Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Stærk/Svag er en praktisk håndbog for alle, der vil vide mere om spiseforstyrrelser. Den henvender sig til flere grupper: - Til de personer, der lider af spiseforstyrrelser. - Til forældre, kærester, ægtefæller og venner. - Til behandlere og andre professionelle. Bogen giver en praktisk indføring i holdninger og handlinger. Den formidler viden om spiseforstyrrelser, men den beskriver også, at der bag symptomerne ligger flere almenmenneskelige temaer som savn, vrede og skam. En række eksperter inden for området har bidraget til at tilpasse bogen til danske forhold. Finn Skårderud er psykiater og en fremtrædende ekspert inden for spiseforstyrrelser. Han har udgivet flere faglitterære bøger. Han har i en årrække arbejdet som kulturskribent og filmkritiker og har erfaring med film- og fjernsynsproduktion. I Danmark modtog Finn Skårderud Gerlev-prisen i 2000 for sit arbejde med spiseforstyrrelser inden for idræt. Stærk/Svag er oversat fra norsk af Mikal Arboe.
God miljøterapi betyder en bevidst holdning og en praksis, som integrerer samtalen og samværet. Bogen viser, hvordan man i miljøterapi kan bruge de fleste af hverdagslivets aktiviteter til at fremme mentalisering for eksempel at stå op om morgenen, spise og gå i skole eller på arbejde for derigennem at give patienter og beboere en reel mulighed for at arbejde med deres forandring og udvikling. Forfatterne ønsker at fremme kvaliteten inden for miljøterapien. Metoden er mentalisering som teoretisk model og praktisk tilgang. Læseren får en grundig indføring i mentaliseringstraditionen, og den konkretiseres og tydeliggøres gennem en række praksisnære eksempler. Miljøterapibogen bringer miljøterapien et skridt videre. Mentaliseringstraditionen giver behandlingsformen en solid og frugtbar teoretisk ramme. Bogen er en kilde til viden og inspiration for miljøterapeuter, både som individer og som fagligt fællesskab. Bogen beskriver et fornyet og forbedret miljøterapeutisk tilbud til gavn og glæde for alle i den miljøterapeutiske organisation: behandlere, ledelse, patienter, beboere og pårørende. ”Dette er en bog ud over det sædvanlige, et vigtigt skridt i retning af integration, som dækker de vigtigste kliniske områder, hvor mentaliseringsbaserede metoder kan være hensigtsmæssige, og hvor miljøterapiens strukturer har vist sig at fungere.” Peter Fonagy i bogens forord Finn Skårderud er psykiater, forfatter og professor ved Universitetet i Oslo. Han skriver i forskellige genrer og har en omfattende produktion som formidler og forfatter indenfor både faglitteratur og skønlitteratur. Han underviser og er vejleder ved Institut for mentalisering i Norge. Bente Sommerfeldt er psykolog og specialist i voksenpsykologi. Hun har erfaringer med at implementere mentalisering som model i flere miljøterapeutiske institutioner –især med de kliniske områder spiseforstyrrelser, rus, selvskade og alvorlige traumer. Hun underviser og er vejleder ved Institut for mentalisering i Norge.
Forfatterne redegør grundigt for, hvordan det er frugtbart at anvende mentalisering som et opdateret sprog til at beskrive, forstå og møde spiseforstyrrelser. Bogen er også en praktisk vejledning i, hvordan man kan arbejde med mentaliseringsbaseret terapi for spiseforstyrrelser (MBT-ED), og er et internationalt nybrud i forhold til metodeudvikling for alvorlige spiseforstyrrelser.Spiseforstyrrelser kan ramme hårdt og ødelægge sundhed, fremtid og familier. Mange synes, at det er vanskeligt at forstå spiseforstyrrelser, og hjælpen er stadigvæk ikke god nok. Bogen præsenterer det faglige begreb mentalisering, der henviser til vores evne til at forstå andre, til at kende os selv og forstå de forhold, vi er en del af.Herudover er bogen en opmuntring og inspiration til professionelles faglige udvikling – til hele tiden at forsøge at blive dygtigere til at hjælpe mennesker, som sidder fast i forestillingerne om sig selv.
Psykiater Finn Skårderud har skrevet en nærgående bog med udgangspunkt i begrebet uro. Han skriver om det moderne menneskes uro i krop og sind og i forholdet mellem mennesker. Med uroen som fast holdepunkt giver han os en række fortællinger om mennesker og møder mellem mennesker. Det er en psykoterapeut - en samtalepartner - som skriver. Bogen spænder vidt - fra faglige og teoretiske betragtninger til nærmest novellistiske analyser. Her er rejseberetninger interview med en californisk fakir læsninger af Franz Kafka og Thomas Bernhard et møde med Irvin D. Yalom en præsentation af melankoliens kulturhistorie og Narcissus' mange fremtrædninger i vore liv beskrivelser af radikale måder at dyrke kroppen - og tanker om det formålstjenlige i at være syg. Om den moderne skam og meget mere. Dette er en personlig bog. Forfatteren skriver ikke om dem men om os. Han er nærværende og kommunikerende når han inviterer læseren til at reflektere over egne måder at fungere i verden på.
