Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Midt i Wiens tilknappede bedre borgerskab udvikler den wienerske psykiater Sigmund Freud, i tiden inden offentliggørelsen af sit videnskabelige gennembrud DRØMMETYDNING (1900), sine teorier om barnets seksualitet og fx Ødipuskomplekset – som skulle komme til at præge psykoanalysens grundsprog og opfattelse af den menneskelige psyke langt op i det 20. århundrede. I SFINKSENS GÅDE fortæller Finn Abrahamowitz i romanform historien om den visionære Freuds rejse gennem sin egen og sine patienters underbevidsthed: i kamp mod tidens moral- og videnskabskodeks og for en ny psykoanalyse.
I 1951 begyndte retssagen om de såkaldte hypnosemord, hvor Palle Hardrup blev dømt for bankrøveri og dobbeltmord. Bjørn Schouw Nielsen derimod blev dømt for at have hypnotiseret Hardrup. Sagen emmede af mystik. Finn Abrahamowitz, kendt for sine fagbøger og romaner om psykologiske emner, genåbner og analyserer sagsakterne i sin bog "Hypnosemordene" og belyser de dømtes ekstremistiske baggrunde og livsstil.
Hvor længe varer en depression? Hvor kommer den fra? Hvem kan hjælpe? Hvilke behandlinger findes der? Lider man af depression, er der oftest en del praktiske spørgsmål, der kan være svære og ubehagelige at prøve at få svar på. Dette forsøger Finn Abrahamowitz’ håndbog DEPRESSION. EN BOG TIL TRØST OG FORKLARING at komme til livs. Her gives svarene enkelt og tilgængeligt for både den ramte og de pårørende. Der er ingen nem vej ud af mørket, påpeger forfatteren, men alligevel er der en del, man kan gøre for at lette smerten.Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz’ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
Det var urolige år for Herman Bang, da han fra 1893-96 levede i Paris: Fattig, uinspireret og ulykkelig lever han i en by, der politisk og kunstnerisk set bobler af uro og spejler Bangs indre pinefuldt nøje. Samtidig fejrer han nogle af sine største triumfer som teaterinstruktør for de store nordiske dramatiske mestre Ibsen, Bjørnson og Strindberg. Og så møder Bang og Sophus Claussen hinanden og knytter et stærkt venskabsbånd. Finn Abrahamowitz‘ roman "Smertens mester" skildrer såvel Herman Bangs liv som kunstnermiljøet i 1890‘ernes Paris til hverdag og fest.
Ti gange mødtes psykoanalysens giganter Freud og Jung i alt i deres levetid. I otte år var der en faglig forbindelse mellem dem. I seks år kendte de hinanden, og de rejste sammen i fyrre dage. Resten af forbindelsen ligger i deres brevveksling, hvor de kom ind på det meste: ond sladder om fjenderne, snak om kollegaer og hovedemnet, nemlig psykoanalysens fremme. Finn Abrahamowitz udgav med "Klodernes kollision" fra 1988 et udsnit af denne historiske og dramatiske korrespondance med egen formidlende tekst imellem brevene og portrætterer dermed psykoanalysens grundlæggere som mennesker og venner.Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz‘ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
Gordon er kunstmaler med stigende succes, og så er han familiefar. Men kvindetække har han, og han kaster sig ud i affære efter affære… Finn Abrahamowitz tegner med romanen "Gordon" et satirisk portræt af kunstneren i 1960‘erne.Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz‘ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
"Kan du huske, at der engang var en fyr, der hed Morten Hecken-Kiil? Han var indblandet i en ballade omkring et kraftværksprojekt på Hvideøre Knude. Det hjælper ikke, hvis jeg siger, at han skrev en bog om det? Affæren hed den. Den var måske heller ikke særlig litterært værdifuld. Det ligger nogle år tilbage. Og i disse tider proppes vi jo med historier af den art. Men for Morten blev en af den slags historier skæbne. Og ser du, Morten var min ven. Og der er mere i den historie, mere end der kom frem…" Stadsarkitekt Morten Hecken-Kiil har begået selvmord, men gymnasievennen Finn rekonstruerer hans historie: Historien om Morten, der skreg nej, nej til bygningen af et kæmpemæssigt kraftværk. Men hvem var Morten? Hvilke dæmoner sloges han med? Hvad gemte hans skygge? Finn Abrahamowitz‘ "Skyggen før mørket" er et psykologisk portræt af en ung mand i opløsning, hans traumer og hans endeligt.Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz‘ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
