet kulturhistorisk præsentation byder Hvis du siger missetand ... på et righoldigt billedmateriale samt tekster til en lang række danske børnesange fra de sidste godt 75 år. Derfor henvender bogen sig da også til såvel forældre og barnlige sjæle, der gerne vil have genopfrisket barndommens soundtrack (og eventuelt give det videre til egne børn) som til den seriøst kulturhistorisk interesserede læser – herunder studerende og undervisere inden for eksempelvis de pædagogiske fag.Espen Strunk (f. 1980) er freelanceskribent og underviser. Han er uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og har været tilknyttet musikmagasinet GAFFA gennem en længere årrække. Han har udgivet en række bøger, senest Superbenzin & kærlighed (2020) sammen med Søren Kragh-Jacobsen, biografien En gylden korkprop (2021) i samarbejde med Iben Hjejle samt interviewbogen Den sidste rockjournalist (2021).
SØREN KRAGH-JACOBSEN er en af sin tids store danske kulturpersonligheder. Han har sat nye standarder for dansk børne- og ungdomsfjernsyn, og han er blevet en af sin generations vigtigste filmskabere. I fem årtier har han leveret lyd og billeder til den fortløbende hverdagsdanmarkshistorie. Fra succeser som "Vil du se min smukke navle?" og "Gummi Tarzan" til modne mesterværker som "Drengene fra Sankt Petri" og "Mifunes sidste sang" og uforglemmelige TV-produktioner som "Omsen & Momsen". De fleste kan nynne med på "Kender du det?" (den med Mona) fra debutpladen, men mange andre af sangene fra hans fire albums står også distancen i dag. Her er bogen om hans liv og karriere. Fortalt af Søren Kragh-Jacobsen til journalist og forfatter Espen Strunk og med bidrag fra en række af Søren Kragh-Jacobsens tætteste venner og samarbejdspartnere - blandt andre Leif Lindskov, Jacob Groth, Anders W. Berthelsen og Iben Hjejle.
Bjørn Afzelius var ikke bare Sveriges mest succesfulde solist og sangskriver nogensinde frem til sin tidlige død som 52-årig i 1999, men i ganske høj grad hele Skandinaviens. I Danmark var Afzelius en flittig og uhyre populær gæst, i særlig grad efter den massive succes med Tusen Bitar, Afzelius’ version af Anne Linnets Tusind stykker fra 1990. Afzelius er den første danske biografi om manden, musikeren og idealisten Björn Afzelius og hans tid – fortalt af venner og kolleger, som var med på vejen; fra Björn og bands første, danske koncert foran godt 30 mennesker i Saltlageret i København, 1977, til Västra Kirkegård i Göteborg, hvor Björn blev stedt til hvile i februar ’99. Havde han levet endnu, ville Björn Afzelius være fyldt 70 år i januar 2017. Afzelius spillede i løbet af karrieren med danske musikere som Henrik Strube, Billy Cross, Lars Lilholt og Jens Rugsted. I firserne og første halvdel af halvfemserne kunne han bringe Femøren, Falconersalen eller Roskilde Festivals store publikum til kogepunktet, og han var lige så produktiov som populær; i alt elleve soloalbum, adskillige liveudgivelser, fire studiealbum med bandet Globetrotters og udgivelser sammen med den gamle makker Mikael Wiehe. Afzelius bygger på flere års grundig research af den danske forfatter Espen Strunk, der er fast skribent for musikmagasinet Gaffa.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.