Det er en velkendt sag, at alvorlig sygdom påvirker menneskers parforhold og seksuelle liv. Alligevel tabuiseres emnet ofte i mødet mellem læge og patient. Krop, sygdom og seksualitet er den første bog af sin art, der på dansk behandler forholdet mellem sygdom og seksualitet. I fokus er hyppige lidelser som kræft, hjertelungesygdom, gigt, sukkersyge, spiseforstyrrelser, nyre-, tarm- og hudsygdom. Hertil kommer kapitler om gynækologi og fødsel, søvnforstyrrelser, seksuelt overførbare sygdomme, kromosom-forstyrrelser og seksuelle overgreb. Endelig rummer bogen mere overordnede kapitler om bl.a. praktisk sexologi, etnicitet og seksuelle lægemiddelbivirkninger. Bogen er redigeret af tre velanskrevne sexologer. Christian Graugaard, læge, seksualforsker og ekstern lektor i sexologi ved Københavns Universitet. Bo Møhl, ledende psykolog ved Rigshospitalets psykiatriske afdeling. Preben Hertoft, psykiater og Danmarks første professor i klinisk sexologi. Alle har været tilknyttet Rigshospitalets sexologiske klinik.
Psykiatri er, ifølge bogens forfattere, et uroligt fag i den forstand, at det repræsenterer en række møder; mellem naturvidenskab og humanistiske videnskaber, mellem biologi og kultur, krop og sind, mellem forskellige faglige forståelsesformer og mellem terapeutiske traditioner. Forfatterne bevæger sig i spændingsfeltet mellem behovet for objektiv viden og respekten for klientens egen subjektive oplevelse af livet, verden og lidelsen. Psykiatribogen præsenterer en grundlæggende dialogbaseret tilgang til psykiatrien; dialog mellem patient og behandlere og mellem patienter, behandlere og samfund. Ifølge forfatterne et essentielt aspekt af humanistisk sundhedsarbejde. Forfatterne ønsker, at bogens beskrivelser vil bidrage til at fremme faglig handlingskompetence blandt sundheds- og socialarbejdere, der beskæftiger sig med psykisk sundhed. Det gælder, hvad angår viden, faglige færdigheder, forståelse af sundhedsarbejderens rolle og identitet og ligeledes psykiatri og psykisk sundhed som samfundsmæssige og kulturelle fænomener. Bogen henvender sig til en række professionsuddannelser og professioner – til den professionelle hjælper i bredeste fortand. Da retspsykiatrien er meget forskellig i Danmark og Norge, er kapitlet om retspsykiatri skrevet til den danske udgave af en dansk ekspert på området. Finn Skårderud(1956) er psykiater og dr.med. Har har egen psykoterapeutisk praksis, er overlæge i psykoterapiprojektet ved Regional avdeling for spiseforstyrrelser ved Oslo universitetssykehus, Ullevål, samt professor i sundheds- og socialfag ved Høgskolen i Lillehammer.Svein Haugsgjerd (1942) er psykiater og psykoanalytiker. Han er overlæge med ansvar for psykoterapisupervision, underviser ved Oslo universitetssykehus, Aker, Klinikk for psykisk helse, og er professor ved Senter for praktisk kunnskap ved Høgskolen i Bodø. Erik Stänicke(1971) er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, specialistuddannet psykolog og kandidat ved Norsk psykoanalytisk institutt.
Stræben efter at være sund, slank og smuk kan gennem overdrivelser ende i livstruende sygdomme som anoreksi og bulimi. Den norske psykiater og forfatter Finn Skårderud udgav i 1991 dette fascinerende perspektiv på Vestens kulturhistorie fra antikken til vore dage. Den danske udgave kom året efter på forlaget Tiderne Skifter.I bogen møder vi bodybuildere, soldyrkere, fitness-narkomaner, filmens idealkvinder fra Anita Ekberg til Julia Roberts og Madonna. Vi møder kendte skikkelser fra historien, som gennem deres liv eller kunst har leveret vidnesbyrd om et kompliceret forhold til mad.Lord Byron, Gogol, Emily Brontë, Franz Kafka og Simone Weil er nogle af de sultekunstnere – kunstnere med tvangsholdninger til mad og drikke – som præsenteres i selvstændige biografiske portrætter.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.