"Jeg må tale med dig! Ingen numre denne gang, jeg er alvorlig, der er noget galt! Har du lyst? Det er meget vigtigt for mig!! Nedenunder stod der et stort C og så stedet og datoen og tiden. Stedet, – det var en højst usædvanlig dag, var på banegården jeg lige kom fra, hun kaldte det for cafeteriet, det kunne man selvfølgelig godt kalde det. Det var i aften, nu i aften. Da værtinden kom med kødretten, spurgte jeg hende, hvornår hun havde fået brevet, det var en fire-fem dage siden. Datoen fik jeg bekræftet i min avis, det var i aften…" "To døgn otte måneder efter" foregår i et halvlurvet parisisk kunstnermiljø. Her mødes et ægtepar efter 8 måneders adskillelse, men kan det lykkes at genoptage samlivet?Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz‘ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
Hvad gør man, når ens drømme bliver psykoser? Som ud af det blå skifter den unge blide Anitas fantasifulde drømmelege karakter – til fuldbyrdet vanvid. Romanen "Tæt væk" beskriver Anitas kamp mod skizofreniens tåge, mod medicinen, for at slippe ud af systemet og begyndelsen af et langt terapiforløb hos psykiateren David Goldkorn. "Tæt væk" er den første af Finn Abrahamowitz‘ romaner om den skizofrene pige Anita, der følges op af romanerne "Langt hjem" og "Ind mod". Alle tre romaner kan læses uafhængigt af hinanden.
I 1980‘ernes Danmark, på en højskole i Jylland, mødes en række mennesker for at begive sig ud i et fire måneder langt højskoleophold: tidligere landmænd, arbejdsløse og studerende, en ældre handelsrejsende, en ung narkoman på afvænning, en middelklassekvinde med et forlist ægteskab. Før nogen ved af det tørner gammeldags grundtvigianisme og benhård marxisme mod hinanden og skaber et kaos af meninger og uklare fornemmelser. I "Solskin for det sorte muld" tegner Finn Abrahamowitz, der selv var højskolelærer et underholdende og kontroversielt samtidsbillede af højskolen og dens udvikling.
Den skizofrene Anita kommer i et terapiforløb hos den fyrreårige, halvjødiske psykiater David Goldkorn. I deres samtaler gransker de sammen Anitas psykoser, men også Goldkorn får ryddet op. For hvordan skal man holde sammen på sin egen psyke, når man bærer ansvaret for sine syge patienter?Hvad er den "rigtige" virkelighed? Og hvad er den "gale"? Dette er spørgsmålet, romanen "Ind mod" nysgerrigt beskæftiger sig med. "Ind mod" følger op på romanerne "Tæt væk" og "Langt hjem", men kan læses selvstændigt.
Hvad vil det sige at bære diagnosen "skizofreni"? Hvordan føles patientens virkelighed, og hvordan behandles sygdommen? Romanen "Langt hjem" går tæt på den unge skizofrene pige Anita, der kommer i behandling hos psykiateren David Goldkorn. Sygdomsforløbet bliver belyst fra alle vinkler: gransker journalens optegnelser, ser på familiens reaktioner, sygeplejerskernes, medpatienternes, lægernes forskellige behandlingsmetoder og selvfølgelig Anitas egne oplevelser. Det lange forløb med referater fra talløse samtaler, hvor David trænger ind bag Anitas tågetale og langsomt gør den konkret. Finn Abrahamowitz‘ "Langt hjem" er den selvstændige fortsættelse af romanen "Tæt væk".
Reinkarnation, astrologi, meditation, healing og hypnose: Mange føler sig draget af det alternative. Men hvad gemmer der sig egentlig bag betegnelserne? Og kan de være vejen til en moderne form for frelse? Finn Abrahamowitz har skrevet denne brede kritiske indføring i det "alternative univers", krop, psyke og sind for alle, der er nysgerrige efter at vide noget mere om sig selv og det menneskelige sind.
