Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Asylsøgende børn (og voksnes) forhold har de seneste år været i søgelyset, både i medierne og i de politiske diskussioner. Debatten har omhandlet asylsøgende børns livsvilkår omkring opholdstider samt bolig-, skole- og familieforhold. Den politiske og samfundsmæssige debat har dog generelt manglet forskningsmæssig forankring. Denne antologi bidrager kvalificeret og mangefacetteret til denne diskussion. En fællesnævner for antologiens analyser er, at de retter et kritisk, nuanceret, samt empirisk og teoretisk funderet lys på de forhold asylsøgende børn (ledsagede som uledsagede) har og har haft de seneste år i Danmark. Antologiens bidrag dækker: De juridiske rammer for og menneskeretlige aspekter af asylsystemet og asylansøgeres vilkår, dansk flygtninge- og immigrationspolitik i en historisk-politologisk kontekst, asylsøgende børns livsvilkår i praksis, afviste asylansøgeres familieforhold, traumatiske oplevelser i hjemlandet, og hvad det betyder for børnenes psykiske sundhed ved ankomst til Danmark, psykiske reaktioner på opholdstiden på asylcentre, identitetsmæssige konsekvenser af opholdstiden, betydningen af udflytning til boliger uden for asylcentrene for børnenes trivsel, asylsøgende børns status i asylsystemet, samt livsvilkårene for de uledsagede asylsøgende børn. Disse forhold belyses gennem en række forskellige videnskabelige optikker: En sociologisk, psykologisk, antropologisk, sundhedsvidenskabelig, juridisk, menneskeretslig samt politologisk optik. Gennem denne tværdisciplinære tilgang skaber antologien et bredt videnskabeligt baseret billede af asylsøgende børns hverdag og livsvilkår. Antologiens forfatterne repræsenterer et bredt felt af relevante institutioner, forskningstraditioner og faglige perspektiver på asylbørn.
Rasmus er adopteret, og selvom han føler sig dansk, driller de andre børn ham med hans mørke hud. Da han sammen med sin familie en dag rejser til Landet-hvor-Rasmus-er-født, som de kalder det i hans familie, er det pludselig resten af familien, der skiller sig ud, og Rasmus, der passer ind. Da han bliver væk fra sin familie, lærer Rasmus imidlertid, hvor farligt hans fødeland i virkeligheden er. Mens han prøver at holde sig i live og finde sin familie igen, lærer han sin egen identitet at kende."I et fremmed land" er en spændende bog om identitet, racisme, og hvor svært det er at passe ind, når man ser anderledes ud. Bogen udkom første gang i 1988 og henvender sig til unge fra 12 år og opefter.Eva Asmussen (f. 1942) er en dansk forfatter. Hun har skrevet flere bøger inden for forskellige genrer. Hun står blandt andet bag fantasyromaner til børn og unge samt faglitteratur om jura.
Martin på 9 år skal sidde i kørestol i et år, fordi han har en knoglesygdom. Pludselig er der meget han ikke kan, og det er svært at finde nogen at lege med. Men tristheden fordufter, da han en vintermorgen vågner og har haft en fantastisk dejlig drøm. I drømmen mødte han den lille pige Mibramin, som kan trylle Martin ind i andre menneskers kroppe. Ved hjælp af denne nye fantasi-ven kommer han ud af sin kørestol og oplever verden fra andre menneskers perspektiv. Han opdager blandt andet, at han ikke er den eneste, der indimellem har det svært, for alle har hver sin kamp at kæmpe.Eva Smith (f. 1942) er måske mest kendt som professor i retsvidenskab ved Københavns Universitet og flittig samfundsdebattør. Som jurist har hun blandt andet beskæftiget sig med menneskerettigheder og kriminalprævention, og hun står bag en lang række faglitterære udgivelser. Derudover har Eva Smith skrevet flere skønlitterære bøger til børn og unge.
Christmas is a great festival to celebrate the birth of Jesus.Do Color this book to celebrate the festival .
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.