I en nordsjællandsk kirke i oktober 1943 står en gruppe jøder og venter på at blive sejlet til Sverige. Alle har de fået at vide, at de er nødt til at rejse bort. Men hvad sker der med et menneske, der pludselig får at vide: I morgen må du stå i et andet land! Hvad sker der med os? Hvor meget af os formes af vor personligheds faste kerne, og hvor meget er trampet op af livets skiftende omstændigheder, af skæbnen? Hvad der sker med mennesker, som tvinges til at flygte fra deres fædreland? Disse eksistentielle spørgsmål undersøger Finn Abrahamowitz’ skuespil "Flugten 43" og bearbejder derigennem et centralt tema for forfatteren, der som jøde levede på flugt i Sverige under 2. verdenskrig.Menneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz’ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
Et bankrøveri udvikler sig til et medieombrust gidseldrama i en dansk provinsby. Psykiateren David Goldkorn bliver tilkaldt som rådgiver og hjælper for sin ven politiinspektør Bruun, så gidslerne kan blive bragt i sikkerhed. Men der som om sagen griber direkte ind i Davids eget liv… Spændingsromanen følger forløbet time for time, og her bliver lighederne med den berømte gidseltagning i Kreditbanken på Norrhalmstorget i Stockholm fra 1973 tydelige. Psykiateren David Goldkorn er en figur, der går igen Finn Abrahamowitz‘ forfatterskab, som i romanerne om den skizofrene pige Anita og hendes sygdomsforløb i romanerne "Tæt væk", "Langt hjem" og "Ind mod".
"Denne bog handler om menneskesyn, idéhistorie og hjerne- og sprogforskning om hypnosebegrebet. Det er derimod ikke en gør-det-selv-hypnosebog. Jeg har ingen ambition om at gøre nogen til hypnotisør eller at træne læsere i at blive bedre til selvsuggestion. Det er menneskesynet, jeg gerne vil fortælle om". I LIVET ER EN DRØM fokuserer forfatteren Finn Abrahamowitz på hypnosens og hypnosebegrebets store popularitet gennem historien og gransker psykologien og forskningen bag fænomenet. Han sætter desuden hypnosen i forbindelse med de beslægtede emner: meditation, healing, spiritisme, biofeedback, drømmetydning og aktiv imagination.
Hvor længe varer en depression? Hvor kommer den fra? Hvem kan hjælpe? Hvilke behandlinger findes der? Lider man af depression, er der oftest en del praktiske spørgsmål, der kan være svære og ubehagelige at prøve at få svar på. Dette forsøger Finn Abrahamowitz’ håndbog DEPRESSION. EN BOG TIL TRØST OG FORKLARING at komme til livs. Her gives svarene enkelt og tilgængeligt for både den ramte og de pårørende. Der er ingen nem vej ud af mørket, påpeger forfatteren, men alligevel er der en del, man kan gøre for at lette smerten.idden /title /head body center h1 403 Forbidden /h1 /center /body /htmlMenneskets psyke og psykisk sygdom står centralt i Finn Abrahamowitz’ (1939-2006) forfatterskab. Abrahamowitz var højskolelærer på Krabbesholm Højskole, forstander på Ubberup Højskole og psykologimedarbejder ved Information og Berlingske Tidende. Han udgav en lang række indføringsbøger om psykologi og psykiatri, som bl.a. Det handler om mennesker (1995), Sjælen og stjernerne (1996), Sårene i sjælen (1996), Depression (1996), Freud. Et liv (1997), Jung. Et liv (1998), Livet er en drøm, (1998) og Mystikkens væsen (1999).
Bred og kritisk indføring i Sigmund Freuds liv og tanker. Underholdende og med sikker fornemmelse for formidling er det lykkedes forfatteren at skildre psykoanalysens fader og dennes vej frem mod sine banebrydende teorier om mennesket, uden at det er blevet til et helgenportræt.”Abrahamowitz har en særlig stil ... dens befriende uhøjtidelighed tilfører selv den mest kritiske analyse varme og medmenneskelighed. Freud bliver regulært afmytologiseret. Hans teorier befriet for kulturens byrde. De bliver dermed mere til inspiration end dogmatik ... Freud, et liv er en levende bog.” - Mikael Holt, Kristeligt Dagblad.Finn Abrahamowitz (1939-2006) var en dansk psykolog, højskolelærer og -forstander samt forfatter. Skrev en lang række romaner, psykologiske fagbøger og anmelderroste biografier om bl.a. Freud, Jung, Grundtvig og Jesus.
Kritisk biografi om C.G. Jung, dybdepsykologiens fader. En både fængslende og personlig beskrivelse af hans liv, samtid og de banebrydende tanker og ideer, der gav ham en plads blandt historiens største forskere af den menneskelige psyke.”På én gang fordomsfri og nøgtern. Den forener respektfuld pædagogisk forenkling med skarpsindig kritik, fungerer både som indføring i og som lidt viderekommen diskussion af Jungs ideer.”- Søren Vinterberg, Politiken.”En glimrende, personlig præget redegørelse for et fascinerende menneskes livsforløb. I sammenhæng hermed giver den en elementær indføring i Jungs begrebsverden. Det er en virkelig god bog.”- Egon Clausen, Information.Finn Abrahamowitz (1939-2006) var en dansk psykolog, højskolelærer og -forstander samt forfatter. Skrev en lang række romaner, psykologiske fagbøger og anmelderroste biografier om bl.a. Freud, Jung, Grundtvig og Jesus.
Grundtvigs tid er blevet kaldt Danmarks guldalder, men den var i høj grad også en krisetid: Englænderne bombede København, Danmark gennemlevede sin første finanskrise og måtte afstå Norge. Med indførelsen af Grundloven 1849 fulgte grænsekrigene mod Tyskland og tabet af Sønderjylland. Fortællingen om præsten, digteren og politikeren N.F.S. Grundtvig (1783-1872) spejler tiden i al dens dobbelthed. Grundtvig samlede folket og satte kød på og blod på begreberne om tro, dannelse og sammenhængskraft, men gennemlevede selv den ene indre krise efter den anden. Det er Grundtvig, man skal gå til, hvis man vil forstå, hvad det vil sige at være dansk – på godt og ondt. Finn Abrahamowitz (1939-2006) var en dansk psykolog, højskolelærer og -forstander samt forfatter. Skrev en lang række romaner, psykologiske fagbøger og anmelderroste biografier om bl.a. Freud, Jung og Jesus.
Aldrig så snart var Jesus taget ned af korset og lagt i jorden, før han rejste sig igen og begav sig ud blandt folk. Det hævdede i hvert fald hans tilhængere, ligesom de senere påstod, at han atter havde forladt det jordiske og var faret til himmels. Andre var mere skeptiske, og inden længe befandt den jødiske menighed sig i en konflikt, der blev skæbnesvanger for alle. Kunne den være undgået? To tusind år efter det første tragiske opgør mellem jøder og kristne fører Finn Abrahamowitz os tilbage til oldtidens Judæa og fortæller den vidt forgrenede historie om jøden Jeshuas liv og forunderlige færd blandt de mange folkeslag og trosretninger i den romersk besatte provins. Måske var Jesus slet ikke den falske messias, som jøderne påstod, eller den gud, som de kristne troede? Finn Abrahamowitz (1939-2006) var en dansk psykolog, højskolelærer og -forstander samt forfatter. Skrev en lang række romaner, psykologiske fagbøger og anmelderroste biografier om bl.a. Freud, Jung og Grundtvig.
Det handler om mennesker er en underholdende og medrivende rejse rundt i psykologiens kroge og afkroge. Den henvender sig til enhver, der er nysgerrig efter at vide mere om sig selv og det menneskelige sind. Bogen beskriver livet fra vugge til grav. Den fortæller om kærlighed og venskab og om de kriser, som kan ramme os alle og sætte sig som sår på sjælen. Såvel traditionelle terapier som alternative behandlingsformer diskuteres, og de store psykologer og de vigtigste psykologiske retninger præsenteres. Det handler om mennesker er opbygget i to halvdele. Den første handler om opvæksten, voksenlivet og alderdommen, mens den anden tager fat om sindslidelserne, de vigtigste psykologer og alternative terapier. Den kan bruges som opslagsbog eller læses som en roman. Bogen er illustreret med smukke, humoristiske akvareller af Johannes Bojesen.
Kort efter besættelsestiden blev Hitlers rigsbefuldmægtige i Danmark, Werner Best, dømt til døden på basis af et telegram til Hitler, der foreslog "løsningen af jødespørgsmålet i Danmark". Denne "løsning" blev sat i gang den 1. oktober 1943, men i modsætning til de uhyrligheder, nazisterne begik i andre besatte lande, stod den danske befolkning sammen og hjalp på heroisk vis langt de fleste danske jøder i sikkerhed i Sverige.Finn Abrahamowitz fortæller nu, 60 år senere, historien, om hvordan det lykkedes ham og hans forældre at slippe over sundet til Sverige og om de ganske almindelige danskere, der risikerede deres eget liv for at hjælpe jøderne med at undslippe døden i kz-lejrene. Mindet om denne heltemodige gerning er samtidig et minde om de seks millioner europæiske jøder, der ikke blev reddet i tide, og de mange mennesker, der også i dag er på flugt verden over.Finn Abrahamowitz (f. 1939) er tidligere højskolelærer og –forstander og har endvidere skrevet en lang række romaner, biografier og fagbøger om psykologi.
Er mennesket udelukkende i sine drifters vold, eller et informationssystem, hvor handlinger bliver meddelelser i en løbende kommunikation? Det er det store spørgsmål i Finn Abrahamowitz‘ FIRE PERSONLIGHEDSMODELLER FRA FREUD TIL LAING. Freud, Sullivan, Bateson og Laing – fire psykoanalytiske teorier belyser og kritiserer hinanden for at skabe mere klarhed over et af livets store komplekser: Den menneskelige psyke. Bogen er en videreudbygning af Abrahamowitz‘ bog PSYKIATRIEN I DAG, men kan læses selvstændigt.
Kriser er ikke forbeholdt en udvalgt skare. Sår og ar på sjælen kan alle mennesker kan blive ramt af, og konsekvenserne kan være grusomme: selvmord, aggression, vold, vrede, terror, misbrug, incest, sorg og ensomhed udgør blot et lille udsnit. I SÅRENE I SINDET. Psykologi fra tilværelsens yderside samler og analyserer forfatteren Finn Abrahamowitz nænsomt nogle af de traumatiserende episoder og oplevelser, der formår at slå selv de mest psykisk robuste mennesker ud. I bogens 21 kapitler berører Abrahamowitz emner som posttraumatisk stresssyndrom, tortur, nazisme, selvmord og alderdom.
Istidsmennesker, shamaner, alkymister, frimurerordener, orfikere, kristne og hermetikere – mystikere, deres afsondrede liv og deres ekstaser vil altid fascinere mennesket. I MYSTIKKENS VÆSEN dykker forfatteren Finn Abrahamowitz ned i den psykologiske baggrund for mystikken og dens fascinationskraft og trækker tråde til biokemi, hypnose og personlighedsspaltninger for at komme tættere på mystikerens livserfaringer, forestillingsevner og oplevelser.
Hvad betyder ordet skizofreni egentlig? Hvad er en transaktionsanalyse? Eller en fødselspsykose? Med "Psykologisk lommeordbog" kan du hurtigt danne dig et overblik over udtryk, diagnoser og tænkere inden for psykologien, men den tager også fat i begreber, der er centrale, når man læser psykologi tværfagligt. "Psykologisk lommeordbog" er tænkt som håndbog til dig, der læser psykologi i gymnasiet eller på HF.
Hvad er normalt, og hvad er sygt? Psykiatrien handler om psykiske afvigelser, og derfor også om det psykisk normale. Men hvem stiller diagnosen og på hvilken baggrund? Og hvordan fungerer psykiatrien som system? Netop når det handler om psykisk sygdom, hersker der en berøringsangst både over for patient og system i samfundet. Det vil forfatteren Finn Abrahamowitz gøre op med i sin bog "PSYKIATRIEN I DAG" og bringe det væsentligste på banen: At psykiatrien, psykisk sygdom og samfundsnormer handler om mennesker. Psykiatrien bør derfor ikke være et lukket land. Det bør åbnes for alle, så tabuerne kan blive nedbrudt, og samfundet kan indrettes rummeligt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.